خانواده قربانیان حمله موشکی سپاه پاسداران به هواپیمای مسافربری اوکراینی پرواز ۷۵۲ از شرکت هواپیمایی لوفتهانزای آلمان و همچنین سایر شرکتهای هواپیمایی خواستهاند تا با اعمال فشار بر دولت جمهوری اسلامی ایران، مسئولان این کشور را وادار به همکاری با مراجع بینالمللی پیرامون روشن شدن این حمله موشکی کنند.
خانواده قربانیان حمله موشکی به هواپیمای اوکراینی از مسئولان شرکت لوفتهانزا درخواست کردهاند گفتگوهای خود با مقامات ایران بر سر پرواز در آسمان ایران را متوقف کنند. آنها گفتهاند، مادام که دولت ایران با گروه تحقیقات بینالمللی همکاری کامل نکند و مسئولان این حمله را به پای میز محاکمه نکشد و مجازات نکند، این گفتگوها نمیباید ادامه یابند.
خبرگزاری آلمان روز چهارشنبه ۲۴ اردیبهشت (۱۳ مه) با انتشار گزارشی از مونترال، خبر از کارزار آنلاین خانواده قربانیان حمله موشکی سپاه به هواپیمای اوکراینی داده است.
رژیم اسلامی ایران زیر فشار بینالمللی پس از سه روز انکار و تکذیب، اعتراف کرد که به هواپیمای مسافربری اوکراینی شلیک کرده است. روز هشتم ژانویه هواپیمای مسافربری پرواز ۷۵۲ اوکراین در مسیر خود از تهران به سوی کییف هدف حمله موشکی سپاه قرار گرفت و در اثر این حمله همه ۱۷۶ مسافر و خدمه آن جان باختند.
کارزار آنلاین خانواده قربانیان
انجمن خانواده قربانیان حمله موشکی سپاه به هواپیمای یاد شده از شرکت هواپیمایی لوفتهانزا درخواست کردهاند که از کریدور هوایی ایران تا زمان روشن شدن کامل پرونده این حمله، اجتناب ورزد.
کارزار آنلاین خانواده قربانیان در واکنش به خبری به راه افتاده است که از سوی رسانههای ایران اخیرا بازتاب یافته بود. در آن خبر آمده بود که شرکتهای هواپیمایی اروپایی به سرپرستی شرکت هواپیمایی لوفتهانزا گفتگوهای خود را بر سر پرواز در آسمان ایران آغاز کردهاند.
این کارزار آنلاین روز یکشنبه ۱۰ ماه مه آغاز شد و تا کنون امضای ۲۰ هزار نفر را در پشتیبانی از خود گردآورده است. در متن این کارزار آنلاین از جمله آمده است: «کشورهای عضو اتحادیه اروپا نمیباید تا زمانی که حکومت ایران آمادگی کامل خود را برای همکاری با مراجع بینالمللی و معرفی و محاکمه کردن مسئولان این حمله موشکی ثابت نکنند، از حریم هوایی ایران برای پروازهای خود استفاده کنند.»
حامد اسماعیلیون، سخنگوی انجمن خانواده قربانیان حمله موشکی سپاه به هواپیمای مسافربری اوکراینی، گفته است که این کارزار دو هدف را دنبال میکند. هدف نخست این کارزار برای تامین عدالت است. اسماعیلیون به خبرنگار خبرگزاری آلمان گفته است که جمهوری اسلامی تا کنون هیچ تلاش جدی برای تحقیق پیرامون این حمله موشکی انجام نداده، با مراجع بینالمللی همکاری نکرده و جعبههای سیاه این هواپیما را تحویل نداده است.
حامد اسماعیلیون که همسر و فرزند خود را در جریان حمله موشکی به این هواپیما از دست داده است در گفتگو با خبرگزاری آلمان پرسیده است، در چنین شرایطی چرا مسئولان لوفتهانزا اقدام به گفتگو با مقامات جمهوری اسلامی نمودهاند؟ سخنگوی انجمن خانواده قربانیان حمله موشکی به هواپیمای اوکراینی هدف دوم این کارزار را مانع شدن از تکرار چنین جنایتی در آینده اعلام کرده است.
اسماعیلیون گفته است: «چه کسی میتواند تضمین بدهد که چنین چیزی در آینده اتفاق نخواهد افتاد؟ وقتی آنها یک هواپیما را منهدم میکنند و به هیچکس پاسخگو نیستند، میتوانند بار دیگر نیز دست به چنین کاری بزنند.»
تال موسکال، سخنگوی لوفتهانزا، در واکنش به این کارزار آنلاین اعلام کرده است که این شرکت در حال حاضر پروازی در آسمان ایران ندارد. سخنگوی لوفتهانزا گفت: «ما با دقت اوضاع را رصد میکنیم و همه شرکتهای هواپیمایی نیاز به آن دارند که تحقیقات به طور شفاف درباره این پرونده صورت گرفته و به این شرکتها تضمین داده شود که چنین پدیدهای هرگز تکرار نخواهد شد.»
منبع: سایت صدای آلمان (دویچه وله) به زبان فارسی، ۱۳ می ۲۰۲۰