دکتر محمدرضا قدیر، رییس دانشگاه علومپزشکی قم در برنامه خبری صداوسیمای ایران گفته است که شهر قم از بعدازظهر با یک پیک وسیع آلودگی به کرونا مواجه شده است.
این مقام مسئول در این برنامه خبری گفته است که با توجه به نزدیکی قم به تهران و قرار گرفتن در محور مواصلاتی شمال به جنوب ایران، این خطر وجود دارد که بقیه نقاط ایران نیز درگیر شوند. او گفته که از تمامی مسئولان در دولت و وزارت بهداشت تقاضا دارد که وضعیت قم را به صورت ویژه ببینند. دکتر قدیر گفته است که زنگ خطر اپیدمی شدن کرونا در قم به صدا درآمده و مقامات کشوری باید به این مسئله توجه کنند.
بنا به صحبتهای این مقام وزارت بهداشت، برخی از کادر درمان، پزشکان و پرستاران در قم نیز به این ویروس آلوده و تعداد دیگری نیز با علائم کرونا و درگیری ریوی بستری شدهاند.
رییس دانشگاه علومپزشکی قم در خصوص آمار مبتلایان به کرونا در این شهر نیز گفت که او را از اعلام آمار مبتلایان منع کردهاند.
کیانوش جهانپور، رییس مرکز روابط عمومی وزارت بهداشت اعلام کرده است تا پیش از ظهر روز شنبه، تعداد ۲۸ نفر به کرونا مبتلا شدهاند و ۵ نفر هم فوت کردهاند.
هنوز مشخص نیست موج بزرگ ابتلا به کرونا که بنا به گفته رییس دانشگاه علوم پزشکی قم از بعدازظهر امروز آغاز شده است چند نفر را درگیر کرده است.
همچنین وزارت بهداشت آمار جدیدی در مورد دیگر شهرهای درگیر کرونا در ایران ارائه نکرده است. دکتر قدیر در مصاحبه دیگری که عصر امروز داشت خواستار ممانعت از حضور مردم در اماکن زیارتی قم شده بود.
در مقابل محمد سعیدی، نماینده علی خامنهای در استان قم و تولیت حضرت معصومه درباره احتمال قرنطینه شهر قم یا تعطیلی موقت اماکن زیارتی گفته است که «دشمن میخواهد با استفاده از این روش هراسی را در دلها ایجاد کند و قم را شهری ناامن نشان دهد و انتقام همه شکستهای خود را از قم بگیرد.»
این در حالی است که وزارت بهداشت ایران از روز پنجشنبه خواستار ایجاد محدودیت در شهر قم به عنوان کانون سرایت ویروس کرونا شده بود.
علی اکبر حسینینژاد، مشاور نماینده علی خامنهای در شهر قم نیز موضوع «تعطیلی موقت» حرم حضرت معصومه را غیرضروری خوانده و گفته است: «تعطیل کردن حرم چه ضرورتی دارد؟ مردم خودشان باید مراقب باشند. تعطیل کردن حرم پیام تلخی دارد، اینجا پناهگاه مردم است و نشستن مردم در گوشهای از حرم و صحن، مشکلی پیش نمیآورد. حالا زائران به ضریح دست نزنند و لمس نکنند.»
این مقام مذهبی گفته که تعطیلی حرم سبب «بیپناهی» مردم میشود و شورای امنیت ملی باید در مورد آن تصمیم بگیرد: «تعطیل کردن حرم اگر لازم باشد باید در شورای تامین استان، یا شورای امنیت ملی باید تصمیم گیری شود، چون هم حرم امام رضا(ع) هست و هم حرم حضرت شاهچراغ و حرم حضرت عبدالعظیم و امامزادگان هم هستند و ممکن است این کار جو منفی ایجاد کند و مردم را بدتر بیپناه کند. این تصمیمات را باید نظام بگیرد، همه به یک تصمیم برسند و مثلا حرم را ببندند یا محدود کنند.»
منبع: سایت بریتانیاپی ایندیپندنت به زبان فارسیُ ۲۲ فوریه ۲۰۲۰