سخنگوی وزارت خارجه یکشنبه ۱۸ خرداد در مصاحبه با خبرگزاری حکومتی (ایرنا) گفت: «اگر امکان مبادله زندانیان وجود داشته باشد، ما این آمادگی را داریم مابقی افرادی که دربند آمریکا هستند را آزاد کرده و به کشور بازگردانیم».
موسوی مذاکره با واسطه را تایید و ادعا کرد: مذاکره با ایالات متحده آمریکا برای تبادل زندانیان دو کشور از طریق دولت سوئیس (حافظ منافع ایالات متحده در ایران) انجام شده و «هیچ مذاکره مستقیمی میان جمهوری اسلامی ایران و دولت ایالات متحده انجام نشده است».
او ادعا کرد مبادله زندانیان ایرانی «از بعد انسانی» انجام شده و «اتباع ایران به دلایل واهی و به صورت غیرقانونی در آمریکا به گروگان گرفته شدهاند». اتهاماتی که به گفته او بر نقض یا دورزدن تحریمهای آمریکا متمرکز است و جمهوری اسلامی به خاطر «غیرقانونی و بیمبنا» بودن تحریمها، این اتهامات را قبول ندارد.
رژیم ایران پنجشنبه ۴ ژوئن/ ۱۴ خرداد مایکل وایت را در ازای آزادی مجید طاهری آزاد کرد. مایکل وایت از ژوئیه سال گذشته میلادی در ایران در بازداشت بود و به اتهام توهین به رهبر جمهوری اسلامی و انتشار عکس خصوصی به ۱۰ سال زندان محکوم شده بود. مجید طاهری نیز به جرم نقض قوانین تحریمهای یک جانبه ایالات متحده علیه ایران، به تحمل ۱۶ ماه حبس محکوم شده بود.
بهرغم تاکید عباس موسوی بر مذاکره غیرمستقیم میان مقامات تهران و واشنگتن، او پیشتر خبر ملاقات بیل ریچاردسون، فرماندار سابق ایالت نیومکزیکو با محمدجواد ظریف درباره تبادل زندانیان ایران و آمریکا را تایید کرده و آن را «تلاشهای انسان دوستانه» خوانده بود.
پیش از آن ریچاردسون در توئیتر خود نوشته بود در یک سال گذشته درباره آزادی مایکل وایت با ظریف و مجید تختروانچی، نماینده ایران در سازمان ملل دیدار کرده است.
منبع: سایت رادیو زمانه (مستقر در هلند)، ۷ ژوئن ۲۰۲۰