در پی مرگ دو تن بیمار مبتلا به کرونا در قم کلیه مدارس، دانشگاهها و مراکز آموزش عالی استان قم روز پنجشنبه تعطیل است. چندین نفر آلوده به این ویروس بستری هستند. احتمال دارد شهر قم قرنطینه شود.
خبرگزاری دولتی “ایرنا” نوشته است کلیه مدارس، دانشگاهها و مراکز آموزش عالی استان قم به منظور پیشگیری و بررسی بیشتر وضعیت استان در موضوع کرونا روز پنجشنبه اول اسفند (۲۰ فوریه) تعطیل خواهد بود.
این تصمیم در پی مرگ دو فرد مبتلا به ویروس کرونا در شهر قم اتخاذ شده است. ابتلا دو بیمار به ویروس کرونا در شهر قم روز گذشته (چهارشنبه ۳۰ بهمن) تایید شد. دقایقی پس از تایید رسمی این خبر، رئیس دانشگاه علوم پزشکی قم خبر داد که هر دو بیمار مبتلا درگذشتهاند.
گفته میشود تعداد موارد مشکوک به ابتلا به ویروس کرونا در قم زیاد است. خبرگزاری “ایلنا” روز چهارشنبه ۳۰ بهمن به نقل از منابع آگاه نوشت در حال حاضر ۶ نفر بهدلیل ابتلا به ویروس کرونا بستری هستند که خانواده و نزدیکان این افراد در قرنطینه به سر میبرند. طبق خبرهای غیر رسمی، شمار بیماران مبتلا به کرونا به دهها نفر میرسد.
همچنین شب گذشته تصاویری در شبکههای اجتماعی منتشر شدند که حرکت خودروهای امنیتی در در آزادراه تهران به قم را نشان میدادند. این تصاویر به این گمان دامن زدند که احتمال دارد شهر قم قرنطینه شود.
“هر مورد مشکوکی، کرونا نیست”
اما محمد مهدی گویا، رییس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت، احتمال قرنطینهشدن شهر قم در پی ورود کرونا ویروس به این شهر را رد کرد و گفت به هیچوجه چنین بحثی مطرح نیست.
این مقام وزارت بهداشت همچنین گفت: «هر مورد مشکوکی که وجود داشته باشد، دلیل بر این نیست که اعلام کنیم مربوط به بیماری کروناست؛ چراکه ممکن است ما دهها آزمایش انجام دهیم، اما یک مورد آن مثبت باشد. اکنون هرکسی که ریهاش ذات الریه میکند، میگویند مشکوک به کروناست اما باید آزمایش این موضوع را نشان دهد.»
از سوی دیگر قاسم جانبابایی معاون وزیر بهداشت که روز چهارشنبه به قم رفته بود، در گفتگو با خبرنگار ایرنا گفت که امکان درگیری هر کشوری با ویروس کرونا به دلیل شرایط مسری بودن وجود دارد، همانطور که در کشورهای اطراف نیز موارد مبتلا بوده است؛ البته به ایران با تاخیر ورود پیداکرده است.
معاون وزیر بهداشت افزود، در کشور ما نیز ورود پیداکرده و تشخیص اولیه ۲ مورد مثبت بوده که ساکن شهر قم بودهاند و آزمایشهای تکمیلی در حال انجام است و نتیجه قطعی به اطلاع مردم میرسد. این بیماری کشندهتر از آنفلوانزا نیست، ولی مراقبت و رعایت بهداشت فردی در جلوگیری از همهگیری بسیار مهم است.
خبرگزاری حکومتی “ایرنا” نوشته است اطلاعات تکمیلی این خبرگزاری نشان میدهد این دو نفر از افراد مسن و از دو منطقه جداگانه قم بوده و نه تنها سفر خارجی بلکه سفر خارج از استان هم نداشتهاند. با این حال هنوز علت و چگونگی ابتلای احتمالی آنان به کرونا مشخص نیست و موضوع در دست بررسی است.
آمادهباش بیمارستانهای قم
مقامهای بهداشتی ایران از آمادهباش بیمارستانهای قم برای پذیرش بیمارانی با علائم مشکوک ابتلا به ویروس کرونا و بیماریهای مشابه خبر دادهاند. قاسم جانبابایی، معاون وزیر بهداشت گفته است یکی از بیمارستانها به این منظور تفکیک شده و آمادهباش بیمارستان دوم هم در دست انجام است.
محمدرضا قدیر، رئیس دانشگاه علوم پزشکی قم نیز گفته است دو بیمارستان کامکار و فرقانی قم برای قرنطینه افراد مشکوک به بیماری کرونا در نظر گرفته شده و گروهی از مدیران مرکز کنترل بیماریهای واگیردار وزارت بهداشت در قم مستقر هستند.
به گفته قدیر، با دستور وزیر بهداشت، روز گذشته گروهی از اداره کل بیماریهای واگیردار وزارت بهداشت در استان قم مستقرشدهاند و به رییس دانشگاه علوم پزشکی قم نیز کمک میکنند تا این مساله مدیریت شود.
برگرفته از سایت صدای آلمان (دویچه وله) به زبان فارسی، ۲۰ فوریه ۲۰۲۰