مراسم یادبود نوید افکاری در مرکز فرهنگی مالتزر شهر ماینتس آلمان برگزار شد. در این مراسم برخی چهرههای ورزشی و سیاسی آلمانی و ایرانی شرکت کردند. نوید افکاری علیرغم اعتراضات جهانی در ایران اعدام شد.
در مراسم یادبود نوید افکاری که شامگاه جمعه ۱۱ مهر (دوم اکتبر) در شهر ماینتس آلمان برگزار شد، از جمله منیره برادران، فعال حقوق بشر و زندانی سیاسی سابق، فولکر بک نماینده سابق پارلمان آلمان، وحید سرلک، قهرمان ملی جودو ایران، آلینا فوکن، قهرمان کشتی زنان جهان، سعید فضل اولی، عضو تیم ملی کانوی آلمان و بهروز اسدی، از مدیران دفتر خارجیان بنیاد غیرانتفاعی “مالتزر” شرکت کردند.
در این مراسم که مهدی جعفری گرزینی عضو هیأت مدیره باشگاه کشتی آ.اس.فا. ماینتس در بوندسلیگای آلمان یکی از برگزارکنندگان آن بود، به سیاستهای جمهوری اسلامی به ویژه در عرصه ورزش اعتراض شد.
دستگاه قضایی جمهوری اسلامی بیاعتنا به تمامی دادخواهیها حکم اعدام نوید افکاری، نایب قهرمان کشتی نوجوانان ایران را روز شنبه ۲۲ شهریور (۱۲ سپتامبر) اجرا کرد.
پرونده نوید افکاری مانند بسیاری از پروندههای سیاسی دیگر محکومان به اعدام نکات ابهامبرانگیز زیادی داشت. او و دو بردارش از شرکتکنندگان در اعتراضهای مرداد ماه ۹۷ بودند. اتهام نوید افکاری “قتل کارمند حراست اداره آبفای شیراز” بود. به گفته دادگاه نوید افکاری به ارتکاب این قتل اعتراف کرده است. اما خود او گفته بود که تحت شکنجه اقرار کرده است.
حدود یک ماه از اعدام از این کشتیگیر ایرانی میگذرد و ایرانیان در نقاط گوناگون دنیا یاد نوید افکاری را فراموش نکردهاند.
بهروز اسدی، از مسئولان بنیاد غیرانتفاعی مالتزر و میزبان نشست ماینتس به دویچه وله فارسی گفت: «یادبود نوید افکاری مراسمی بود در مورد اینکه نباید سکوت کرد و در تقابل با سکوت ایستاد چون سکوت یعنی ادامه اعدامها و شکنجهها. برگزاری بزرگداشت نوید افکاری اعتراض به جمهوری اسلامی و برای دادخواهی علیه فراموشی است. سخنرانان آلمانی و ایرانی تلاش براین داشتند که مسئله فشار و سرکوب ورزشکاران ایران را در افکار عمومی انعکاس دهند.»
وحید سرلک یکی دیگر از شرکت کنندگان نشست ماینتس هم تصریح کرد: «این گونه یادبودها و مراسمها دستاورد خوبی برای ما و هم برای کسانی است که در ایران زندگی میکنند و نشان میدهد که ما همه پشت هم هستیم. امیدوارم روزهایی برسد که از این بزرگذاشتها بیشتر شود.»
وحید سرلک جودوکار پیشین ایران برنده ۱۸ مدال ( پنج مدال طلا ، شش نقره و هفت برنز) است. او که در سال ۲۰۱۰ برای یک رقابت ورزشی به آلمان سفر کرده بود، از تیم ملی ایران خداحافظی کرد و درخواست پناهندگی سیاسی داد. از نظر سرلک کنترل ورزشکاران و ناآگاهی سیاستمداران ایران نسبت به وضعیت ورزش کاران دلیل فرار آنهاست.
فرید اشرفیان، خبرنگار ورزشی، مجری برنامه یادبود نوید افکاری در ماینتس بود. میزگرد این مراسم در شبکه های اجتماعی اینستاگرام و فیسبوک به طور مستقیم پخش شد. در این مراسم که به زبان آلمانی برگزار شد رسانههای آلمانی هم حضور داشتند.
در پایان مراسم شرکت کنندگان ابراز امیداوری کردند که صدای اعتراضها به گوش جامعه جهانی و سیاست مداران اروپایی و آلمانی برسد و به فراموشی سپرده نشود.
منبع: سایت صدای آلمان (دویچه وله) به زبان فارسی، ۵ اکتبر ۲۰۲۰