فیگارو در مطلب دیگری در بارۀ حزبالله لبنان مینویسد که این سازمان، که از سوی ایران حمایت میشود، از چندین سال پیش برای ایجاد یک شبکۀ مخفی در سراسر جهان تلاش میکند: گروههای کوچک یا به اصطلاح “سلولهای خفته”ای که در هر لحظه آمادۀ واکنش باشند. دستگاههای اطلاعاتی غربی مدام این نوع فعالیتها را زیر نظر دارند اما به نظر میرسد که روشهای حزبالله برای استخدام اعضای جدید تغییر یافته باشد: حزبالله به دنبال جلب “تیپ”های تازه و کسانی است که توجه و سوءظن را جلب نکنند: این افراد نباید عرب باشند یا ارتباطی با لبنان داشته باشند. کسانی که موقعیت خانوادگی و حرفهای مشخص و ثابت دارند، مرجعاند.
فیگارو مینویسد که در تابستان گذشته، یک پاکستانی ٢٧ ساله که مظنون به داشتن رابطه با حزبالله بود، در تایلند تحت بازجویی قرار گرفت. او مهندس بود، صاحب همسر و دو فرزند. طی سه سال اخیر، نزدیک به ١٢ نفر که کم و بیش دارای مشخصات مشابهی بودهاند در میان شیعیان افغانستان و پاکستان به استخدام حزبالله درآمدهاند. اکثر این افراد در دانشگاه یا طی سفرهای زیارتی با حزبالله ارتباط یافتهاند. گفته میشود که آنها دورۀ آموزشی را یا در بیروت و یا در مشهد طی میکنند و سپس تحت پوشش مثلاً فعالیتهای توریستی به کشورهای دیگر فرستاده میشوند و در انتظار مأموریتهای آینده باقی میمانند.
تمامی این روند تحت نظر “سلول ١١٠” است که مسئولیت مأموریتهای خارجی حزبالله را بر عهده دارد. فیگارو به نقل از “کارشناسان” مینویسد که حزبالله از خیلی وقت پیش در صدد رد گم کردن و فرار از دست سرویسهای اطلاعاتی بوده است. این سازمان در گذشته به جلب افراد دوتابعیتی و همچنین به عربهای اسرائیلی توجه خاص داشت. اما با افشا شدن این روشها، حزبالله هم به مرور روشهای دیگری ابداع کرد.
دو سال قبل، مشاوران امنیتی دونالد ترامپ گفتند که فعالیتها یا سوءقصدهای برنامهریزی شده توسط حزبالله در کشورهایی مثل تایلند، قبرس، کویت، پرو یا نیجریه کشف شده است. حزبالله لبنان، با پراکندن نیروهای مخفی خود در گوشه و کنار جهان، ظرفیت واکنش خود را افزایش میدهد اما در عین حال میتواند عملیاتی را به طور ناشناس و بدون اینکه مسئولیتی به عهده گیرد، به انجام برساند.
منبع: سایت رادیو بین المللی فرانسه به زبان فارسی، ۲۴ ژانویه ۲۰۲۰