در پی افزایش اقدام به خودکشی نوجوانان در استان خوزستان و شهرستان رامهرمز، دستور عدم انتشار و سانسور اخبار و گزارشهای خودکشی از سوی فرماندار این شهرستان صادر شده است. ششمین مورد خودکشی نوجوانان از مهرماه تا کنون به دلیل نداشتن تجهیزات و امکانات تحصیل آنلاین در رامهرمز منتشر شد که فرماندار آن را تکذیب کرد.
پس از انتشار اقدام به خودکشی ششمین دانشآموز اهل شهرستان رامهرمز از مهرماه تا کنون، نامهای اداری منتشر شده که بر اساس آن عبدالرضا باغ شیرین سرپرست اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی رامهرمز «تأکید» فرمانداری و شبکه بهداشت رامهرمز مبنی بر عدم انتشار و سانسور اخبار مربوط به خودکشی در این شهرستان را ابلاغ کرده است.
در این سند اداری مربوط به ۱۹ آبانماه امسال آمده که فرمانداری و شبکه بهداشت شهرستان رامهرمز خواستار عدم انتشار اخبار مربوط به خودکشی هستند.
وبسایت محلی «خورنا» که خودکشی یک دختر ۱۵ ساله رامهرمزی را روز جمعه ۲۲آبانماه بازتاب خبری داده، در گزارش خود نوشته است که مسئولان «نامهای غیرقانونی و خلاف قانون مطبوعات در خصوص عدم انتشار اخبار خودکشیهای سریالی در رامهرمز» برایشان ارسال کردهاند.
با اینکه رئیس آموزش و پرورش شهرستان رامهرمز دلیل خودکشی دانشآموزان این شهرستان را محرومیت از ادامه تحصیل به دلیل مشکلات نداشتن تجهیزات و اینترنت را تایید کرده بود، ولی آرش قنبری فرماندار رامهرمز هرگونه ارتباط با این موضوع را تکذیب کرده است.
فرماندار رامهرمز با تکذیب خودکشی شش دانشآموز در شهرستان رامهرمز به دلیل نداشتن تبلت دانشآموزی به خبرگزاری «فارس» گفته است: «این خبر صحت ندارد و یکسری رسانههای بیتعهد اقدام به نشر این خبر کردند.»
فرماندار ادعا کرده که یک گروه از نیروهای بهزیستی آموزش و پرورش دانشگاه در حال بررسی دلایل خودکشی دانشآموز ۱۵ساله هستند و هنوز علت خودکشی محرز نشده است.
او باوجود اینکه خبر خودکشی این دانشآموز رامهرمزی را تأیید کرده اما تأکید کرده: «اگر چه فردی که خودکشی کرد دانشآموز بوده اما علت خودکشی آن [او] به دلیل نداشتن تبلت نبوده است.» وی گفته است، در یک ماه گذشته یک دانشآموز خودکشی کرد و شش نفر نبودند.
پیشتر نیز اسناد اداری مبنی بر سانسور اخبار در رسانهها از جمله آمار مرگ و میر ناشی از ابتلا به کُرونا در شبکههای اجتماعی منتشر شده بود. اما همواره این ابلاغیهها از سوی مقامات مربوطه، تکذیب شده و جعلی و غیرواقعی خوانده میشوند.
در پی شیوع ویروس کُرونا و اجبار دانشآموزان به تحصیل در خانه و از راه دور با استفاده از اینترنت، تنش بین اعضای خانوادهها، فرزندان و والدین و زن و شوهرها تشدید شده است. از سوی دیگر، کمبود تجهیزات تحصیل آنلاین و مشکلات اقتصادی برای تأمین این تجهیزات، به عاملی برای اقدام به خودکشی کودکان و نوجوانان تبدیل شده است.
به گفتهی رحیم رستمی رئیس آموزش و پرورش شهرستان رامهرمز، «از ۲۷هزار دانشآموز رامهرمزی دستکم ۴ هزار دانشآموز از داشتن تلفن همراه برای ادامه تحصیل در سال جدید تحصیلی محروم بودهاند.» رئیس اداره آموزش و پرورش رامهرمز همچنین به صراحت دلیل خودکشی یکی از دانشآموزان دختر را مخالفت خانواده با تهیه تلفن همراه و عدم امکان ادامه تحصیل این نوجوان عنوان کرده است.
سازمان پزشکی قانونی به تازگی اعلام کرد که ۷درصد آمار خودکشیها در ایران مربوط به نوجوانان است.
برگرفته ای از سایت کیهان لندن، ۲۱ نوامبر ۲۰۲۰