شبکه تلویزیونی فاکسنیوز به نقل از منابع امنیتی میگوید در جریان رزمایش موشکی ایران، یکی از موشکهای بالستیک در ۱۰۰مایلی ناو یواساس نیمیتز در اقیانوس هند فرود آمده است. سپاه برد موشکها را ۱۸۰۰ کیلومتر عنوان کرده است.
شبکه تلویزیونی فاکس نیوز، عصر شنبه ۱۶ ژانویه به نقل از مقامات امنیتی از منفجر شدن یکی از موشکهای بالستیک سپاه پاسداران در نزدیکی ناو هواپیمابر نیمیتز خبر داد. این منابع که نامشان فاش نشده گفتهاند راکت در جریان رزمایش اخیر موشکی، در ۱۰۰ مایلی ناو یاد شده در اقیانوس هند منفجر شده است.
یکی از این منابع به فاکس نیوز گفته است: «ما انتظار این را داشتیم که موشکی در آبهای اطراف ناو شلیک شود اما نگران فاصله فرود موشک با ناو بودیم.»
فاکس نیوز همچنین از فرود موشک دیگری در ۲۰ مایلی یک کشتی تجاری در اقیانوس خبر داد.
صبح شنبه ۲۷ دی حسین سلامی، فرمانده سپاه پاسداران ایران اعلام کرد که در رزمایش تازه این کشور، از موشکهای بالستیک با برد ۱۸۰۰ کیلومتر علیه اهداف متحرک در اقیانوس استفاده شد که میتوانند ناوهای هواپیمابر و رزمناوها را هدف بگیرند.
پیشتر امیرعلی حاجیزاده، فرمانده هوا-فضای سپاه، این موشکها را “نسل جدید موشکهای زمین به زمین” خوانده و گفته بود که آنها در کمتر از ۵ دقیقه از زمان استقرار، عملیاتی شده و قابلیت پرتاب خواهند داشت.
رزمایش “پیامبر اعظم ۱۵” روز جمعه ۲۶ دی ماه در کویر مرکزی ایران انجام شد و اخبار مربوط به آن و تصاویر منهدم کردن مواضع فرضی، با تبلیغاتی گسترده در رسانههای داخلی ایران پوشش داده شد.
ناو هواپیمابر نیمیتز اواخر سپتامبر گذشته برای کنترل امنیت آبهای خلیج فارس به منطقه اعزام شد. چند ناوچه و یک ناوشکن رزمناو “یواساس نیمیتز” را در این ماموریت نیروی دریایی آمریکا همراهی میکنند که حامل موشکهای هدایت شونده هستند.
در آخرین روز دسامبر، سرپرست وزارت دفاع آمریکا خبر داد که ناو و ناوگروه همراه آن از خاورمیانه خارج میشوند و این در حالی بود که یک روز قبل از آن، بمبافکنهای “ب۵۲” آمریکایی به منطقه گسیل شده بودند.
خبرگزاریهای رویترز و آسوشیتدپرس این اقدام را تلاشی در کاهش تنش با ایران در آستانه سالگرد کشته شدن قاسم سلیمانی دانستند اما پس از تهدیدهای جمهوری اسلامی مبنی بر انتقام، پنتاگون از تجدیدنظر در این تصمیم خبر داد.
“فاکس نیوز” گفته که ماهوارههای جاسوسی آمریکا مسیر شلیک موشکها را رهگیری کردهاند. ظاهرا رادارهای ناوگروه همراه ناو نیمیتز به دلیل بعد مسافت چنین امکانی را نداشتهاند.
برگرفته ای از سایت صدای آلمان (دویچه وله) به زبان فارسی، ۱۷ ژانویه ۲۰۲۱