رئیس جمهوری آمریکا میگوید هدف حمله هوایی به مواضع شبهنظامیان مورد حمایت حکومت ایران در سوریه ارسال پیام هشدار بوده است. در این حمله مواضع شبهنظامیان در منطقه مرزی بین سوریه و عراق بمباران شد.
جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا هدف حمله جنگندههای آمریکایی به مواضع شبهنظامیان مورد حمایت جمهوری اسلامی در سوریه را ارسال یک پیام هشدارآمیز به ایران عنوان کرد.
خبرگزاری فرانسه بامداد شنبه، ۲۷ فوریه (نهم اسفند) به نقل از جو بایدن گزارش داد که پیام حمله به نیروهای مستقر در استان دیرالزور در نزدیکی مرز عراق این بوده که “مراقب باشید، اقدامهای شما بدون مجازات نخواهد بود”.
جنگندههای آمریکایی سحرگاه جمعه مواضع برخی گروههای مورد حمایت ایران، از جمله کتائبالله حزبالله و کتائب سیدالشهدا در شرق سوریه و نزدیک شهر ابوکمال را بمباران کردند.
منابع نزدیک به شبهنظامیان مورد حمایت ایران میگویند در این حملهها یک نفر کشته و چند نفر مجروح شدهاند. دیدهبان حقوق بشر سوریه مستقر در لندن شمار قربانیان را تا ۲۲ نفر برآورد کرده است.
پیشتر جن ساکی، سخنگوی کاخ سفید گفته بود حمله به نیروهای مورد حمایت ایران حاوی این پیام کاملا واضح است که رئیس جمهور آمریکا برای حفاظت از جان شهروندان آمریکایی اقدام خواهد کرد.
او با اشاره به حملههای اخیر شبهنظامیان مورد حمایت ایران به منافع و مواضع آمریکا در عراق تاکید کرده که وقتی تهدیدی وجود دارد رئیس جمهوری ایالات متحده حق دارد در زمانی که تعیین میکند و به شکلی که متناسب تشخیص میدهد اقدام کند.
وزارت دفاع آمریکا (پنتاگون) روز جمعه در بیانیهای اعلام کرد اهدافی در شرق سوریه به دستور جو بایدن بمباران شدهاند. گفته میشود هدف این حملهها شبهنظامیان بودهاند که در حملههای اخیر به مواضع آمریکا و متحدانش در عراق دخالت داشتهاند.
حمله به مواضع شبهنظامیان مورد حمایت جمهوری اسلامی در سوریه نخستین اقدام نظامی نیروهای آمریکایی در منطقه از زمان ورود جو بایدن به کاخ سفید در بیستم ژانویه بوده است.
در این فاصله و پس از چند ماه آرامش نسبی حمله نیروهای مورد پشتیبانی جمهوری اسلامی به مواضع نیروهای آمریکایی و متحدانش در عراق افزایش یافته است.
جدیدترین نمونه این حمله شلیک چند راکت به تاسیسات مورد استفاده ائتلاف به رهبری ایالات متحده در نزدیکی فرودگاه اربیل، مرکز اقلیم کردستان و پرتاب دو راکت به منطقه سبز بغداد و نزدیک ساختمان سفارت آمریکا در هفته گذشته بوده است.
به گفته شماری از تحلیلگران و مقامهای عراقی ظاهرا جمهوری اسلامی و نیروهای تحت حمایتش در عراق اکنون تنشزدایی و پرهیز از خشونت را کنار گذاشتهاند و دنبال اهرم فشاری علیه دولت جدید آمریکا هستند.
به گزارش خبرگزاری ایسنا، سعید خطیبزاده، سخنگوی وزارت خارجه جمهوری اسلامی پس از حمله به پایگاه نزدیک فرودگاه اربیل “شایعات مشکوک” درباره انتساب این حمله به ایران را قویا رد کرد و گفت: «تلاش مشکوک برای انتساب آن به ایران نیز شدیدا محکوم است.»
با وجود تکذیبهای تهران، ند پرایس، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا جمهوری اسلامی را مسئول اصلی حملههای اخیر معرفی کرده و گفته ایالات متحده اجازه بیثبات کردن و افزایش تنش در منطقه را به تهران نخواهد داد.
گرچه برخی تحلیلگران اقدام نظامی ایالات متحده برای جمهوری اسلامی را غافلگیرکننده ارزیابی کردهاند یک مقام ارشد نظامی آمریکا روز چهارشنبه ۲۴ فوریه به خبرگزاری فرانسه گفته بود گزینههایی برای عملیات بازدارنده در داخل و خارج از عراق به دولت بایدن ارائه شده اما هنوز تصمیمی در این باره گرفته نشده است.
برگرفته ای از سایت صدای آلمان (دویچه وله) به زبان فارسی، ۲۷ فوریه۲۰۲۱