در شبانهروز گذشته نزدیک به ۱۴ هزار نفر بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ شناسایی شده و ۴۸۲ نفر جان نیز جان خود را از دست دادهاند. سخنگوی وزارت بهداشت میگوید با مشارکت روسها برای ساختن یک واکسن ایرانی تلاش میشود.
سخنگوی وزارت بهداشت در مورد آمار رسمی تازه تلفات کووید۱۹ میگوید از دیروز تا امروز ۶ آذر ۱۳۹۹ و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، ۱۳ هزار و ۹۶۱ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شد که دو هزار و ۴۳۹ نفر از آنها بستری شدند. با این تعداد ابتلای جدید مجموع بیماران کووید۱۹ در ایران به ۹۰۸ هزار و ۳۴۶ نفر رسیده است.
به گزارش ایسنا، سادات لاری گفت در طول ۲۴ ساعت گذشته ۴۸۲ بیمار کووید۱۹ جان خود را از دست دادهاند و مجموع جانباختگان این بیماری به ۴۶هزار و ۶۸۹ نفر رسیده است.
مناطقی که در وضعیت قرمز قرار دارند عبارتند از: استانهای تهران، اصفهان، قم، آذربایجان شرقی، خراسان جنوبی، سمنان، قزوین، لرستان، اردبیل، خوزستان، کرمانشاه، کهگیلویه و بویراحمد، گیلان، بوشهر، زنجان، ایلام، خراسان رضوی، مازندران، چهارمحال و بختیاری، البرز، آذربایجان غربی، مرکزی، کرمان، خراسان شمالی، همدان، یزد و کردستان در وضعیت قرمز قرار دارند. استانهای هرمزگان، فارس، گلستان و سیستان و بلوچستان نیز در وضعیت نارنجی و زرد هستند.
محدودیتها باید ادامه یابند
همزمان ایرج حریرچی، معاون کل وزارت بهداشت گفته است ۶۹ شهرستان کشور از وضعیت قرمز خارج و به وضعیت نارنجی و زرد تبدیل شدهاند. او گفت راه مقابله با این ویروس از بیمارستان نمیگذرد بلکه در سطح اجتماع و تغییر رفتار مردم صورت خواهد گرفت.
حریرچی افزود: «رعایت دستورالعملهای بهداشتی و اعمال قانون بسیار خوب است ولی باید تداوم یابد تا شاهد تاثیرگذاری آن در جامعه باشیم.»
او تأکید کرد: «در برخی از حوزهها باید نظارت بیشتری صورت گیرد مثلا عروسی و مراسم ختم را میتوانیم در صورت برگزاری با چند صدنفر مقابله کنیم ولی اگر چند نفر با هم جمع شوند قابل کنترل نیست.»
در حالی که دولت روحانی با برقراری محدودیتهای کرونایی کمکهای محدودی به مردم عرضه کرده است، حریرچی میگوید “ما میدانیم که تعطیلیهای موقت اصناف و مشاغل نمیتواند دایمی باشد” و میافزاید “ما حال و وضعیت کسانی که با دستفروشی، کارگری و مغازهداری کسب درآمد میکنند را درک میکنیم” اما این محدودیتها باید ادامه یابند.
محدودیتها باید ادامه یابند
پیام طبرسی، رئیس بخش عفونی بیمارستان مسیح دانشوری درباره تأثیر تعطیلی دو هفتهای به خبرگزاری ایلنا میگوید، بخشی از محدودیتها که از نیمه شب به بعد اعمال میشود و دیگر مغازهای باز نیست تا باعث ایجاد تجمع شود، بسیار خوب و مفید است.
از نظر او اما محدودیتهایی که در طول روز وجود دارد، برخوردهای اجتماعی مردم، ترافیک و حجم ماشینها در خیابان نشان میدهد که نتوانستند، شرکتهای خصوصی را برای همراهی با اجرای این محدودیتها مجاب کنند، بنابراین این مسائل باعث میشود تا همچنان مشکلاتی وجود داشته باشد.
این متخصص عفونتشناسی تأکید دارد که این محدودیتها باید ادامه یابند و رفتارهای بهداشتی باید به صورت مداوم انجام شود، چون محدودیتهای یک الی دو هفتهای شاید به صورت یک مسکن عمل کند و فشار را پایین بیاورد، اما اگر شرایط دوباره به چند ماه قبل برگردد، شیوع هم بیشتر خواهد شد.
مشارکت با روسها برای ساخت واکسن
سیما سادات لاری، سخنگوی وزارت بهداشت در گفتوگو با خبرگزاری ریانووستی گفته است که مذاکراتی در زمینه تولید واکسن کرونا با طرف روسی برگزار کردهاند، اما نگفت این مذاکرات با کدام شرکت روسی صورت گرفته است.
به گزارش ایرنا، سادات لاری به رسانه روسی گفته است که شرکتهای ایرانی به زودی به آزمای واکسن کرونا بر روی انسان خواهد پرداخت.
برگرفته ای سایت صدای آلمان (دویچه وله) به زبان فارسی، ۲۷ نوامبر ۲۰۲۰