ویروس کرونا با حرف زدن هم منتقل می‌شود

به گزارش نیویورک تایمز؛ یافته‌های این مطالعه که اهمیت حفظ فاصله اجتماعی و لزوم استفاده از ماسک را چند برابر می‌کند، نشان داده که ترشحات دهان می‌توانند ۸ تا ۱۴ دقیقه در هوا بمانند.

نتایج این تحقیق که روز چهارشنبه گذشته توسط آکادمی ملی علوم (NAS) منتشر شد، می‌تواند توضیح دهد که چگونه افراد دارای علایم خفیف کووید ۱۹ یا افراد بدون علامت ممکن است دیگران را در فضاهای بسته مانند اداره، خانه سالمندان و… آلوده کنند.

محققان انستیتوی ملی دیابت، گوارش و بیماری‌های کلیوی در دانشگاه پنسیلوانیا که روی حرکت بیولوژیکی مولکول‌ها در بدن انسان مطالعه می‌کنند، از داوطلبان این مطالعه خواستند که جمله “سالم بمانید” را در یک جعبه مقوایی باز چندین بار تکرار کنند. محققان با لیزر درون جعبه را روشن و قطرات تولیدشده ناشی از تکرار این جمله را دنبال کردند. آنها نشان دادند که هنگام صحبت کردن، حدود ۲۶۰۰ قطره در هر ثانیه تولید می‌شود. ضمنا میزان و اندازه قطرات تولید شده بر اساس تن صدا و میزان بلند صحبت کردن، متفاوت است.

محققان تخمین زده‌اند که یک دقیقه صحبت با صدای بلند می‌تواند حداقل ۱۰۰۰ قطره حاوی ویروس ایجاد کند. البته اين آزمايش در يك محيط كنترل شده با هوای راكد انجام شده كه ممكن است منعكس كننده آنچه در اتاق‌های با تهويه مناسب اتفاق میافتد، نباشد.

با این حال هرچند مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌های آمریکا تاکید می‌کند که حفظ فاصله دو متری از دیگران می‌تواند به افراد کمک کند تا از تماس با قطرات تنفسی خودداری کنند، اما بسیاری از دانشمندان معتقدند که قطرات می‌توانند بسته به نوع کلماتی که بیان می‌شوند، شدت نیرویی که قطرات را پرتاب می‌کند، دمای اطراف، جریان هوا و… دورتر از این مسافت نیز حرکت کنند.

منبع: سایت صدای آلمان (دویچه وله) به زبان فارسی، ۲۰ ماه مه ۲۰۲۰