سایت “یهودیان سوئیس ” (Tachles) روز پنجشنبه اول خرداد، ۲۱ ماه مه به نقل از وزارت امور خارجه اسرائيل نوشته است که تا کنون “هزاران ایرانی از اسرائیل درخواست کردهاند که به این کشور پناهنده شوند و یا به اسرائیل مهاجرت کنند”.
بر اساس این گزارش ایرانیان متقاضی مهاجرت به اسرائیل “فقط ایرانیان یهودی نیستند”، بلکه تقاضای مهاجرت و یا پناهندگی همچنین از سوی ایرانیهایی بوده است که به دلایل پزشکی و یا وضعیت بیکاری و امنیت جانی از اسرائیل تقاضای کمک کردهاند.
روزنامه اسرائيلی “جروزالم پست” نیز در گزارشی روز چهارشنبه، ۲۰ ماه مه در این باره نوشته است که به ویژه با شیوع کرونا شمار ایرانیان متقاضی مهاجرت به اسرائیل به طور “چشمگیری” افزایش یافته است.
در این گزارش به نوشته وزارت امور خارجه اسرائیل در اورشلیم (بیت المقدس) استناد شده که “تعداد ایرانیانی که از داخل ایران و یا از سراسر جهان درخواست کمک می کنند طی ماههای اخیر بطور گستردهای افزایش یافته است”.
یفتاح کوریل، رئیس بخش دیپلماسی دیجیتال وزارت امور خارجه اسرائیل، در این باره به “جروزالم پست” گفته است: «هزاران نفر میخواهند به اسرائیل بیایند، چه به دلایل پزشکی و چه به خاطر مهاجرت به کشور یهود.» او در ادامه توضیح میدهد که “بسیاری از پیامها درخواست های جدی برای پناهندگی هستند”.
کوریل همچنین خاطر نشان کرده است: «برخی از متقاضیان افرادی هستند که مجبور به فرار شدهاند و در حال حاضر در کشورهای دیگر پناهنده هستند، یا افرادی که با اسرائیل ابراز همبستگی کردهاند و اکنون مجبور به فرار شدهاند.»
به گفته این سیاستمدار اسرائیلی ایرانیهایی که تقاضای کمک از این کشور را کردهاند “فقط یهودیان ایرانی نیستند که طبق قانون بازگشت میتوانند درخواست شهروندی اسرائیل را بکنند” بلکه همچنین بسیاری از ایرانیانی را نیز در بر می گیرد که در ایران و یا خارج از آن “از اسرائیل حمایت میکنند، مخالف رژیم (ایران) هستند و خواهان آینده دیگری در روابط میان دو کشور هستند.”
کوریل به یکی از پیامهای دریافت شده اشاره میکند که از سوی مرد ۳۱ سالهای است که میگوید به دلیل “فساد رژیم مجبور به فرار از ایران شده است”. او نوشته است: «من در ترکیه درخواست پناهندگی کردم ، همچنین برای همسرم و دختر چهارسالهام نیز این درخواست را دادهام. ما وضعیت مطلوبی نداریم، هیچ کس به ما کمکی نمیکند. ما تنها افتادهایم و زندگیمان در معرض خطر است.»
به گفته این دیپلمات اسرائیلی پیش از گسترش ویروس کرونا و بیماری کووید ۱۹ نیز هزاران ایرانی از طریق حسابهای کاربری شبکههای اجتماعی از اسرائیل تقاضای کمک کرده بودند اما به نحو زیادی پس از شیوع کرونا بر تعداد درخواستها افزوده شده است. او گفت: «من سعی میکنم تا آنجا که میتوانم جواب بدهم … اما واقعاً ما توانایی کمک به آنها را نداریم. من سعی میکنم به آنها پاسخ بدهم و برایشان آرزوی موفقیت کنم.»
به گفته کوریل حسابهای فارسی وزارت خارجه اسرائیل با بیشترین میزان تعامل نسبت به برخی از کانالهای انگلیسی این وزارتخانه در میان موفقترین حسابهای اینترنتی است و در توئیتر ۲۰۰ هزار و در اینستاگرام ۵۰۰ هزار نفر آن را دنبال میکنند.
منبع: سایت صدای آلمان (دویچه وله) به زبان فارسی، ۲۲ ماه مه ۲۰۲۰