با توجه تحقیقاتی که بعد از فاجعه هوایی کراچی در ماه مه انجام شد، مشخص شد ۲۶۲ نفر از ۸۵۰ خلبان سازمان هواپیمایی بینالمللی پاکستان ظاهرا گواهینامههایی جعلی یا نامعتبر دارند. در حادثه ماه مه تمام سرنشینان و خدمه پرواز کشته شدند. به نظر میرسد بسیاری از آنها حتی امتحان معمولی تایید صلاحیت خلبانان را در پاکستان ندادهاند.
بنا به گزارش فوربس، با ادامه این تحقیقات تاکنون ۱۵۰ خلبان از کار معلق شدهاند. این شرکت اصلی هواپیمایی پاکستان اکنون از پرواز به ایالات متحده و بریتانیا ممنوع شده است.
آژانس امنیت هوایی اتحادیه اروپا نیز اجازه «انجام پروازهای شخص ثالث» را از هواپیمایی بینالمللی پاکستان به مدت شش ماه از اول ژوئیه سلب کرد. در نامه این آژانس به شرکت هواپیمایی پاکستان آمده: «مدارکی قوی حاکی از آن است که گواهینامه تعداد زیادی از خلبانان پاکستانی نامعتبر است.» این نامه افزود: «هواپیمایی بینالمللی پاکستان مدام در پیروی از استانداردهای لازم ناکام میماند.»
در همان روز، وزارت حمل و نقل ایالات متحده نیز فعالیت هواپیمایی بینالمللی پاکستان در آمریکا را معلق کرد. هواپیمای ایرباس ۳۲۰ این شرکت قرار بود در ۲۲ مه از لاهور به کراچی پرواز کند اما بعد از دور زدن اشتباه که به هواپیما هنگام اقدام برای فرود آسیب زد تمام ۹۷ سرنشین و خدمه آن کشته شدند. گزارش اولیه نشان داد خلبان اصلی و کمک خلبان رویه های استاندارد و زنگهای خطر موجود را نادیده گرفتند.
آژانس امنیت هوایی اتحادیه اروپا میگوید این حادثه نشان داد «چندین لایه از تدابیر امنیتی در نظام مدیریت امنیت این شرکت پشت سر هم نقض شده است.»
هواپیمایی بینالمللی پاکستان ظرف شش سال گذشته شاهد دو حادثه مرگبار دیگر نیز بوده است. در سال ۲۰۱۴، افراد مسلح به یک فروند هواپیمای خطوط هوایی بینالمللی پاکستان در فرودگاه پیشاور تیراندازی کردند که منجر به کشته شدن یکی از مسافران شد.
در دسامبر ۲۰۱۶ هم یک پرواز داخلی از چیترال به اسلام آباد در دامنه یک تپه سقوط کرد و منجر به مرگ تمام ۴۷ سرنشین و خدمه آن پرواز شد.
منبع: سایت بریتانیائی ایندیپندنت به زبان فارسی، ۱۷ ژوئیه ۲۰۲۰