اطلاعیه وزارت خارجه آلمان در مورد سفر به ایران

وزارت خارجه آلمان از افرادی که تابعیت دوگانه آلمانی-ایرانی دارند خواسته است، از سفر غیرضروری به ایران اکیدا خودداری کنند. این اطلاعیه به وضعیت شیوع ویروس کووید۱۹، خطر تروریسم در ایران و وضعیت سیاسی کشور نیز پرداخته است.

وزارت خارجه آلمان در وبگاه خود به طور معمول در مورد یکایک کشورها، در رابطه با رعایت مسائل امنیتی، بیماری‌های واگیردار و مخاطراتی که می‌تواند مسافران را تهدید کند، اطلاعیه صادر می‌کند.

در اطلاعیه مورخ ۲۱ نوامبر ۲۰۲۰ این وزارتخانه در مورد ایران، که آخرین بار در ۱۸ نوامبر به‌روزرسانی شده، به‌ویژه به مسافرانی که دارای تابعیت دوگانه آلمانی-ایرانی هستند، هشدار داده شده است. وزارت خارجه آلمان می‌گوید، سفرهای غیرضروری افرادی که تابعیت دوگانه آلمانی-ایرانی هستند، به هیچ وجه توصیه نمی‌شود.

در این اطلاعیه آمده است: «در گذشته بارها و اغلب بدون دلیل موجه، و آخرین بار در اکتبر ۲۰۲۰، افراد دارای تابعیت دوگانه آلمانی-ایرانی دستگیر شده‌اند. مقامات ایران با افرادی که در کنار تابعیت آلمان از تابعیت ایران نیز برخوردارند، در تمام مسائل حقوقی، مانند کسانی که فقط تابعیت ایرانی دارند رفتار می‌کند.»

وزارت خارجه آلمان در اطلاعیه خود هشدار می‌دهد که دستگیری‌های بیشتر از سوی مقامات ایران در مورد افرادی که تابعیت دوگانه دارند، منتفی نیست. اطلاعیه می‌افزاید، مسئولان ایران می‌توانند از ورود یا خروج از کشور جلوگیری کنند بی‌آنکه دلیلی برای آن ارائه دهند. وزارت خارجه آلمان می‌گوید، در چنین مواردی امکان حمایت‌های کنسولی آلمان بسیار محدود تا حتا غیرممکن است.

ازاین رو، به افراد دارای تابعیت آلمان که در مورد دارا بودن تابعیت ایرانی خود تردید دارند، توصیه شده است، پیش از سفر به ایران، از نمایندگی ایران در خارج از کشور بپرسند که دارای تابعیت ایرانی هستند یا نه. به افراد اکید توصیه شده، پیش از سفر به ایران، در مورد ضروری بودن این سفر یک بار دیگر تأمل کنند. در این اطلاعیه نسبت به گسترش ویروس کووید۱۹ در سراسر کشور اشاره شده است، به طوری که نمی‌توان گفت از سفر به کدام استانها باید اجتناب کرد.

این اطلاعیه می‌افزاید که تقریبا تمام استان‌های ایران جزو مناطق پرریسک محسوب می‌شوند. در این رابطه وزارت خارجه آلمان برای کسب اطلاع بیشتر، ارجاع می‌دهد به سایت وزارت بهداشت ایران که شهرها و استان‌های کشور را به سه منطقه قرمز=وضعیت پرخطر، نارنجی=پرریسک، و زرد=ریسک پایین، تفکیک کرده است.

این اطلاعیه در بخش “تروریسم” می‌نویسد، با توجه به تحرکات تروریستی طی سال‌های اخیر در ایران، مقامات این کشور بر تدابیر امنیتی خود در استان‌های کردستان، خوزستان و سیستان و بلوچستان و نیز استان تهران بزرگ افزود‌ه‌اند. وزارت خارجه آلمان به تفصیل در مورد سفر به استان‌های هممرز با کشورهای پاکستان و عراق، یعنی استان‌های سیستان و بلوچستان و نیز کردستان، هشدار می‌دهد که بخش‌هایی از این مناطق از امنیت لازم برخوردار نیستند.

اطلاعیه وزارت خارجه آلمان در بخش “وضعیت سیاسی داخلی” می‌نویسد که در ایران گاه اجتماعاتی با انگیزه سیاسی صورت می‌گیرد که بسیج گسترده نیروهای امنیتی را در پی دارد. در این شرایط خدمات اینترنتی، به ویژه رسانه‌های اجتماعی و شبکه تلفن برای مدتی از دسترس خارج خواهند شد.

وزارت خارجه آلمان هم‌چنین از مسافران عازم ایران خواسته است در مدت اقامت خود در ایران از تهیه فیلم، عکس یا صوت از تظاهرات یا نیروهای امنیتی و پلیس یا ساختمان‌های اداری اکیدا خودداری ورزند، زیرا می‌تواند به عنوان فعالیت جاسوسی ارزیابی شود. از مسافران خواسته شده، از ابراز نظر سیاسی در برابر کسانی که آنها را نمی‌شناسند و یا آشنایان جدید، خودداری ورزند.

همچنین از مسافران خواسته شده از شرکت در تظاهرات‌ها و تجمعات بزرگ خودداری کنند و در روزهای معینی احتیاط بیشتری به خرج دهند، از جمله: ۱۱ فوریه، سالگرد انقلاب، ۴ نوامبر، سالگرد اشغال سفارت آمریکا، ۲۹ نوامبر، سالگرد حمله به سفارت بریتانیا، و ۷ دسامبر، روز دانشجو.

این اطلاعیه می‌افزاید که مناطق مرزی ایران با آذربایجان و ارمنستان به دلیل مناقشه قره‌باغ از امنیت برخوردار نیست و احتمال برخوردهای موشکی به سرحدات ایران وجود دارد.

وزارت خارجه آلمان می‌گوید در صورت دستگیری افراد دارای تابعیت دوگانه، به طور معمول سفارت آلمان در جریان این دستگیری قرار نمی‌گیرد، زیرا مقامات ایران با این افراد از نظر حقوقی همانند کسانی که صرفا تابعیت ایران را دارند رفتار می‌کند.
برای اطلاع بیشتر از اطلاعیه وزارت خارجه آلمان در مورد ایران به لینک زیر مراجعه کنید:

https://www.auswaertiges-amt.de/de/aussenpolitik/laender/iran-node/iransicherheit/202396

برگرفته ای سایت صدای آلمان (دویچه وله) به زبان فارسی، ۲۲ نوامبر ۲۰۲۰