پایگاه نظامی تاجی در نزدیکی بغداد هدف حمله موشکی قرار گرفته است. از پرتاب ۱۸ موشک به این پایگاه سخن میرود. در جریان این حمله موشکی یک سرباز، یک پیمانکار آمریکایی و یک سرباز بریتانیایی کشته و ۱۲ نفر دیگر مجروح شدهاند.
حمله موشکی به یک پایگاه نظامی در عراق میتواند بار دیگر باعث افزایش تنش در منطقه گردد. این حمله موشکی به پایگاه تاجی واقع در نزدیکی بغداد صورت گرفته است. از این حمله به عنوان خونینترین حمله موشکی به مواضع آمریکا در عراق طی سالهای اخیر یاد شده است.
گفته میشود که یک سرباز آمریکایی و یک سرباز بریتانیایی نیز در اثر این حمله موشکی جان خود را از دست دادهاند. افزون بر آن یک شهروند آمریکایی که برای یکی از شرکتهای شریک ارتش آمریکا کار میکرده است نیز در جریان این حمله کشته شده است.
خبرگزاری فرانسه روز پنجشنبه ۲۲ اسفند (۱۲ مارس) با انتشار گزارشی از بغداد خبر از حمله موشکی به پایگاه نظامی تاجی، واقع در نزدیکی بغداد داده است. بسیاری از نیروهای وابسته به ائتلاف نظامی در این پایگاه مستقر هستند.
تا زمان انتشار این گزارش هیچ گروهی مسئولیت این حمله را برعهده نگرفته است. این در حالی است که تا کنون آمریکا شبهنظامیان شیعه تحت حمایت ایران را مسئول چنین حملاتی میدانسته است.
مایک پمپئو، وزیر امور خارجه آمریکا با انتشار یک پست توییتری خبر حمله موشکی به پایگاه نظامی تاجی را تایید کرده و گفته است که آمریکا نسبت به این حمله سکوت نخواهد کرد. همچنین گفته میشود که پمپئو با دومینیک راب، همتای بریتانیایی خود نیز در باره حمله موشکی به پایگاه تاجی گفتگوی تلفنی داشته است. پمپئو در پست توییتری خود نوشته است که او و دومینیک راب نسبت به این موضوع که عاملان این حمله باید مجازات شوند، اتفاق نظر دارند.
این در حالی است که وزیر امور خارجه آمریکا هنوز رسما گروه یا کشور خاصی را مسئول این حمله اعلام نکرده است.
حمله به مواضع حشد الشعبی:
سازمان دیدهبان حقوق بشر سوریه ساعاتی پس از حمله موشکی به پایگاه نظامی تاجی خبر از حمله هوایی به مواضع حشد الشعبی در مرز سوریه و عراق داده است.
بر اساس گزارشی که از سوی این سازمان منتشر شده است، سه فروند هواپیمای نظامی آمریکا مواضع این گروه را هدف حمله خود قرار دادهاند. سازمان دیدهبان حقوق بشر سوریه در گزارش خود از کشته شدن ۱۸ نیروی حشد الشعبی در جریان این حمله خبر میدهد.
آمریکا هنوز انجام چنین حملهای را تایید نکرده است. راستیآزمایی در مورد گزارشهای سازمان دیدهبان حقوق بشر در شرایط کنونی ممکن نیست.
منبع: سایت صدای آلمان (دویچه وله) به زبان فارسی، ۱۲ مارس ۲۰۲۰