کرونا در آلمان؛ وضعیت بهتر اما همچنان خطرناک است

موسسه تحقیقاتی روبرت کخ در برلین که مسئولیت پیگیری و اعلام بیماری‌های واگیر و راه‌های مقابله با آنها در آلمان را به عهده دارد روز سه‌شنبه (۷ آوریل) از ثبت ۳۸۳۴ مورد تازه از ابتلا به ویروس کرونا در این کشور خبر داد، این پایین‌ترین رقمی است که از دو هفته پیش (روز ۲۲ مارس) به طور روزانه ثبت شده است.

بنا بر آخرین آمار دانشگاه آمریکایی جانز هاپکینز، در آلمان تاکنون ۱۰۳ هزار و ۳۷۵ مورد ابتلا به ویروس کرونا به ثبت رسیده و از آغاز اپیدمی ۱۸۱۰ نفر درگذشته‌اند؛ این آمار از رقم اعلام شده توسط موسسه روبرت کخ اندکی بالاتر است.

به گفته بنیاد روبرت کخ تاکنون بیش از ۳۳ هزار نفر از مبتلایان به کرونا درمان یافته و به زندگی عادی برگشته‌اند.

بنا به ارزیابی موسسه روبرت کخ شمار مبتلایان به ویروس هر ۱۲ روز دوبرابر می‌شود؛ درحالی‌که تا ده روز پیش شمار مبتلایان به بیماری هر ۵ روز دوبرابر می‌شد.

سبک‌باری توأم با ادامه هشیاری

ارزیابی‌های علمی نشان می‌دهند که آلمان در پیکار با ویروس کرونا در مسیر درستی قرار دارد و به هدف کنترل کامل ویروس کرونا نزدیک می‌شود، اما به هیچ‌وجه نباید زیاده خوشبین بود و جانب احتیاط را رها کرد.

آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان، روز دوشنبه (۶ آوریل) تصریح کرد محدودیت‌هایی که برای زندگی عمومی و اقتصادی جامعه اعمال می‌شود، دست‌کم تا ۱۹ آوریل ادامه خواهد یافت.

او تأکید کرد که در بازگشت به شرایط عادی، تأمین سلامت و امنیت حیاتی شهروندان همواره شرط اصلی خواهد بود.

گسترش اپیدمی در مناطق گوناگون آلمان متفاوت است؛ ایالت بایرن همچنان بالاترین میزان را در ابتلا به اپیدمی رقم می‌زند.

نگرانی حوزه اقتصادی

بنا به ارزیابی محافل اقتصادی، آلمان در سه ماه آینده با رکودی بی‌سابقه، روبرو خواهد شد و رشد اقتصادی بیش از ۲۲ درصد کاهش خواهد یافت.

پتر آلتمایر، وزیر اقتصاد آلمان فدرال، در گفتگویی تلویزیونی ابراز امیدواری کرد که در روزهای آینده برخی از شاخه‌های صنعتی به تدریج به زندگی عادی برگردند.

او یادآور شد که شاخه‌های گوناگون وضعیت متفاوتی دارند و درباره هر شاخه باید به شکلی مشخص و جداگانه تصمیم گرفت.

او تأکید کرد که نباید شوق بازگشت به زندگی عادی، مسئولان را به سوی برداشتن زودهنگام محدودیت‌ها سوق دهد. به گفته او هنوز وقت آن نرسیده است که مقام‌های مسئول در جهت کاستن از محدودیت‌های فعلی تصمیم بگیرند.

منبع: سایت صدای آلمان (دویچه وله) به زبان فارسی، ۷ آوریل ۲۰۲۰