پارلمان اروپا با تصویب قطعنامهای در ۱۷ دسامبر نقض همهجانبه حقوق بشر در ایران را محکوم کرد. این قطعنامه بهویژه به نسرین ستوده، حقوقدان زندانی و برنده جایزه حقوق بشر ساخاروف پرداخته و خواستار آزادی فوری او شده است.
نمایندگان پارلمان اروپا با تصویب قطعنامهای به تاریخ ۱۷ دسامبر ۲۰۲۰ (۲۷ آذر ۱۳۹۹) با صراحت تمام، دستگیریها و محکومیتهای بیرویه منتقدان در جمهوری اسلامی ایران و بازگرداندن نسرین ستوده به زندان را محکوم کردند.
این نمایندگان از مقامات ایران خواستار آزادی فوری و بی قیدوشرط نسرین ستوده، حقوقدان زندانی در ایران و برنده جایزه حقوق بشر ساخاروف شدهاند تا درمانی که او بدان نیاز دارد امکانپذیر گردد.
قطعنامه نمایندگان پارلمان اروپا علاوه بر آن اعدام روحالله زم، مسئول کانال تلگرامی آمدنیوز و نیز نوید افکاری، ورزشکار کشتیگیر را محکوم کرده و از مقامات ایران خواسته است اجرای اعدام قریبالوقوع احمدرضا جلالی، پژوهشگر سوئدی-ایرانی را به فوریت متوقف کند.
نمایندگان پارلمان اروپا در این قطعنامه از جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا و از تمام کشورهای عضو اتحادیه اروپا به تأکید خواستهاند با مداخلهورزی خود بکوشند تا مانع از اعدام احمدرضا جلالی شوند و تلاش کنند که حکم اعدام این زندانی لغو و آزادی فوری او تضمین گردد.
در متن قطعنامه تمام کشورهای عضو اتحادیه اروپا فراخوانده شدهاند به طور مشترک بیانیههای علنی انتشار دهند و با ابتکارات دیپلماتیک بکوشند روندهای رسیدگی غیرمنصفانه دادگاهها را زیر نظر بگیرند و از زندانهای ایران که در آنها مدافعان حقوق بشر و زندانیان سیاسی و شهروندان اروپایی به سر میبرند، بازدید کنند.
این قطعنامه همچنین خواستار اقدامات هدفمند اتحادیه اروپا علیه آن دسته از کارگزاران دستگاه حکومتی شده که در ایران مرتکب نقض حقوق بشر شدهاند، از جمله در مورد اعدام روحالله زم و نوید افکاری نقش داشتهاند و یا قضاتی که علیه روزنامهنگاران، فعالان حقوق بشر، مخالفان و فعالان سیاسی حکم اعدام صادر کردهاند.
در متن کامل قطعنامه در هفت صفحه به بسیاری جوانب دیگر نقض شدید حقوق بشر در ایران پرداخته شده است.
این قطعنامه با ۶۱۴ رأی موافق، ۱۲ رأی مخالف و ۶۳ رأی ممتنع در تاریخ ۱۷ دسامبر ۲۰۲۰ به تصویب پارلمان اروپا رسید.
متن کامل قطعنامه در لینک زیر در دسترس عموم گذارده شده است.
https://www.europarl.europa.eu/doceo/document/TA-9-2020-0376_EN.pdf
برگرفته ای از سایت صدای آلمان (دویچه وله) به زبان فارسی، ۱۸ دسامبر ۲۰۲۰