روز گذشته و امروز چهارشنبه ۱۲ شهریور ۱۳۹۹، شماری از فعالان حامی محیط زیست شهرستان مشکین شهر، گروهی از اعضای تعاونی مسکن کارگران شهرک امیرالمؤمنین شهرستان پاکدشت در یکی از خیابان های نزدیک به این پروژه، تعدادی از کارگران شرکت پارس سوئیچ در محل کار خود، حدود ۵۰ نفر از کارکنان شرکت آب و فاضلاب روستایی استان خوزستان در مقابل ساختمان این شرکت و استانداری خوزستان، شماری از کارگران مجتمع هفت تپه در مقابل فرمانداری، اداره کار و دفتر نماینده شهرستان شوش و تنی چند از معلمان حق التدریس در برابر وزارت آموزش و پرورش با برگزاری تجمعاتی اعتراضی خواستار رسیدگی به مطالبات خود شدند.
به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، امروز چهارشنبه ۱۲ شهریور، شماری از فعالان حامی محیط زیست شهرستان مشکین شهر در اعتراض به احداث جاده موسوم به کمربند طلایی در مسیر احداث این جاده دست به تجمع زدند. فعالان محیط زیست بر این باورند که احداث کمربند طلایی علاوه بر تخریب جبران ناپذیر دامنه های بکر و ییلاقات ساوالان، آسیب جدی به زیست بوم حیوانات در شرف انقراض منطقه وارد میکند. در جریان این تجمع نیروهای انتظامی سعی در جلوگیری از برگزاری آن داشتند.
تجمع اعضای تعاونی مسکن کارگران پاکدشت
به گزارش آنا، روز سه شنبه ۱۱ شهریور، گروهی از اعضای تعاونی مسکن کارگران شهرک امیرالمؤمنین شهرستان پاکدشت در اعتراض به ۱۸ سال بلاتکلیفی زمینهای پروژه امیرالمومنین در یکی از خیابان های نزدیک به این پروژه، دست به تجمع زدند.
بر اساس این گزارش، ۱۸ سال پیش کارگران شهرستان پاکدشت به امید صاحبخانه شدن هرآنچه را سرمایه داشتند به همراه گرفتن قرض و وام به حساب تعاونی مسکن کارگران واریز کردند تا بلکه بتوانند زمینی را خریداری کرده و سهمی در این تعاونی داشته باشند و امیدوار به خانهدار شدن روزگارشان را بگذرانند؛ اما با گذشت سالهای زیاد از واریز پول به حساب این تعاونی تنها عایدیشان دریافت سند تک برگ بود بدون اینکه در واقعیت زمینی به نام آنان باشد.
در ابتدا به این کارگران وعده داده شده بود زمینی در بهترین نقطه پاکدشت به آنان داده میشود اما بعد از اینکه پولهای کارگران و اقشار ضعیف جمع آوری میشود مسئولان تعاونی مسکن به وعده خود عمل نمیکنند و جای زمین را عوض کرده و به پایین قبرستان پاکدشت انتقال میدهند! جالب اینکه یک بیابان تفکیک میشود، جاده و جدول هم کشیده میشود، حتی شبها هم برای اینکه خیال کارگران راحت باشد از اینکه قرار است در این زمین برایش آنان مسکن و سرپناهی ساخته شود چراغ تیر برقهای این بیابان بزرگ روشن میشود! و در ادامه هم سند تک برگ مسکونی نیز صادر میشود اما تاکنون مجوز و اجازه ساخت صادر نشده است و اکنون ۱۸ سال است که بیش از ۴ هزار خانواده گرفتار این مشکل شدهاند.
یکی از این کارگران گفت: “مدیران قبلی این تعاونی مسکن به جرم اختلاس محکوم شدهاند و میلیاردها تومان از اموالشان به نفع اعضای تعاونی مصادره شده است اما چرا مدیران جدید تاکنون حتی برای یک بار هم که شده شفافسازی نکردهاند و این اموال را از مردم که حقشان است مخفی نگه داشتهاند؟”
تجمع کارگران شرکت پارس سوئیچ
به گزارش نوا نیوز، روز سه شنبه ۱۱ شهریور، کارگران شرکت پارس سوئیچ واقع در شهرک صنعتی اشراق زنجان در اعتراض به عدم امنیت شغلیشان دست از کار کشیده و در محل کار خود تجمع کردند.
بر اساس این گزارش، مدیر روابط عمومی سازمان صنعت، معدن و تجارت استان زنجان در خصوص تحصن و تجمع اخیر کارگران این واحد صنعتی در استان بیان داشت: “این موضوع مربوط به مسائل کارگری بوده که برطرف شده است”.
محمد قربانلو، با بیان اینکه پارس سوئیچ سهامدار عمده ای داشته که مجموعه بزرگی هم در شهرک صنعتی شماره یک زنجان احداث کرده اند، افزود: “یک سری از ماشین آلات واحد صنعتی پارس سوئیچ به این مجموعه جدید منتقل می شود به نحوی که این واحد جدید هم جزئی از پارس سوئیچ بوده و تقسیم کار صورت می گیرد”.
تجمع کارکنان شرکت آب و فاضلاب روستایی استان خوزستان
به گزارش ایرنا، به امروز چهارشنبه ۱۲ شهریور، حدود ۵۰ نفر از کارکنان شرکت آب و فاضلاب روستایی استان خوزستان در اعتراض به عدم پرداخت معوقات مزدی در مقابل ساختمان این شرکت و استانداری خوزستان دست به تجمع زدند.
به گفته یکی از کارکنان: “ما نیروهای پیمانکار و طرحی هفت ماه حقوق شرکت آب و فاضلاب روستایی طلبکار هستیم ضمن آنکه حق بیمه تامین اجتماعی ما از اردیبهشت سال ۹۷ تاکنون پرداخت نشده است”.
امید حریبی افزود: “پوشش بیمه تکمیلی نیز از سال گذشته قطع شده و با وجود عدم پرداخت حقوق، عملاً برای درمان بیماری نیز باید مبالغ را به صورت آزاد پرداخت کنیم”.
وی یادآور شد: “تفاوت فاحش نوع پرداخت حقوق نیروهای رسمی، کار معین و پیمانکاری توسط مسئولان شرکت آب و فاضلاب روستایی سبب نوعی چنددستگی بین کارکنان شده است زیرا با وجود عدم پرداخت هفت ماهه حقوق به ما کارگران رسمی و کارمعین هر ماه به صورت منظم حقوق خود را دریافت می کنند”.
حریبی ادامه داد: “قرارداد نیروهای طرحی از نوع کارگری است به همین دلیل باید در زمان پرداخت عیدی سال ۹۹ معادل دو پایه حقوق به آنها پرداخت میکردند اما مسئولان در زمان پرداخت عیدی ما را کارمند حساب میکنند و در زمان پرداخت حقوق به ما عنوان کارگری میدهند”.
وی افزود: “مطابق نامه صادر شده از سوی مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب کشور نیروهای موقت کارگری باید تحت عنوان تامین نیرو جذب شوند اما تمام این کارکنان تحت عنوان نیروهای حجمی پیمانکار به کار گرفته شده اند که در واقع پایین ترین نوع قرارداد به لحاظ پرداخت مزایا است”.
به گفته این فرد شرکت آبفا روستایی خوزستان یکهزارو ۸۰۰ نفر نیرو را با قراردادهای مختلف تحت پوشش دارد که به تناسب نوع قرارداد حقوق و مزایای خود را دریافت می کنند، از این تعداد ۶۳۲نفر قرارداد طرحی، ۳۵۰ نفر نیروی قرارداد معین، پیمانی و رسمی در این شرکت هستند همچنین ۸۰۰ نفر نیروی آبدار زیر نظر پیمانکاران قرار دارند و شرکت باید چک صورت وضعیت پیمانکاران را صادر کند تا آنها حقوق و بیمه آبداران را پرداخت کنند.
تجمع کارگران هفت تپه
به گزارش اتحادیه آزاد کارگران ایران، امروز چهارشنبه ۱۲ شهریورماه ۱۳۹۹، ۸۰ روز پس از آغاز دور جدید اعتراضات، شماری از کارگران مجتمع هفت تپه با تجمع در مقابل فرمانداری، اداره کار و دفتر نماینده شهرستان شوش، خواستار رسیدگی به مطالبات خود شدند.
بر اساس این گزارش، کارگران اخراجی غیرنیشکری خواهان بازگشت به کار و تبدیل وضعیت قراردادی خود هستند.
تجمع معلمان حق التدریس
به گزارش صدای معلم، روز سه شنبه ۱۱ شهریور ۱۳۹۹، جمعی از معلمان حق التدریس با تجمع در برابر وزارت آموزش و پرورش خواهان شفاف سازی مسئولان این وزارتخانه در مورد وضعیت استخدامی خود شدند.
بر اساس این گزارش،این معلمان که از شهرهای مختلف گرد آمده بودند خواهان عمل کردن مسئولان وزارت آموزش و پرورش به ویژه معاونت برنامه ریزی و توسعه منابع به وعده های پیشین خود شدند.
منبع: سایت هرانا (مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران)، ۱۳ شهریور ۱۳۹۹