سازمان امنیت آلمان: خطرات ناشی از فعالیت‌های رژیم در آلمان

سازمان امنیت داخلی آلمان (حفاظت از قانون اساسی) گزارش سال ۲۰۱۹ خود را منتشر کرده است. در این گزارش ۳۸۷ صفحه‌ای مسائل مختلفی در ارتباط با فعالیت گروه‌های افراط‌گرا و همچنین فعالیت‌های جاسوسی و خطرات ناشی از فعالیت‌های سازمان اطلاعاتی خارجی در آلمان مطرح شده است. در بخش‌های متفاوت این گزارش به مسائل مربوط به فعالیت‌های سپاه قدس، سازمان اطلاعات سپاه پاسداران و وزارت رژیم ایران نیز پرداخته شده است.

مرکز اسلامی هامبورگ
مرکز اسلامی هامبورگ، یکی از مراکز اصلی شیعی در آلمان و اروپا است. در گزارش سازمان امنیت داخلی آلمان درباره این مرکز آمده است که این مرکز به موازات سفارت رژیم جمهوری اسلامی ایران مهمترین دفتر نمایندگی ایران در آلمان به شمار می‌آید.

در گزارش از محمدهادی مفتح، رئیس مرکز اسلامی هامبورگ به عنوان نماینده خامنه‌ای در آلمان و اروپا یاد شده است. افزون بر آن آمده است که این مرکز ضمن آنکه پایگاه پروپاگاندا و تبلیغات اسلامی ایران در اروپا به شمار می‌آید، در عرصه گردآوری و سازماندهی نیروهای شیعه کشورهای مختلف نیز فعالیت می‌کند.

در این گزارش همچنین آمده که بسیاری از انجمن‌ها و سازمان‌های اسلامی در آلمان در ارتباط و زیر چتر هدایت این مرکز اسلامی فعالیت می‌کنند. از آن جمله به شبکه ارتباطی این مرکز با مساجد اسلامی شیعی اشاره شده است. در این باره آمده است که مرکز اسلامی هامبورگ نه تنها بر این مساجد و انجمن‌های اسلامی اعمال نفوذ می‌کند، بلکه کنترل و هدایت برخی از آن را نیز برعهده دارد.

سپاه قدس
در گزارش سازمان امنیت داخلی آلمان نام سپاه قدس در موارد متعددی مطرح شده است. از آن جمله نقش این نیرو در برگزاری و سازماندهی روز قدس در آلمان. در گزارش به اعلام روز قدس توسط آیت‌الله خمینی به عنوان روز “آزادسازی بیت‌المقدس” اشاره شده و آمده است که نیروهای شیعه در همراهی با فلسطینیان ساکن آلمان آخرین جمعه ماه رمضان را به برگزاری راهپیمایی ضد اسرائیلی اختصاص داده‌اند. در گزارش به راهپیمایی روز قدس در شهرهای برلین و فرانکفورت در سال ۲۰۱۹ اشاره شده است.

افزون بر آن، نیروهای وابسته به سپاه قدس متهم به فعالیت‌های جاسوسی در آلمان شده‌اند. در این گزارش به دستگیری فردی در ایالت هسن اشاره شده که در ماموریتی برای سپاه قدس در آلمان جاسوسی می‌کرده است. در این گزارش آمده است که پرونده این فرد همچنان در دست بررسی و پیگرد قضایی است. این گزارش همچنین به پرونده ده نفر از نیروهایی اشاره کرده که احتمالا در خدمت سپاه قدس بوده‌اند. پرونده این افراد از سپتامبر و اکتبر سال ۲۰۱۷ به جریان افتاده و همچنان تحقیقات مسئولان امنیتی آلمان درباره آنها ادامه دارد.

وزارت اطلاعات رژیم جمهوری اسلامی و همچنین سازمان اطلاعات سپاه پاسداران نیز از جمله نهادهایی هستند که در گزارش سازمان امنیت داخلی آلمان از آن چندین بار یاد شده است.

در گزارش سازمان امنیت آلمان حتی فصلی به فعالیت‌های سازمان‌های اطلاعاتی ایران اختصاص یافته است. محور اصلی فعالیت سازمان‌های اطلاعاتی جمهوری اسلامی ایران در آلمان جاسوسی علیه نیروهای مخالف حکومت و نیروهای وابسته به اپوزیسیون این کشور در داخل ایران و خارج از کشور اعلام شده است.

در این گزارش همچنین آمده که سازمان‌های اطلاعاتی جمهوری اسلامی فعالیت‌های خود را محدود به جاسوسی درباره مخالفان حکومت نکرده و در عرصه جاسوسی در زمینه‌های سیاسی، نظامی، اقتصادی و علمی کشور آلمان و کشورهای غربی نیز فعالیت می‌کنند. در این گزارش تصریح شده که سازمان‌های اطلاعاتی جمهوری اسلامی خواستار گردآوری اطلاعات و جاسوسی در زمینه‌های سیاست خارجی آلمان و همچنین سیاست امنیتی این کشور هستند و در این عرصه فعالیت می‌کنند.

در گزارش سازمان امنیت داخلی آلمان درباره دیگر فعالیت‌های جاسوسی ایران در این کشور چنین آمده است: «فعالیت‌های جاسوسی علیه نیروهای طرفدار اسرائیل و نیروهای طرفدار یهودیان در آلمان نیز بخشی از وظایف موسساتی قرار دارند که در خدمت ایران فعالیت می‌کنند.»

سازمان امنیت داخلی آلمان در گزارش سالانه خود به گردآوری اطلاعات از سوی وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی ایران از طریق کسانی که یا به علت شغلی یا خانوادگی به ایران سفر می‌کنند نیز اشاره کرده است.در همین رابطه موضوع دستگیری یک شهروند آلمانی افغان‌تبار در اکتبر سال ۲۰۱۹ که به عنوان مترجم برای ارتش آلمان کار می‌کرده نیز مطرح شده است. گفته می‌شود که او و همسرش در ازای دریافت پول از سازمان اطلاعات ایران برای آن کشور در ارتباط با ارتش آلمان جاسوسی می‌کرده است.

دستگیری یک دیپلمات رژیم ایران که در سفارت ایران در اتریش فعالیت می‌کرده نیز از دیگر موارد مطرح شده در این گزارش است. این فرد در روز اول ژوئیه سال ۲۰۱۸ در رابطه با حکم بازداشت اروپایی کشور بلژیک در آلمان دستگیر شده است. او متهم است که با همکاری با یک زوج بلژیکی ایرانی‌تبار تصمیم به انجام فعالیت‌های تروریستی و از جمله منفجر کردن همایش مجاهدین در فرانسه داشته است.

افزون بر آن، منع پرواز شرکت هواپیمایی ماهان ایر از روز ۲۱ ژانویه سال ۲۰۱۹ نیز، محور دیگر گزارش سازمان امنیت آلمان را تشکیل می‌دهد. ماهان ایر متهم به صدور سلاح به سوریه و همچنین مشارکت در فعالیت‌های جاسوسی شده است.

در این گزارش آمده که محور اصلی فعالیت‌های سایبری جمهوری اسلامی ایران را کشورهای خاورمیانه و به طور ویژه عربستان و اسرائیل تشکیل می‌دهد. اما حملات سایبری ایران متوجه دیگر کشورها و به‌ویژه آمریکا نیز می‌شود. این در حالی است که آلمان نیز شواهدی برای اثبات تلاش‌های سایبری ایران علیه خود به دست آورده است.

در این گزارش آمده که فعالیت‌های سایبری جمهوری اسلامی ایران ظرف سالیان گذشته گسترش فوق‌العاده‌ای یافته است. اهداف مورد حمله ارتش سایبری ایران در آلمان شامل بخش‌های اجرایی، اقتصاد، علوم و پژوهش‌های این کشور بوده‌اند. افزون بر آن، ارتش سایبری به اقدامات خود علیه نیروهای اپوزیسیون نیز ادامه می‌دهد و از طریق ارسال بدافزارها تلاش برای هک کردن کامپیوترهای نیروهای مخالف حکومت می‌کند.

در گزارش سازمان امنیت داخلی آلمان به استفاده جمهوری اسلامی ایران از تکنیک و فن‌آوری آلمان در عرصه سایبری نیز اشاره رفته است. در این گزارش همچنین آمده است که جمهوری اسلامی ایران از شیوه فیشینگ و تله‌گذاری برای حملات سایبری و هک کامپیوترها استفاده می‌کند.

در این گزارش به حمله سایبری ایران از طریق فیشینگ به یکی از شرکت‌ها مهم آلمان اشاره شده است. شاغلان این شرکت در سال ۲۰۱۹ ایمیلی تقلبی حامل پیشنهاد کار در یکی از شرکت‌های معتبر بین‌المللی دریافت کرده بودند. در این ایمیل تقلبی، یک ابرپیوند (هایپرلینک) وجود داشت که امکان هک کامپیوتر آن افراد و نصب بدافزار را فراهم می‌ساخت.

منبع: سایت صدای آلمان (دویچه وله) به زبان فارسی، ۱۱ ژوئیه ۲۰۲۰