رزمایش نظامی مشترک آمریکا و امارات در الحمرا

به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس دوشنبه ۲۳ مارس/ ۵ فروردین تفنگ‌داران دریایی ایالات متحده و نیروهای نظامی امارات متحده عربی با برپایی یک شهر با ساختمان‌های چند طبقه، برج مراقبت یک فرودگاه، یک مسجد و مدل یک پالایشگاه در حوالی پایگاه الحمرا یک رزمایش نظامی مشترک با اسم رمز «بومی خشمگین» برگزار کردند. در این رزمایش نیروهای نظامی دو کشور پاک‌سازی نیروهای دشمن از منطقه خلیج فارس را با حمله به این شهر خیالی و با به کارگیری واحدهای هلی‌برد تمرین می‌کردند. این رزمایش در ۳۰۰ کیلومتری مرزهای ایران برگزار شد.

شیوع کرونا در سایر نقاط جهان سبب کاهش تحرکات نظامی شده است. ژنرال توماس ساویج، فرمانده نیروهای آمریکایی در رزمایش مشترک با امارات در مصاحبه با آسوشیتدپرس گفت:

«ما در پی ثبات در منطقه هستیم. بنابراین، اگر آنها [ایرانی‌ها] رزمایش مشترک ما را تحریک‌آمیز تلقی کنند، خُب، این امر به عهده آنهاست. این برای ما فقط یک تمرین نظامی است.»

مقامات جمهوری اسلامی تاکنون کاملاً درباره این رزمایش سکوت کرده‌اند. آسوشیتدپرس می‌نویسد نمایندگی ایران در سازمان ملل حاضر به اظهار نظر درباره این رزمایش نشد.

در رزمایش مشترک آمریکا و امارات، ۴۰۰۰ سرباز آمریکایی از ارتش، تفنگ‌داران دریایی و نیروی دریایی وسایل نقلیه زره‌پوش و سایر تجهیزات نظامی شرکت داشتند. در الحمرا در جنوب غربی ابوظبی تأسیسات و ذخایر نفتی عظیم امارات همراه با نیروگاه هسته‌ای باراکا به عنوان نخستین نیروگاه هسته‌ای جهان عرب نیز قرار دارد.

مقامات نظامی اماراتی در پایگاه الحمرا حاضر به گفتگو با خبرنگاران آسوشیتدپرس نشدند جان راکولتا جونیور، سفیر آمریکا در امارات گفت:

«اعتقاد ندارم که این رزمایش یک عمل تحریک‌آمیز و حاوی این پیام به ایرانیان است که ما می‌آییم. ما از خود محافظت می‌کنیم و می‌خواهیم سر میز مذاکره بنشینیم و در مورد صلح پایدار مذاکره کنیم.»

همزمان با این تحرکات، بعد از حمله با راکت به پایگاه التاجی عراق، تحرکات ارتش آمریکا برای تقویت پایگاه الاسد نیز افزایش یافته است. برخی گزارش‌های تأیید نشده از جابجایی نیروهای آمریکایی از پایگاه التاجی به سمت پایگاه عین‌الاسد حکایت دارد. این پایگاه در خون‌خواهی قاسم سلیمانی هدف موشک‌های سپاه پاسداران قرار گرفته بود. در روزهای گذشته گزارش‌هایی منتشر شده بود مبنی بر آنکه آمریکا قصد دارد پایگاه القائم، کیوان در کرکوک و فرودگاه نظامی القیاره عراق را ترک کند.

منبع: سایت رادیو زمانه (مستقر در هلند)، ۵ فروردین ۱۳۹۹