بنا به گزارش وبسایت خبری هرانا، وابسته به مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، ابوالقاسم صلواتی، رئیس شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب تهران، امیرحسین مرادی، سعید تمجیدی و محمد رجبی، از بازداشتشدگان اعتراضهای آبان را به اتهام «مشارکت در تخریب و تحریق به قصد مقابله با نظام جمهوری اسلامی ایران» به اعدام محکوم کرد.
قاضی دادگاه انقلاب همچنین این سه شهروند معترض زندانی را علاوه بر اعدام مجموعاً به تحمل ۳۸ سال زندان و ۲۲۲ ضربه شلاق محکوم کرده است.
به گزارش هرانا حکم این افراد که در حال حاضر در زندان تهران بزرگ (فشافویه) به سر میبرند، طی روزهای گذشته به وکلای مدافع آنها ابلاغ شده است.
یکی از وکلای پرونده در گفتگو با هرانا علاوه بر تایید صحت احکام صادرشده از سوی دادگاه انقلاب گفته:
«بر اساس این حکم که توسط شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب به ریاست قاضی ابوالقاسم صلواتی صادر شده است، امیر حسین مرادی، سعید تمجیدی و محمد رجبی هر کدام از بابت اتهام “مشارکت در تخریب و تحریق به قصد مقابله با نظام جمهوری اسلامی ایران” به اعدام محکوم شدهاند.»
به گزارش هرانا، امیرحسین مرادی علاوه بر اتهامات فوقالذکر، به اتهام «مشارکت در سرقت مسلحانه مقرون به آزار در شب» به تحمل ۱۵ سال حبس و ۷۴ ضربه شلاق و به اتهام «خروج غیرقانونی از کشور» به ۱ سال حبس محکوم شده است. سعید تمجیدی و محمد رجبی نیز به اتهام «مشارکت در سرقت مسلحانه مقرون به آزار در شب» هر یک به تحمل ۱۰ سال حبس و ۷۴ ضربه شلاق و به اتهام «خروج غیرقانونی از کشور» هر یک به یک سال حبس تعزیری محکوم شدند.
دادگاه انقلاب تهران اتهام «سرقت مسلحانه مقرون به آزار در شب» توسط این سه بازداشت شده را اقدام به گرفتن دوربین از دست ماموران با شوکر برقی در جریان اعتراضات آبان ماه در محله ستارخان اعلام کرده است.
این سه شهروند پیشتر در تاریخ ۲۵ آبانماه در جریان تجمعات اعتراضی نسبت به گرانی بنزین در محله ستارخان تهران شرکت کرده بودند. طبق گزارش هرانا، امیرحسین مرادی در تاریخ ۲۸ آبان از طریق فیلم دوربینهای مداربسته شناسایی و توسط نیروهای امنیتی بازداشت شد. امیرحسین مرادی ابتدا نزدیک به یک ماه در سلول انفرادی بند ۲۴۰ زندان اوین به سر برد و پس از پایان یافتن مراحل بازجویی به زندان تهران بزرگ (فشافویه) منتقل شد.
یک منبع نزدیک به خانواده امیرحسین مرادی به هرانا گفته است که ماموران امیرحسین را هنگام بازداشت و در جریان مراحل بازجویی مورد ضرب و شتم، یعنی شکنجه جسمی برای اعتراف اجباری، قرار داده اند.
به گفته این منبع در دفتر بازپرسی، امین ناصری از مسئولین دادسرای اوین با شوکر برقی به امیرحسین مرادی حمله کرده است:
«او را تهدید کرده بود در صورتی که مواردی که میخواهند را اعتراف نکند، مدت زمان بیشتری را در سلول انفرادی خواهد ماند. امیر همچنین گفته که ایستادن یکی از بازپرسان پلیس امنیت بر روی سینهام باعث فرو رفتن دندههایم شد. امیرحسین گفته در پلیس امنیت گیشا برای اعترافات اجباری علیه خودم مورد ضرب و شتم و شدید قرار گرفتم. همینطور به ما گفت پس از انتقال به اوین هم ۱۳ بار توسط ماموران وزارت اطلاعات مورد بازجویی قرار گرفتم و با وعدهی تحت درمان قرار گرفتنم برای بیماری مرا مجبور به نوشتن اعترافات اجباری کردند.»
امیرحسین مرادی ۲۵ سال دارد و ساکن تهران است. بر اساس متن دادنامه، از جمله علتهای صدور حکم اعدام برای او «آموزش دادن به معترضان برای رهبری اعتراضات توسط او» و «درگیری مسلحانه با ماموران» عنوان شده است و دادگاه او را متهم کرده که در شبکه اجتماعی تلگرام به مردم آموزش داده که اگر چنانچه در جریان اعتراضات ماموران اقدام به فیلمبرداری کردند، دوربینها را از آنها بگیرند تا قادر به شناسایی و بازداشت معترضان نباشند.
محمد رجبی ۲۵ ساله و سعید تمجیدی ۲۷ ساله، دو متهم دیگر این پرونده در تاریخ ۲۹ آبان به ترکیه پناهنده شده بودند، اما پلیس این کشور ۷ دی ۹۸ آنها را به ایران دیپورت کرد و پس از تحویل به ایران به زندان اوین منقل شدند.
آنها نیز همانند امیرحسین مرادی گفتهاند ماموران پلیس امنیت گیشا آنها را برای گرفتن اعتراف اجباری با ضرب و شتم شدید، شکنجه جسمی کرده اند.
به گزارش هرانا یک منبع مطلع درباره وضعیت آنها گفته:
«آقایان رجبی و تمجیدی به خانواده خود گفتهاند بسیاری از اتهامات مطروحه مانند اتهام ارتباط با سازمان مجاهدین ناروا بوده و تحت شکنجه از ما اقرار اخذ شده است. ماموران طی بازجویی با لگد و باتوم ما را مورد ضرب و شتم قرار دادند. ادعای ضابطان پرونده مبنی بر ارتباط با سازمان مجاهدین کاملا واهی است و پیداست که طرح این اتهام به این دلیل است که بتوانند ما را اعدام کنند. از طرفی ما را متهم به ارتداد میکنند و از سوی دیگر ما را منافق میخوانند. ما جوانانی هستیم که از بیعدالتی و قوانین واپسگرایانه خسته شدهایم و خواستار ایجاد دگرگونیهای بنیادی در جامعه شدهایم. جمهوری اسلامی را حکومتی ناکارآمد میدانیم و به همین دلیل برای اعتراض به خیابان رفتیم.»
بنا به اطلاعاتی که پیشتر از طریق یک منبع آگاه به دست زمانه رسیده بود، حدود ۴۰۰ نفر از بازداشت شدگان اعتراضات آبان ۹۸ که عمدتا جوانان ۱۹ تا ۲۵ و از شهروندان شهرهای رباط کریم، شهریار، اسلامشهر و ملارد را شامل میشد، در زندان تهران بزرگ نگهداری میشود.
مقامهای جمهوری اسلای هنوز هیچ آماری درباره تعداد کشته شدگان و بازداشت شدههای اعتراضهای آبان ۹۸ اعلام نکردهاند. بنا به آخرین آمار سازمان عفو بینالملل دستکم ۳۰۴ نفر در جریان این اعتراضها جان باختند و هزاران نفر در سراسر ایران نیز بازداشت شدهاند.
جاوید رحمان، گزارشگر ویژه حقوق بشر سازمان ملل در امور ایران نیز در بخش بزرگی از تازهترین گزارش خود چهارشنبه ۱۹ فوریه۳۰ بهمن منتشر شد، به سرکوب شدید معترضان در جریان اعتراضات سراسری آبان ۹۸ پرداخته است.
منبع: سایت رادیو زمانه (مستقر در هلند)، ۲ اسفند ۱۳۹۸