اعتراض کارگران معدن کرمان ادامه دارد

به گزارش سایت خبری «راه آرمان کرمان» اعتراض کارگران معدن کرمان صبح یکشنبه ۲۱ اردیبهشت ماه نیز ادامه یافت. کارگران معدن از ۱۵ اردیبهشت امسال برای دومین بار در سال جاری دست به اعتصاب و تجمع زدند.

سه هزار کارگر معدن اول اردیبهشت امسال نیز در اعتراض به «زمزمه‌های مبنی بر واگذاری سهام شرکت به یک شرکت به نام دالاهو»، «عدم اجرای طرح طبقه‌بندی مشاغل»، «نداشتن امنیت شغلی» و «پایین بودن دستمزدها» اعتصاب کردند. به دنبال این اعتصاب که با تجمع مقابل فرمانداری و دفاتر امام جمعه رزن، کوه‌بنان و راون همراه بود، استاندار کرمان از تشکیل جلسه و رسیدگی به مطالبات کارگران خبر داد.

با وجود تشکیل این جلسه و درخواست استاندار و نمایندگان کرمان از وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی برای شفاف‌سازی در باره واگذاری سهام شرکت معدن ذغال‌سنگ کرمان به یک شرکت دیگر، روابط عمومی صندوق بازنشستگی فولاد ۱۴ اردیبهشت دوباره بر واگذاری سهام شرکت در بازار بورس تاکید و اعلام کرد: سهام این شرکت از طریق شرکتی به نام «تجارت دالاهو» در بورس عرضه خواهد شد.

معادن ذغال‌سنگ کرمان که از بزرگترین معادن ذغال‌سنگ در ایران به شمار می‌آید برای تسویه بدهی دولت به صندوق بازنشستگی فولاد کشور واگذار شده است و حالا مدیرعامل صندوق بازنشستگی فولاد هم از فروش سهام شرکت در بورس خبر داده است.

مدیرعامل شرکت معدن کرمان هم عرضه سهام شرکت در بورس را الزامی دانسته و گفته است: اگر صندوق بازنشستگی فولاد سهام شرکت را در بورس عرضه نکند، معدن در اختیار سازمان خصوصی‌سازی قرار خواهد گرفت.

محمدمهدی زاهدی، نماینده کرمان و رواور در مجلس اسلامی اما صندوق بازنشستگی فولاد و وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی را مسئول و پاسخگوی ادامه اعتراض کارگران دانسته است. او اما گفته : «مسئولان دولتی معذوریت‌هایی برای پاسخ دادن به مطالبات کارگران ندارند».

مدیرکل حراست اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی نیز خواسته‌های کارگران را «فرااستانی» عنوان کرده و از مدیران صندوق بازنشستگی فولاد درخواسته است «به استان کرمان سفر کرده و مطالبات کارگران را از نزدیک بشنوند و به آن ها پاسخ دهند».

تصمیم‌گیری در باره طبقه‌بندی مشاغل اما به ظاهر در حیطه اختیارات استانی است. به گزارش «کرمان‌نو»، شنبه ۲۰ اردیبهشت، ۲۰ تن از نمایندگان کارگران طرح طبقه‌بندی مشاغل را پس از اصلاح در شورای تامین استان، بازخوانی کرده‌اند.

یکی از کارگران حاضر در این جلسه اما گفته که کارگران این طرح را قبول ندارند. به گفته این کارگر که نامش فاش نشده است، در طرح اولیه طبقه‌بندی قرار بود درمجموع ۲,۵ میلیارد تومان به حقوق و مزایای کارگران اضافه شود که طبق بررسی‌های طرح طبقه‌بندی فعلی جمع آن به ۳۵۰ میلیون کاهش یافته و بسیاری از مزایای جنبی مانند سختی کار، بدی آب و هوا، هزینه نهار و آلایندگی حذف شده است.

سامان مرتاض مدیرعامل شرکت ذغال‌سنگ کرمان اما اجرای «ناقص» طرح طبقه‌بندی مشاغل را رد کرده و مدعی شده است: طراح طرح طبقه بندی مشاغل ذغال‌سنگ، استاد دانشگاه و رئیس صنف طرح طبقه بندی مشاغل در ایران است که برای توجیح این طرح در جلسه ای با حضور نمایندگان کارگری حاضر شده است.

توضیحات او و مدیران استانی اما تا به حال نتوانسته رضایت کارگران را جلب کند. کارگران به تجمع و اعتصاب ادامه می‌دهند. اسحاق جهانگیری، معاون اول رئیس دولت و وزیر صنعت، معدن و تجارت قرار بود در هفته گذشته به کرمان سفر کردند. این سفر اما به دلیل اعلام نشده لغو شد. وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی هم که به گفته استاندار کرمان، قرار بود برای پاسخگویی و شفاف‌سازی در باره واگذاری معدن کرمان در جلسه استانی حاضر شود، هنوز به کرمان نرفته است.

منبع: سایت رادیو زمانه (مستقر در هلند)، ۲۰ اردیبهشت ۱۳۹۹