امارات متحده عربی، دو هفته پس از اعلام توافق با اسرائیل بر سر عادیسازی روابط میان دو کشور، با صدور فرمانی از سوی خلیفه بن زاید آل نهیان، رئیس امارات متحده عربی و حاکم ابوظبی، قانون مربوط به تحریم اسرائیل را لغو کرد. دونالد ترامپ، رییس جمهوری آمریکا، روز پنجشنبه ۲۳ مرداد، خبر توافق عادیسازی روابط میان اسرائیل و امارات متحده عربی را اعلام کرد. امارات متحده عربی، پس از مصر و اردن، سومین کشور جهان عرب است که اسرائیل را به رسمیت میشناسد.
خلیفه بن زاید آل نهیان، رئیس امارات متحده عربی و حاکم ابوظبی، فرمان لغو قانون تحریم اسرائیل را صادر کرد. با صدور این فرمان، از این پس، مقامات و شرکتهای امارات اجازهی انعقاد قراردادهای تجاری و مالی با دولت و شرکتهای اسرائیلی را خواهند داشت.
توافق میان امارات متحده عربی و اسرائیل به منظور عادیسازی روابط سیاسی با یکدیگر همچنین توقف طرح الحاق اراضی فلسطینی، در روز پنجشنبه ۱۳ اوت/۲۳ مرداد، توسط رییسجمهوری آمریکا اعلام شد.
توافق میان امارات متحده عربی و اسرائیل به منظور عادیسازی روابط سیاسی با یکدیگر همچنین توقف طرح الحاق اراضی فلسطینی، واکنش های گسترده جهانی را به دنبال داشت.
امارات متحده عربی سومین کشور پس از مصر و اردن در جهان عرب است که اسرائیل را به رسمیت میشناسد. امارات متحده عربی از امضاکنندگان طرح صلح اعراب است.
در پی توافق عادیسازی روابط میان امارات متحده عربی و اسرائیل، در نخستین گام پس از لغو رسمی تحریمهای این کشور علیه اسرائیل، از روز دوشنبه ۱۰ شهریور/۳۱ اوت، نخستین پرواز مستقیم میان دو کشور از فرودگاه تلآویو به مقصد ابوظبی انجام خواهد شد.
دلیل صدور فرمان لغو تحریمهای امارات علیه اسرائیل، امکان انجام امور تجاری و اقتصادی میان دو کشور عنوان شده است. انتظار میرود در روزهای آینده گزارشهایی مبنی بر انعقاد توافقهای تجاری میان امارات و اسرائیل منتشر شود.
بنیامین نتانیاهو، در پیامی خطاب به مردم امارات از امکان برگزاری تورهای گردشگری مسلمانان از امارات به اسرائیل خبر داد. نخستوزیر اسرائیل با بیان اینکه گردشگری، یک محرکه اقتصادی است، تاکید کرد: ما برای استقبال از شما آمدهایم؛ بسیاری از مردم اسرائیل دوست دارند به دوبی و ابوظبی سفر کنند و بسیاری از مردم امارات هم دوست دارند به اسرائیل بیایند، به بیتالمقدس بیایند و در مسجدالاقصی نماز بگذارند.
اما توافق میان اسرائیل و امارات متحده عربی، هم موافقان و هم مخالفان بسیاری داشت. دبیرکل سازمان ملل متحد، کمیسیون اتحادیه اروپا، چند کشور عربی از جمله مصر، بحرین و عمان از عادیسازی روابط میان امارات و اسرائیل استقبال کردند.
جمهوری اسلامی ایران و ترکیه ای توافق را «خیانت» خواندند. عربستان سعودی، عادیسازی روابط با اسرائیل را به دستیابی به معاهده صلح میان اسرائیل و فلسطینیان مشروط نمود.
منبع: سایت رادیو بین المللی فرانسه به زبان فارسی، ۲۹ اوت ۲۰۲۰