نخستوزیر دولت ائتلافی یمن شبهنظامیان حوثی و حکومت ایران را متهم کرد که در حمله روز چهارشنبه به فرودگاه عدن دست داشتند. در این حمله دستکم ۲۵ نفر کشته و ۱۱۰ نفر زخمی شدند.
نخست وزیر یمن می گوید حکومت ایران در حمله به فرودگاه عدن نقش داشه است
یک روز پس از انفجار در فرودگان عدن، عبدالملک سعید، نخستوزیر دولت ائتلافی این کشور شورشیان حوثی و دولت ایران را مسئول انفجار روز چهارشنبه فرودگاه عدن معرفی کرد.
نخستوزیر یمن گفت، تحقیقات اولیه نشان میدهد که شورشیان حوثی مسئول این حملات هستند. او همچنین گفت گزارشهای اطلاعاتی حاکی از آن است که حمله به فرودگاه عدن را برخی از کارشناسان ایرانی در ماههای گذشته تدارک دیده بودند.
حمله روز چهارشنبه به فرودگاه عدن، دقایقی پس از خروج اعضای کابینه دولت جدید از هواپیما رخ داد. این هواپیما از عربستان به پرواز درآمده و دقایقی پیش از حمله در فرودگاه عدن به زمین نشسته بود. دستکم ۳ انفجار پیاپی در فرودگاه عدن رخ داد. پس از انفجارها، صدای تیراندازی به گوش رسید.
تصاویری که ساعتی بعد از حادثه در رسانهها منتشر شد، اعضای کابینه یمن را در حال فرار و جستجوی پناه نشان میداد. در این حمله تاکنون ۲۵ نفر کشته و ۱۱۰ نفر زخمی شدهاند. اما به هیچیک از اعضای دولت ائتلافی آسیبی نرسیده است.
نخستوزیر یمن در کنفرانس خبری کوتاه خود در روز پنجشنبه اعلام کرد که انفجار ناشی از شلیک ۴ موشک بالستیک به فرودگاه عدن بوده است. به گفته او این چهار موشک از سوی شورشیان حوثی مورد حمایت ایران شلیک شده بود.
شورشیان حوثی تاکنون مسئولیت این حمله را بر عهده نگرفتهاند.
نخستوزیر یمن گفت اعضای کابیته پس از ورود به عدن قصد داشتند درباره برنامه دولت ائتلافی بحث کنند اما پس از حمله خائنانه و بزدلانه روز گذشته، کابینه در نظر دارد یک نشست فوقالعاده برگزار کند.
او از جامعه جهانی خواست شورشیان حوثی را بهعنوان یک گروه تروریستی شناسایی کند. عبدالملک سعید گفت: «برای ما در یمن همچیز واضح است. اقدامات شبهنظامیان حوثی ثابت میکند که آنها یک گروه تروریستی هستند.»
پس از حمله روز چهارشنبه به فرودگاه، اعضای دولت ائتلافی به کاخ “المعاشیق” در داخل شهر عدن منتقل شدند. چند ساعت بعد صدای انفجار دیگری نیز در نزدیکی این کاخ شنیده شد. شبکه تلویزیونی العربیه اعلام کرد که نیروهای ائتلاف عربی به رهبری عربستان، یک پهپاد را که قصد داشت به کاخ “المعاشیق” حمله کند، ساقط کردهاند.
دولت ائتلافی جدید یمن گام مهمی در جهت پایان دادن به شکاف خطرناک میان دولت رئیس جمهوری عبدربه منصور هادی و تجزیهطلبان جنوب یمن است. عربستان سعودی از دولت منصور هادی حمایت میکند و تجزیهطلبان جنوبی نیز مورد حمایت امارات متحده عربی هستند. توافق میان دو طرف برای تشکیل دولت ائتلافی حدود دو هفته پیش (۱۸ دسامبر) در ریاض به دست آمد.
برگرفته ای از سایت صدای آلمان (دویچه وله) به زبان فارسی، ۱ ژانویه ۲۰۲۱