۲۷ روز بی‌خبری از سها مرتضایی و تهدید به انتقال به بیمارستان روانی

کمپین حقوق بشر ایران به نقل از “منبعی مطلع” از ادامه نگهداری سها مرتضایی، دانشجوی محروم از تحصیل، در “مکان و شرایطی نامعلوم” خبر داده است. این منبع آگاه در مصاحبه با کمپین حقوق بشر با اشاره به اینکه خانواده مرتضایی با انتقال فرزندن‌شان به بیمارستان روانی تهدید شده‌اند، از افزایش نگرانی‌ها نسبت به وضعیت این دانشجو خبر داده است. منبع آگاه در مصاحبه با کمپین با اشاره به بی‌خبری از اتهام بازداشت سها مرتضایی می‌گوید: «نمی‌دانیم که او را به دلیل حکم قبلی بازداشت کرده‌اند یا به دلیل تحصن، پرونده و اتهام جدیدی برای او باز کرده‌اند. هیچ توضیحی به خانواده نمی‌دهند و مسولان دانشگاه هم که دنبال حل مسئله به گفته خودشان با فرستادن سها به بیمارستان روانی هستند.»

در کانال تلگرام “شوراهای صنفی دانشجویان کشور” هم به وضعیت جسمانی سها مرتضایی، ناراحتی قلبی و “اعمال فشارهای شدید بازجویی” بر او اشاره شده است.

تهدید به انتقال به بیمارستان روانی برای دست کشیدن از فعالیت

براساس گزارش این شورا، در جلسه‌ای که پس از تحصن سها مرتضایی با خانواده او تشکیل شده، «رئیس حراست دانشگاه تهران به مادر سها مرتضایی گفته است، می‌تواند برگه‌ای را امضا کند تا “از طرف دانشگاه تهران” خانم مرتضایی به “بیمارستان روانی” منتقل شود، به او “شوک الکتریکی” داده شود تا “دست از این کارهایش بر دارد”.»

“شوراهای صنفی دانشجویان کشور” می‌نویسد: «طبق اظهارات شاهدان عینی، سها مرتضایی در تاریخ ۲۶ آبان با یک پیامک به محوطه ورودی خوابگاه فاطمیه دانشگاه تهران فراخوانده شده و سپس با ضرب و شتم از مقابل خوابگاه روبوده شده است.»

تحصن و سابقه فعالیت‌های سها مرتضایی

سها مرتضایی، دبیر سابق شورای صنفی مرکزی دانشجویان دانشگاه تهران، محروم از تحصیل و “ستاره‌دار”، ۲۰ مهرماه در اعتراض به عدم پیگیری وضعیتش توسط وزارت علوم، سازمان سنجش و مسئولان دانشگاه تهران تحصن خود را آغاز کرد. مرتضایی که در برابر کتابخانه مرکزی دانشگاه تهران تحصن کرده بود، پلاکاردی در دست داشت که روی آن نوشته بشده بود، به دلیل فعالیت صنفی دانشجویی “ستاره‌دار” شده و خواهان بازگشت به تحصیل است.

مرتضایی در اعتراضات دیماه ۹۶ به دلیل پیگیری وضعیت دانشجویان بازداشتی دستگیر شد. در تابستان ۹۷ به تحمل شش سال زندان و دو سال محرومیت از عضویت در احزاب و گروههای سیاسی محکوم شد. او در زمان بازداشت دبیر شورای صنفی دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران و دبیر شورای صنفی مرکزی دانشجویان دانشگاه تهران بود.

به وکیل سها مرتضایی اجازه اعلام وکالت داده نشده

دانشجویانی که “ستاره” دارند

به نوشته تلگرام شوراهای صنفی دانشجویان کشور، مرتضایی “با کسب رتبه ۱۰ کنکور دکترای علوم سیاسی با اسم رمز “نقص در پرونده” “ستارده‌دار” شده بود.

اصطلاح “ستاره‌دار” از تابستان ۱۳۸۵ و در نخستین سال ریاست جمهوری احمدی‌نژاد رایج شد. دانشجوی “ستاره‌دار” به دانشجویانی گفته می‌شود که صلاحیت آنها توسط هیئت گزینش دانشجویی سازمان سنجش تأیید نشده و از ادامه تحصیل محروم می‌شوند. مدت این محرومیت برای ستاره‌دارها نامعلوم است.

منبع: سایت صدای آلمان به زبان فارسی