شب گذشته هزاران نفر در رابطه با بحران پناهجویی در مرز ترکیه با یونان در برابر دفتر صدراعظم آلمان جمع شدند. وزارت کشور آلمان در توییتر پیامهایی را به ۴ زبان خطاب به پناهجویانی منتشر کرد که قصد آمدن به آلمان را دارند.
وضعیت در مرز ترکیه با یونان به شدت تنش آلود است و دولت های کشورهای اروپایی از خود می پرسند چگونه با بحران پناهندگی قریب الوقوع بعدی مقابله کنند.
شامگاه سه شنبه ۳ مارس (۱۳ اسفند)، در برابر دفتر صدراعظم آلمان در برلین هزاران نفر دست به تظاهرات زدند. خواست تظاهرکنندگان این است که اتحادیه اروپا مرزهایش را به روی پناهجویان بگشاید.
در حالی که پلیس برلین شمار شرکت کنندگان در این تجمع را ۳۵۰۰ تن تخمین زده، یک سازمان فعال در حوزه پناهجویی از ۸۰۰۰ شرکت کننده سخن می گوید. در هامبورگ و چند شهر دیگر هم شب گذشته تجمعاتی مشابه برگزار شد.
ترکیه در پایان هفته ای که گذشت، مرزهای خود با اتحادیه اروپا را برای عبور پناهجویان باز کرد. سازمان ملل متحد در گزارش هایی در این باره، شمار پناهجویانی را که در مرز ترکیه با یونان قصد گذر از مرز را دارند، هزاران نفر اعلام کرده است.
هورست زهوفر، وزیر کشور آلمان، با پشتیبانی از تلاش یونان برای متوقف کردن پناهجویان و مهاجران در مرز، گفته است: «مرزهای اروپا برای این پناهجویان که از ترکیه می آیند، باز نیست و این مسئله در مورد مرزهای ما هم صدق می کند.»
وزرات کشور آلمان تلاش می کند با پیام هایی در شبکه های اجتماعی، پناهجویان و مهاجرانی را که قصد گذر از مرز یونان و سفر به آلمان را دارند، منصرف کند.
سایت های آلمانی می نویسند: «لحن این پیام ها تا حدی شبیه لحن وزیر کشور است.»
وزارت کشور آلمان در این توییت ها سه شنبه شب (۱۳ اسفند) به چهار زبان آلمانی، انگلیسی، عربی و فارسی خطاب به پناهجویانی که قصد ورود به اتحادیه اروپا را دارند، نوشت که برای برقراری نظم در مرزهای خارجی اتحادیه، “با تمام قوا به یونان کمک خواهیم کرد”.
منبع: سایت صدای آلمان (دویچه وله) به زبان فارسی، ۴ مارس ۲۰۲۰