سفیر آمریکا در برلین از جو بایدن، رئيسجمهور منتخب آمریکا خواست، فشار حداکثری علیه حکومت ایران را کماکان پابرجا نگه داشته و در تلاش برای رسیدن به توافقی اتمی باشد که رفتار منطقهای و برنامه موشکی این کشور را نیز در بر بگیرد.
سفیر آمریکا در آلمان در آستانه آغاز ریاست جمهوری جو بایدن، رئيسجمهور منتخب آمریکا خواستار تداوم فشار بر ایران شده است.
جرمی ایساخاروف در گفتوگو با خبرگزاری فرانسه ابراز امیدواری کرده که “فشار حداکثری” بر ایران از سوی امضاکنندگان توافق اتمی با ایران (برجام) همچنان حفظ شود.
ایساخاروف گفت، ایران میکوشد خود را “قربانی” جلوه دهد، اما آنهایی که از سیاست تهاجمی ایران رنج میبرند “اسرائيل و بسیاری از دیگر کشورهای منطقهاند.” او به طرفهای برجام توصیه کرد، این مسئله را در مذاکرات خود با ایران در نظر داشته باشند.
اسرائيل در سال ۲۰۱۵ که توافق اتمی ایران با کشورهای دارای حق وتو در شورای سازمان ملل متحد و همچنین آلمان بسته شد، این توافق را رد و تأکید کرد که ایران نباید توانایی ساخت بمب اتمی را بهدست بیاورد.
آمریکا در زمان ریاست جمهوری دونالد ترامپ در سال ۲۰۱۸ به صورت یکطرفه از این توافق بیرون آمد و تحریمها علیه ایران را بار دیگر برقرار کرد. این تحریمها در ادامه گسترش یافتند. تهران نیز مرحله به مرحله از تعهدات خود در این توافق کاست و از جمله حجم و درصد غنیسازی اورانیوم را افزایش داد.
جو بایدن، رئیسجمهور آینده آمریکا در گفتوگویی اعلام کرد، تلاش دارد مذکراتی را در مورد یک توافق دیگر که در آن محدودیتهای هستهای ایران “تشدید و تمدید” شده باشد به جریان بیاندازد. این مذاکرات به گفته او، باید شامل برنامه موشکی ایران نیز باشد.
این رویکرد او از حمایت هایکو ماس، وزیر خارجه آلمان نیز برخوردار است.
جرمی ایساخاروف، سفیر آمریکا در برلین از این استراتژی استقبال کرد و گفت، یک توافق اتمی که شامل برنامه موشکی ایران باشد “قطعا مسیر درست را میپیماید.”
او بازگشت به توافق بستهشده در سال ۲۰۱۵ را رد و تأکید کرد: «ما نمیتوانیم زمان را بهراحتی به سال ۲۰۱۵ برگردانیم.»
به گفته ایساخاروف، از آن زمان تا کنون ایران موشکهای جدیدی ساخته و آزمایش کرده و در بسیاری از کشورها نقشی “بیثباتکننده” ایفا کرده است.
او تأکید کرد که باید در مذاکراتی جدید این مسائل و همچنین “موارد زیاد نقض” برجام توسط ایران را گنجاند.
برگرفته ای از سایت صدای آلمان (دویچه وله) به زبان فارسی، ۲۴ دسامبر ۲۰۲۰