وزیر خارجه آلمان در نشست کمیسیون مشترک برجام توافق تاریخی هستهای با ایران را “بر سر دوراهی” خواند و با تأکید بر لزوم استفاده از این فرصت از سوی حکومت ایران گفت، هفتهها و ماههای آینده در نجات این توافق تعیینکنندهاند.
وزیر خارجه آلمان در نشست مجازی کمیسیون مشترک برجام از ایران خواست، اکنون که از سوی آمریکا پیامهای مثبتی برای نجات توافق اتمی میرسد از فرصت بهدست آمده استفاده کند و برجام را زنده نگه دارد.
به گزارش خبرگزاری آلمان، هایکو ماس در این نشست که روز دوشنبه اول دی (۲۱ دسامبر) برپا شد با توجه به نزدیکی آغاز دوران ریاست جمهوری جو بایدن در آمریکا فرصت کنونی برای نزدیک کردن ایران و آمریکا و نجات توافق اتمی را “آخرین فرصت” دانست.
او در این نشست که نمایندگان گروه چهار به علاوه یک در آن شرکت داشتند با توجه به پیامهای مثبت از سوی آمریکا اعلام کرد، اینک بر عهده ایران است که این فرصت را غنیمت بشمارد.
ماس هشدار داد که توافق اتمی تاریخی با ایران اینک “بر سر دوراهی” قرار گرفته و فرصتی که برای نجات آن بهوجود آمده نباید از دست برود.
هایکو ماس هفتهها و ماههای آینده را در نجات برجام تعیینکننده خواند و گفت، موضوع تنها نجات این توافق نیست، بلکه بر سر این است که آیا میتوان مناقشهای که یک دهه بر سر برنامه اتمی ایران در جریان است را به صورت دائمی از طریق مذاکره حل و فصل کرد؟
ماس افزود: «موضوع بر سر این است که آیا میتوان از راههای صلحآمیز و با بازرسی شدید اطمینان حاصل کرد که راه رسیدن به بمب اتمی برای ایران سد شده و ما توانستهایم مانع این بشویم که خطر ناشی از مسابقه تسلیحاتی منازعات منطقه را تهدیدآمیزتر و موضوع را پیچیدهتر بکند.»
او تأکید کرد که این مسئله باید برای آلمان نگرانی بزرگی ایجاد کند، چرا که “امنیت اسرائيل” برای این کشور بسیار مهم است.
وزیر خارجه آلمان برجام را “هنوز هم بهترین وسیله” برای حلو فصل مناقشه اتمی با ایران خواند و گفت، مهم است که در نشست امروز همه طرفها، از جمله ایران تعهد خود به برجام را بار دیگر اعلام کنند.
توافق اتمی با ایران در سال ۲۰۱۵ با حضور نمایندگان آمریکا، فرانسه، بریتانیا، چین، روسیه و آلمان بسته شد. اما آمریکا در سال ۲۰۱۸ به دستور دونالد ترامپ، رئیسجمهور این کشور از این توافق بیرون آمد. او معتقد بود که این توافق بسیار “بد” تنظیم شده و باید مسائلی دیگر، از جمله رفتار منطقهای جمهوری اسلامی و برنامه موشکی ایران را نیز شامل شود.
برگرفته ای از سایت صدای آلمان (دویچه وله) به زبان فارسی، ۲۲ دسامبر ۲۰۲۰