طبق اعلام اسامی فیلمهای راه یافته به بخش مسابقه فستیوال فیلم برلین، فیلم سینمایی «قصیده گاو سفید» ساخته بهتاش صناعیها برای رقابت در این بخش پذیرفته شد.
هفتاد و یکمین دوره فستیوال بینالمللی فیلم برلین اسامی پانزده فیلم پذیرفته شده در بخش مسابقه این فستیوال را اعلام کرد که فیلم سینمایی «قصیده گاو سفید» ساخته بهتاش صناعیها نیز در بین این آثار است.
«قصیده گاو سفید» دومین اثر بهتاش صناعیها درباره زنی است (با نقشآفرینی مریم مقدم) که شوهرش به اشتباه و در اثر قضاوت غلط اعدام شده، اما بدون آنکه بداند وارد ماجرای عاشقانهای با کسی میشود که حکم اعدام اشتباهی همسرش را داده است.
صناعیها پس از پذیرش فیلمش در بخش مسابقه فستیوال فیلم برلین در حساب اینستاگرامش نوشت: «خبری خوش برای ما و سینمای ایران در این وانفسای اخبار بد. نوش جان همکاران عزیزتر از جانم که سینما را با تکتکشان زندگی کردم و اگر هوش و سلیقه آنها نبود این فیلم به این جایگاه نمیرسید. شاید این حضور مرهمی باشد بر زخمهای تبعیض، تهدید و کجفهمی که در ایام جشنوارهی وطنی و بعد از آن، بر جانمان نشاندند…»
مریم مقدمی بازیگر اصلی این فیلم اوایل در سال ۹۸ در نامهای به وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی نوشت که بطور غیررسمی ممنوعیت کاری پیدا کرده و تهدید شده در صورت شکایت بازداشت و توبیخ خواهد شد. این بازیگر با فیلم سینمایی «پرده» ساخته جعفر پناهی و کامبوزیا پرتوی در فستیوال فیلم برلین در سال ۱۳۹۱ شرکت کرد و هنگام بازگشت به ایران گذرنامه او و پرتوی توقیف شد.
«پرده» را جعفر پناهی پس از ممنوع شدن فعالیت فیلمسازی از سوی حکومت، در یک ویلا در شمال ایران با یک دوربین شخصی ساخت که برنده خرس نقرهای بهترین فیلمنامه فستیوال فیلم برلین شد.
صناعیها در سال ۱۳۹۳ اولین فیلم سینمایی خود را با نام «احتمال باران اسیدی» را با موضوع همجنسگرایی در ایران ساخت که به صورت محدود در گروه «هنر و تجربه» به نمایش در آمد. او همچنین مستند «دیپلماسی شکستناپذیر آقای نادری» را درباره یک شهروند عادی ایرانی ساخت که میخواهد به تنهایی بین ایران و آمریکا صلح برقرار کند.
این فیلم سینمایی پیشتر در سی و هشتمین دوره جشنواره فیلم «فجر» به نمایش در آمده بود و باتوجه به مضمون حساسیتبرانگیزش احتمال توقیف این اثر نیز مطرح شد.
غلامرضا موسوی تهیهکنندگی فیلم «قصیده گاو سفید» را بر عهده دارد و مریم مقدم، علیرضا ثانیفر، آوین پوررئوفی و پوریا رحیمیسام بازیگران نقشهای اصلی این فیلم هستند. مریم مقدم، بهتاش صناعیها و مهرداد کوروشنیا نیز نگارش فیلمنامه را بر عهده داشتهاند.
هفتاد و یکمین جشنواره فیلم برلین به دلیل بیماری کووید۱۹ و همهگیری ویروس کُرونا در دو بخش مجزای تجاری و هنری برگزار میشود. بخش نخست از اول تا پنجم ماه مارس (۱۱ تا ۱۵ اسفندماه) شامل بازار فیلم اروپا و نمایش آثار برای کمپانیهاست. بخش دوم از ۹ تا ۲۰ ژوئن (۹ تا ۱۹ خردادماه) با نمایش آثار به صورت حضوری برای تماشاگران برگزار میشود.
از دیگر آثار راه یافته به فستیوال فیلم برلین، فیلم «منطقه پایانی» ساخته مشترک بردیا یادگاری و احسان میرحسینی است که در بخش «انکانترز» شرکت میکند. این اثر محصول دو کشور ایران و آلمان است.
همچنین در این دوره از فستیوال برلیناله محمد رسولاف فیلمساز برنده خرس طلایی برلیناله با فیلم «شیطان وجود ندارد» و منع شده از فعالیت فیلمسازی و خروج از کشور، کار داوری فیلمهای بخش مسابقه این دوره را بر عهده دارد. دیگر اعضای هیئت داوری «جیانفرانکو رُزی»، «یاسمیلا ژبانیچ»، «ایلدیکو انیدی»، «آدینا پینتیل» و «نداف لاپید» فیلمسازان برنده خرس طلای برلیناله هستند.
فیلمهای پذیرفته شده در بخش مسابقه برلیناله ۲۰۲۱ به شرح زیر است: راندهشده کارگردان زاویه بوآ از فرانسه، Bad Luck Banging or Loony Porn، کارگردان رادو جوذ، فابیان – اوضاعِ بهم ریخته (Fabian – Going to the Dogs) کارگردان دومینیک گراف، قصیده گاو سفید به کارگردانی بهتاش صناعیها و مریم مقدم از ایران، گردونه شانس و خیالپردازی (Wheel of Fortune and Fantasy ) کارگردان ریوسوکی هاماگوچی، آقای باخمان و کلاس او (Mr. Bachmann and His Class) کارگردان ماریا شپیت، من مرد تو هستم (I’m Your Man)، کارگردان ماریا شریدر، مقدمه (Introduction) هونگ سانگسو، جعبه خاطره (Memory Box) کارگردان جوانا حاجیتوما و خلیل جریج، همسایه بغلی (Next Door) کارگردان دانیل برول، مامان کوچولو (Petite Maman) به کارگردانی سلین سیاما، وقتی به آسمان نگاه میکنیم چه میبینیم؟ (What Do We See When We Look at the Sky? کارگردان الکساندر کوبریدزه، جنگل –همه جا میبینمت (Forest – I See You Everywhere) کارگردان بنسه فلیگوف، نور طبیعی (Natural Light)کارگردان دنیش نای، یک فیلم پلیسی (A Cop Movie) کارگردان: آلونسو روئیسپالاسیوش.
برگرفته از سایت کیهان لندن، ۱۴ فوریه۲۰۲۱