بحرین از کشف یک “گروه تروریستی مرتبط با رژیم ایران” خبر داد

وزارت کشور بحرین دیروز یکشنبه ۲۰ سپتامبر اعلام کرد که یک “حمله تروریستی” را در اوایل سال جاری میلادی (۲۰۲۰) خنثی کرده است. به گفته وزارت کشور بحرین، این حمله با پشتیبانی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی همراه بوده است.

بیانیه وزارت کشور بحرین خبری را تأیید می‌کند که پیشتر رسانه‌ها درباره احتمال وقوع یک حمله منتشر کرده بودند و حالا با این بیانیه حدود زمانی آن نیز مشخص شده است.

در ساعات اولیه روز یکشنبه تلویزیون دولتی الاخباریه در عربستان سعودی و نیز روزنامه بحرینی “اخبارالخلیج” (فارس) گزارش دادند که وزارت کشور بحرین در تحقیقات و تجسس‌های خود گروه جدیدی را به نام “بریگاد قاسم سلیمانی” کشف کرده است. این گروه در حال برنامه‌ریزی برای حمله به چندین مکان عمومی و امنیتی در بحرین بوده است. در این گزارش اما زمان مقرر برای انجام این حملات ذکر نشده است.

به گزارش روزنامه “اخبارالخلیج” (فارس)، حملاتی که پیش از وقوع کشف و خنثی شده‌اند در چارچوب انتقام از کشته شدن قاسم سلیمانی، فرمانده سابق نیروی قدس سپاه پاسداران توسط آمریکا در ماه ژانویه گذشته، طراحی شده بودند.

این روزنامه همچنین نوشته است که نیروهای امنیتی زمانی موفق به خنثی کردن این نقشه شده‌اند که مواد منفجرهای کشف کرده‌اند که قرار بوده از آن برای حمله به یک هیأت خارجی استفاده شود. بر اساس این گزارش، در این پرونده علیه ۱۸ نفر کیفرخواست صادر شده که ۹ تن از آنها در ایران به سر می‌برند.

پس از اعلام این خبر وزارت کشور بحرین در بیانیه‌ای اعلام کرد: «ما می‌خواهیم مطمئن شویم که این مورد به همان اوایل سال ۲۰۲۰ برمی‌گردد که اکنون در حال بررسی توسط یک دادگاه مرتبط است.»

به گزارش رویترز، مقامات ایران برای پاسخ به این خبر در دسترس نبودند، اما رژیم تهران همواره هر گونه دخالت در امور داخلی بحرین را رد کرده است.

بحرین محل استقرار ناوگان پنجم نیروی دریایی آمریکا و سایر ناوگان های بین المللی دریایی است. این کشور با اکثریت شیعه توسط یک حکومت سنی‌مذهب اداره می‌شود و همواره ایران را متهم می‌کند که در حال تضعیف پادشاهی بحرین است.

بحرین تنها کشور حاشیه خلیج فارس بود که در اعتراضات موسوم به “بهار عربی” در سال ۲۰۱۱ میلادی با اعتراض و تظاهرات خیابانی مخالفان شیعه حکومت مواجه شد. این اعتراضات با کمک عربستان سعودی و امارات متحده عربی سرکوب شد.

منبع: سایت صدای آلمان (دویچه وله) به زبان فارسی، ۲۱ سپتامبر ۲۰۲۰