نگرانی از افزایش ابتلا و مرگ ‌و میر؛ معاون وزیر بهداشت: شیوع کُرونا در تهران بین پنج تا ۱۷ ساله‌ها!

مسئولان ستاد مقابله با کُرونا از افزایش دوباره شمار مبتلایان و مرگ ‌و میر بر اثر ابتلا به کُرونا در کشور ابراز نگرانی می‌کنند. وزیر بهداشت می‌گوید نباید به تله اردیبهشت‌ و خردادماه افتاد. وی با بازگشایی مدارس اعلام مخالفت کرده است.

بر اساس تازه‌ترین اعلام سیما سادات لاری سخنگوی وزارت بهداشت، در شبانه‌روز دوشنبه ۲۰ دی به سه‌شنبه ۳۰ دی‌ماه، ۸۷ نفر در ایران جان خود را بر اثر ابتلا به کُرونا از دست دادند و شمار قربانیان این ویروس طبق آمار رسمی به ۵۶هزار و ۹۷۳ نفر رسیده است.

همچنین در طول این مدت ۵ هزار و ۹۱۷ بیمار جدید شناسایی شدند که شمار کل مبتلایان به کُرونا بر اساس آمارهای رسمی را به یک میلیون و ۳۴۲ هزار و ۱۳۴ نفر افزایش داده است.

در نقشه رنگ‌های وزارت بهداشت، ۱۰ شهر در استان مازندران آمل، بابل، تنکابن، جویبار، رامسر، ساری، سوادکوه، فریدونکنار، قائمشهر و نکا قرمز هستند. همچنین ۲۳ شهر در وضعیت نارنجی، ۱۶۳ شهر در وضعیت زرد و ۲۵۲ شهر در وضعیت آبی قرار دارند.

در این بین، کاهش شمار مبتلایان و مرگ‌ و میرها به نسبت قبل و لغو محدودیت‌های اجتماعی توسط ستاد مقابله با کُرونا، به برگزاری تجمعات مذهبی، دسته‌گردانی‌ و روضه‌خوانی‌های وسیع در استان‌های قم و خراسان رضوی منجر شده است. همچنین بسیاری از مردم را روانه سفرهای برون‌شهری و مناطق گردشگری مانند قشم و کیش کرده است.

علیرضا رئیسی معاون وزیر بهداشت در اعتراض به نقض پروتکل‌ها در جلسه ستاد مقابله با کُرونا از ورود شش هزار اتومبیل از طریق اسکله به جزیره قشم خبر داد که ۸ هزار نفر دیگر با لنج وارد شدند!

او با نمایش تصاویر مراسم‌ مذهبی در قم نیز به شدت از آنچه عدم رعایت پروتکل‌های بهداشتی توسط نمازگزاران خواند، انتقاد کرد و مسئولیت مرگ مردم را متوجه آنان دانست. این انتقاد رئیسی واکنش‌های شدیدی از سوی حوزوی‌های قم را به دنبال داشته که در گزارش‌های پیشین کیهان لندن به تفصیل به آنان پرداخته شده است.

رعایت نکردن پروتکل‌های بهداشتی مورد انتقاد علیرضا زالی رئیس ستاد مقابله با کُرونا در کلانشهر تهران نیز جریان دارد. او از کاهش رعایت فاصله‌گذاری‌ها در پایتخت به ۷۶.۶درصد خبر داده که پیشتر ۸۲.۳ درصد بوده است.

زالی می‌گوید با این کاهش رعایت فاصله‌گذاری‌ها زنگ خطر جدی نواخته شده چرا که میزان رعایت فاصله‌گذاری‌ها ارتباط مستقیم با میزان مراجعان بستری‌شونده و مرگ ‌و میرها دارد.

او نسبت به خطرات نزدیک شدن عدد مولد پایه به رقم یک نیز هشدار داد و گفت که اکنون «۰.۹۹ و مماس بر یک است» و «اگر از یک بالاتر رود به معنای گسترش جدید بیماری تلقی می‌شود و فاصله اندکی با عدد یک دارد که نشان‌دهنده این است که شرایط کاملا ناپایدار و شکننده است.»

بر اساس گزارش علیرضا زالی فرمانده مدیریت کُرونا در تهران، در طول دو هفته‌ اخیر شیوع در گروه سنی پنج تا ۱۷ سال در پایتخت افزایش یافته است و «اگرچه قدر مطلق مرگ ‌و میر در افراد زیر ۱۰ سال پایین است، اما حتی در گروه سنی صفر تا ۱۰ سال نیز شاهد افزایش مرگ‌ و میر بوده‌ایم.»

بر اساس آمارهای دولتی، ۲۱۳ بیمار جدید در بخش‌های کُرونای بیمارستان‌های استان تهران در روزهای دوشنبه و سه‌شنبه بستری شده‌اند که حدود ۸۵ نفر از آنها در بخش مراقبت‌های ویژه بستری هستند. اکنون شمار کل مبتلایان در تهران طبق آمار رسمی یک هزار و ۹۱۵ نفر اعلام شده است که برای اولین‌بار این رقم در روزهای اخیر به بالای ۱۹۰۰ نفر رسیده است.

سعید نمکی وزیر بهداشت نیز روز سه‌شنبه ۳۰ دی از آنچه افتادن به «تله اردیبهشت‌ و خردادماه» نامیده هشدار داد. نمکی با اعلام مخالفت با بازگشایی مدارس اضافه کرد: «نگرانیم که دوباره با عادی‌انگاری به تله اردیبهشت و خردادماه بیفتیم. اگر اینبار گرفتار شویم، موج و شدت خیز جدید کُرونا در کشور شاید بیشتر باشد و نیروهای ما ممکن است توان و انرژی مقابله چندباره با موجی جدید را نداشته باشند.»

برگرفته ای از سایت کیهان لندن، ۲۰ ژانویه ۲۰۲۱