مهدی محمودیان با شکایت سپاه پاسداران بازداشت شد. این فعال مدنی دیروز اعلام کرده بود که با شکایت معاونت حقوقی و پارلمانی سپاه در دادسرای فرهنگ و رسانه حضور پیدا میکند. او امروز به دلیل عدم معرفی کفیل بازداشت گردید.
مهدی محمودیان فعال مدنی صبح روز سهشنبه ۱۱ آذر (اول دسامبر) در پی شکایت سپاه در دادسرای فرهنگ و رسانه حضور یافت. پایگاه خبری “امتداد” گزارش داده که این فعال مدنی به دلیل عدم معرفی کفیل بازداشت شده است.
معاونت حقوقی و پارلمانی سپاه پاسداران به دلیل انتشار یک توئیت از مهدی مجمودیان شکایت کرده بود. این توئیت مربوط به مصاحبه تصویری دریادار حبیب سیاری، معاون هماهنگکننده ارتش با خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا) بود. مصاحبه به درخواست خود ارتش صورت گرفته بود، اما با واکنش تند سپاه و وزارت اطلاعات مواجه شد و ساعاتی بعد از سایت خبرگزاری ایرنا حذف گردید.
پس از واکنش سپاه و وزارت اطلاعات به گفتگوی دریادار سیاری، مهدی محمودیان در توئیتی نوشت: «شاید باور کردنش سخت باشد؛ اما با شکایت سپاه پاسداران ا.ا و وزارت اطلاعات برای پنج نفر از مدیران و خبرنگاران خبرگزاری رسمی ج.ا بخاطر انتشار یک مصاحبه با نفر دوم ارتش جمهوری اسلامی، امیر دریادار حبیباللهسیاری تشکیل شده و وسایل ارتباطی برخی از آنها توقیف شده است».
این توییت محمودیان مبنای شکایت سپاه از این فعال مدنی و سپس محاکمه و بازداشت امروز او شد.
واکنش غیرعادی سپاه و وزارت اطلاعات به مصاحبه ایرنا با دریادار ستاری در حالی بود که مصاحبه به خواست خود ارتش صورت گرفته و در تاریخ ۱۱ خرداد اسال جاری منتشر شده بود. خود خبرگزاری ایرنا همان زمان در این باره در توییتی نوشت: «مصاحبه با امیر دریادار سیاری در همکاری مشترک ایرنا و روابط عمومی ارتش انجام و نهایی شد. اما پس از مدت زمانی بسیار کوتاه، به دلیل اعلام روابط عمومی ارتش مبنی بر ضرورت اعمال برخی اصلاحات فنی و محتوایی مصاحبه موقتاً از دسترس خارج شد».
حبیب سیاری از فرماندهان قدیمی ارتش جمهوری اسلامی است که در سالهای ۱۳۸۶ تا ۱۳۹۶ فرماندهی نیروی دریایی ارتش را به عهده داشته است.
سیاری در مصاحبه تصویری با ایرنا به مواردی از نادیده گرفته شدن ارتش در دستگاه تبلیغاتی کشور انتقادات بیسابقهای را مطرح کرد. بیسابقه البته نه از جهت شدت و حدت، بلکه از جهت آن که فرماندهان ارتش تاکنون اغلب ترجیح داده بودند، انتقادات خود در این زمینه را علنی نکنند. احتمال زیاد میرفت که این سخنان واکنشبرانگیز شود. ولی قبل از آن که واکنشهای خارجی گسترده شود، خود خبرگزاری ایرنا ظاهرا به دلیل فشارهای داخلی آن را از خروجی خود حذف کرد.
فرمانده سابق نیروی دریایی ایران در این مصاحبه در پاسخ به برخی انتقادات از ارتش مبنی بر نداشتن کارنامه علنی گفته بود: «به ما میگویند در فلان عملیات عکس و تصویرتان کجاست؟ برای ما هنوز کسی حق ندارد با دوربین در پست فرماندهی ارتش برود. ما چکار کنیم؟ این قانون آموزش ارتش است. این کار حتما منافعی دارد. شما نگاه کنید در بقیه ارگانهای مردمی، برادران سپاه و برادران بسیج هر کجا که میرفتند یک گروه فیلمبرداری با آنها بود».
او ولی تصریح میکند که “ارتش باید کارش را انجام دهد. دلیل نمیبینیم که ما هر کار میکنیم تبلیغش کنیم. مگر ما شرکت تولید یخچال هستیم یا شرکت ساخت و ساز هستیم؟ بابا این تامین امنیت کشور است».
سیاری در اشارهای تلویحی به انتقادها و اعتراضهایی که به نقش محوری سپاه در فعالیتهای اقتصادی ایران وجود دارد، گفته بود: «اصلا به صلاح نیروهای مسلح نیست که وارد بحث اقتصادی بشوند. ارتش مطابق مقررات وارد فعالیتهای سیاسی و اقتصادی نمیشود، آیا این معنیاش این است که سیاست نمیفهمیم؟ این نیست. ما سیاست را خوب میفهمیم، خوب تحلیل میکنیم، خوب متوجه هستیم، اما وارد سیاست نمیشویم. چون سیاستزدگی برای نیروهای مسلح آسیب است».
در شبکههای اجتماعی از عصبانیت محسن رضایی و دستور سردار باقری، رئیس ستاد مشترک نیروهای مسلح ایران به عنوان علل حذف مصاحبه یاد میشود، عصبانیتی که گفته میشود، اطلاعیه انتشاریافته از سوی روابط عمومی ارتش هم شاید بیارتباط با آن نباشد.
برگرفته ای سایت صدای آلمان (دویچه وله) به زبان فارسی، ۲ دسامبر ۲۰۲۰