ترامپ مصوبه محدود کردن اختیارات جنگ با رژیم ایران را وتو کرد

دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا روز چهارشنبه ۱۷ اردیبهشت (ششم مه) چنان‌که انتظار می‌رفت، مصوبه کنگره آمریکا که ناظر بر محدود کردن اختیارات جنگی رئیس جمهور در رابطه با ایران بود را وتو کرد.

خبرگزاری رویترز، روز پنج‌شنبه هفتم مه با انتشار گزارشی از واشنگتن به موضع دونالد ترامپ درباره مصوبه کنگره برای محدود کردن اختیارات جنگی رئیس جمهوری آمریکا علیه ایران پرداخته است. اکثریت نمایندگان کنگره آمریکا با تصویب این قطعنامه بر آن بودند تا مانع از کشیده شدن پای آمریکا به جنگی تازه در خاورمیانه گردند.

حمله پهپادی به خودروی حامل قاسم سلیمانی در نزدیکی فرودگاه بغداد منجر به همراهی شماری از سناتورهای جمهوری‌خواه با دموکرات‌ها در این رابطه شده بود. کشتن قاسم سلیمانی به تنش بین ایران و آمریکا دامن زده و در اثر حملات موشکی ایران به دو پایگاه نظامی آمریکا در عراق خطر رویارویی نظامی بین دو کشور را پدید آورده بود.

بازیچه دست دموکرات‌ها

دونالد ترامپ تصویب چنین قطعنامه‌ای از سوی اکثریت کنگره را به‌شدت “توهین‌آمیز” و نشانه عدم شناخت واقعیت‌ها و قانون دانست. رئیس جمهوری آمریکا در بیانیه خود به آن دسته از سناتورهای جمهوری‌خواه که به این قطعنامه رای مثبت داده بودند، حمله کرد و گفت که آنها با مشارکت خود در این کارزار تبدیل به بازیچه دست دموکرات‌ها شده‌اند.

ترامپ تصویب چنین قطعنامه‌ای را ترفند دموکرات‌ها برای ایجاد شکاف میان جمهوری‌خواهان دانسته و مدعی شده است که حزب دموکرات با طرح چنین قطعنامه‌ای بر آن بوده تا موقعیت او را در انتخابات ریاست جمهوری ماه نوامبر این کشور تضعیف کند.

قطعنامه محدود کردن اختیارات جنگی رئیس جمهوری در مورد ایران ابتدا در مجلس نمایندگان و پس از آن با کسب اکثریت آرا در مجلس سنا به تصویب رسیده بود. هشت سناتور حزب جمهوری‌خواه نیز به این قطعنامه رای مثبت داده بودند.

کنگره آمریکا برای نادیده گرفتن وتوی دونالد ترامپ و تبدیل این قطعنامه به قانون، نیاز به دو سوم آرا دارد. با توجه به این موضوع که اکثریت کرسی‌های مجلس سنا در اختیار حزب جمهوری‌خواه است، کسب دو سوم آرای کنگره نامحتمل به نظر می‌‌رسد.

این نخستین باری نیست که ترامپ مصوبه کنگره را وتو می‌کند. در سال گذشته میلادی نیز، ترامپ مصوبه ناظر بر عدم حمایت نظامی از عربستان سعودی در جنگ یمن را وتو کرد.

منبع: سایت صدای آلمان (دویچه وله) به زبان فارسی، ۷ می ۲۰۲۰