عربستان از حملات هوایی تازه به مواضع حوثی‌ها خبر داد

عربستان سعودی از ۷ حمله به مواضع شورشیان حوثی در حوالی صنعا خبر داد. عربستان می‌گوید که مواضع حوثی‌ها در جبهه‌های تعز و مأرب را نیز هدف قرار داده است تا از پیشروی شبه‌نظامیان به شمال یمن جلوگیری کند.

عربستان سعودی گفته است که “ائتلاف عربی” به رهبری این کشور در طول روز شنبه (۲۰ مارس) هفت حمله به مواضع نیروهای حوثی در پیرامون شهر صنعا انجام داده‌ است.

حملات عربستان در حمایت از نیروهای ارتشی دولت یمن صورت می‌گیرد که تلاش می‌کنند از شهر استراتژیک مأرب در برابر شورشیان حوثی دفاع کنند.

بندر مأرب آخرین پایگاه مهم نیروهای دولتی در شمال یمن است که حوثی‌ها برای تصرف آن تلاش می‌کنند.

یک مقام دولتی یمن از حمله سنگین نیروهای حوثی به جبهه کساره سخن گفته است که با مقاومت نیروهای ائتلاف روبرو شده‌اند.

همین منبع به خبرگزاری فرانسه گفته است که “در ۴۸ ساعت گذشته حدود ۷۰ نفر از دو طرف کشته شده‌اند.” شبه‌نظامیان حوثی از تلفات گزارشی نداده‌اند.

شورشیان حوثی، در پورتال خبری “مسیره” از ۳۸ عملیات هوایی نیروهای عربستان در مناطق گوناگون استان مأرب گزارش داده‌اند.

به گفته این نیروها، شورشیان حوثی همچنان تمام معبرهای ورود به شهر تعز را بسته‌اند و از خروج اهالی شهر یا ورود کمک‌های انسانی به این شهر جلوگیری می‌کنند.

آمریکا و سازمان ملل هم از شورشیان حوثی و هم از دولت یمن و حامیان سعودی آنها خواسته‌اند که با برقراری آتش‌بس راه امدادرسانی به مردم محروم را فراهم کنند.

تلاش‌های تازه جو بایدن، رئيس جمهور آمریکا، در جهت پایان دادن به کشمکش در یمن هیچ موفقیتی کسب نکرده است.

جو بایدن هرگونه حمایت آمریکا از جنگ در یمن را متوقف کرده است، از جمله فروش سلاح به عربستان سعودی. بایدن هم‌زمان حوثی‌های یمن را از فهرست تروریستی ایالات متحده خارج کرد تا برای ارسال کمک‌های انسانی بتوان با آنها معامله کرد.

شورشیان یمن اما می‌گویند که آمریکا “صداقت” ندارد و همچنان از دولت مرکزی و حامیان سعودی آن حمایت می‌کند.

کمبود سوخت در کنار تورم و گرانی شدید در یمن، هزاران نفر از شهروندان را به فقر و گرسنگی شدید رانده اما سازمان‌های امداد راهی برای کمک به آنها نیافته‌اند.

طبق ارزیابی سازمان ملل شمار کودکان یمنی زیر ۵ سال که دچار سوءتغذیه هستند، احتمالا در سال جاری میلادی ۲۲ درصد نسبت به سال قبل افزایش یافته به دو میلیون و ۳۰۰ هزار کودک خواهد رسید. از این تعداد ۴۰۰ هزار کودک در سال جاری میلادی در وضعیت گرسنگی شدید و خطر مرگ خواهند بود.

برگرفته ای از سایت دویچه وله فارسی، ۲۱ مارس ۲۰۲۱