فنآوری هوش مصنوعی از جمله تکنولوژی هایی مورد استفاده در تغییرات بزرگ در ابعاد مختلف زندگی در آینده است.
در شهر پاتراس در غرب یونان، محققان از از تکنولوژی هوش مصنوعی برای ایجاد انقلاب در خانههای ما استفاده می کنند.
با طولانی تر شدن عمر و افزایش فشار بر سیستمهای بهداشتی و بیمهای، «زندگی مساعدت شده» به مفهومی جدید در دنیای فناوری تبدیل شده است.
در دانشگاه پلوپونز یونان نمونه ای از یک خانه هوشمند آینده ساخته شده است. خانهای که برای افراد مسن، افراد دارای معلولیت و کسانی که از بیماریهای مزمن رنج می برند طراحی شده است تا استقلال را به آنها باز گرداند.
در این خانه روی دیوار یک آینه هوشمند نصب شده که با استفاده از فنآوری تشخیص چهره می تواند علائم مرتبط با سلامتی را تشخیص دهد.
کریستوس آنتونوپولوس، استادیار دانشگاه پلوپونز درباره این تکنولوژی می گوید: «آینه علائم حیاتی بیومتریک پایه ای مانند ضربان قلب و فشار را اندازه گیری می کند و می تواند مردمک چشم را کنترل کند و مشکلات احتمالی آینده در کبد و موارد دیگر را نشان دهد. تمام این اطلاعات مستقیما برای پزشک و یا اعضای خانواده ارسال می شود.»
کوستاس، مردی که برای تست این خانه به دانشمندان کمک می کند با کمک حسگرها، تمرینات توانبخشی را انجام می دهد. او با استفاده از حرکات بدن، خودش را در داخل دایره سبز نگه دارد تا پزشکش از پیشرفت وضعیت او مطلع شود.
کریستوس آنتونوپولوس، استادیار دانشگاه پلوپونز می افزاید: «در حال حاضر ظرفیت زیرساختهای معمول بیمارستانی پر شده است. در آینده وضعیت بدتر خواهد شد. بنابراین هر خدماتی را که بتوانیم از بیمارستان به خانه منتقل کنیم و در خانه انجام دهیم برای بیمارستان و کل سیستم بهداشتی بسیار مهم و مفید خواهد بود.»
کوستان در این خانه هوشمند می تواند با دستورات صوتی، درها و پنجرها و چراغ ها را کنترل کند. اگر رفتارهای منظم فرد تغییر کنند، حسگرها می توانند حرکات فرد را رصد کرده و علائم اولیه بیماریی مانند زوال عقل را تشخیص دهند
کوستاس کوتسوپولوس، ۶۹ ساله می گوید: «اگر این تکنولوژی را در خانه داشته باشم بسیار خوشحال میشوم زیرا امنیت و سلامتم را تضمین می کند مثل این است که پزشکی در خانه باشد.»
خانه هوشمند به کمک هوش مصنوعی روی سیستم کلوآد اجرا می شود اما این کمی مانند عملکرد برادر بزرگ برای نظارت بر زندگی ما نیست؟
نیکلاس وروس، استاد دانشگاه پلوپونز می گوید: «ما اتفاقاتی را دنبال می کنیم که رخ دادهاند. بنابراین بعنوان مثال در مورد افتادن فرد، می دانیم که زمین خوردن رخ داده است بدون دادهها یا عکس یا ویدئویی برای تشخیص فردی که به زمین افتاده است.»
فناوری اینترنت نسل پنجم چشم اندازی برای ارتقاء تکنولوژی خانههای هوشمند در اروپا در سطحی بالاتر فراهم می کند.
آنجلیکا ددوپولو، کارشناس سیاست اتحادیه اروپا برای فن آوری «ای آی» از شرکت هواوی می گوید: «هواوی ۲۰ سال است که در اروپاست و از نزدیک با دانشگاهها و دیگر شرکا برای بکارگیری تکنولوژیهایی مانند هوش مصنوعی در ترکیب با اینترنت نسل پنجم کار می کند تا امکانات بخش مراقبتهای بهداشتی را تسهیل کند که بسیار به خانههای هوشمند مرتبط است و باعث تقویب رقابت و رشد اقتصادی در اروپا می شود.»
چگونگی مواجه با جمعیت رو به رشد افراد مسن، چالشی برای اروپا و فراتر از اروپاست. ایده «خانه هوشمند» در شهر پاتراس احتمالا می تواند راه حلی برای این موضوع باشد.
منبع: سایت یورونیوز (اتحادیه اروپا) به زبان فارسی، ۲۹ سپتامبر ۲۰۲۰