نماینده مجلس رژیم ایران: نیروهای اطلاعاتی در حال بازجویی از حبیب اسیود هستند

مجتبی ذوالنوری، رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس ایران اعلام کرد که «نیروهای امنیتی و اطلاعاتی در حال بازجویی» از حبیب اسیود هستند.

حبیب اسیود، رهبر پیشین گروه معروف به «حرکت النضال» است که تابعیت سوئدی دارد. همزمان مجتبی یوسفی نماینده اهواز در مجلس نیز گفت که اطلاعات سپاه پاسداران به همراه وزارت اطلاعات در بازداشت این فرد نقش داشته‌اند.

هیچ یک از این دو مقام حکومتی درباره نحوه بازداشت حبیب اسیود و زمان آن سخنی نگفته‌اند اما «حرکت النضال» یا «جنبش عربی برای آزادی اهواز» روز جمعه ۳۰ اکتبر (۹ آبان) اعلام کرد که حکومت مسلط بر ایران حبیب فرج‌الله چعب معروف به «حبیب اسیود» را «در ترکیه ربوده است». این گروه اعلام کرد که حبیب اسیود رهبر پیشین آن‌ها بوده است. وی ساکن سوئد بوده است و این گروه اعلام کرد که سوئد این موضوع را پیگیری می‌کند.

هدی هواشمی همسر حبیب اسیود نیز به رسانه‌ها گفته است که همسرش در تاریخ ۱۵ اکتبر یعنی دو هفته پیش در استانبول ناپدید شد.

باشگاه خبرنگاران جوان وابسته به صداوسیما، در تاریخ ۹ آبان در خبری نوشته بود که آقای اسیود در ترکیه بازداشت شده است و پس از تحویل به مقامات حکومت اسلامی از مرز آذربایجان غربی به تهران منتقل و هم اکنون در اختیار وزارت اطلاعات است. شبکه العربیه، نزدیک به عربستان نیز در خبری نوشت که رژیم ایران با همکاری یک کشور ثالث که احتمالا قطر است او را به ترکیه کشاند.

دو روز پس از انتشار این خبر، مجتبی ذوالنوری، رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس در گفتگو با خبرگزاری خانه ملت گفت که أسیود تحت بازجویی نیروهای امنیتی و اطلاعاتی کشور است.

وی افزود: «قطعا بعد از دریافت اطلاعات لازم از این تروریست و تکمیل پرونده، وی برای حضور در محکمه ای عادلانه آماده خواهد شد تا به سزای عمل خود برسد.»

حکومت اسلامی می‌گوید که گروه حرکت النضال در حمله تروریستی سال ۱۳۹۷ در رژه اهواز نقش داشته است. در این حمله ۲۵ نفر از جمله غیرنظامیان کشته شدند. برخی از مقام‌های این گروه نیز پس از حمله، آن را «اقدامی مشروع» توصیف و اعلام کردند که «مقاومت ملی اهواز» آن را انجام داد.

از سوی دیگر مجتبی یوسفی، نماینده اهواز در مجلس نیز در گفتگو با سایت خانه ملت گفت: «اکنون که سرکرده الاحوازیه به تهران منتقل شده، بعد از بازجویی، اشدّ مجازات برای وی در نظر گرفته خواهد شد.»

در یک سال اخیر دو چهره سیاسی ساکن خارج از ایران در کشورهای همسایه بازداشت و به ایران منتقل شدند. روح‌الله زم، مدیر کانال تلگرامی آمدنیوز که ساکن فرانسه بود، سال گذشته در عراق بازداشت و به ایران منتقل شد.

جمشید شارمهد، مسئول گروه «تندر» نیز در مرداد ماه گذشته به ایران منتقل شد و در بازداشت به سر می‌برد.

برگرفته ای از سایت یورونیوز (اتحادیه اروپا) به زبان فارسی، ۲ نوامبر ۲۰۲۰