دیدبان حقوق بشر در سوریه روز سهشنبه سوم فروردین اعلام کرد که سپاه پاسداران دهها خانه و مغازه در استان دیرالزور را مصادره کرده و به نیروهای شبهنظامی مورد حمایت خود تحویل داده است.
همزمان خبرگزاری رسمی ترکیه، آناتولی، نیز گزارش داده که سپاه پاسداران طی روزهای گذشته ۶۰ خانه متعلق به ساکنین دیرالزور و منطقه البوکمال را مصادره کرده است.
این مناطق در شرق سوریه و جنوب منطقه رقه قرار داد. اخیرا گزارش شده بود که نیروهای نظامی روسیه با ورود به منطقه رقه، نیروهای ایرانی و شبهنظامیان تحت حمایت آنها را از مناطق نفتی «اخراج» کرده است.
دقیقا معلوم نیست نیروهای اخراج شده ایرانی و شبهنظامیان مورد حمایت آن، خصوصا لشکر فاطمیون که در رقه حضور داشتند، به کجا نقل مکان کردهاند.
دیدبان حقوق بشر در سوریه میگوید نیروهای نظامی ایران طی روزهای گذشته ۱۰ خانه و ۳۰ مغازه در منطقه دیرالزور را به بهانه اینکه این املاک متعلق به «مخالفان نظام بشار اسد» است، مصادره کرده و در اختیار نیروهای تحت حمایت خود قرار داده است.
این گزارش میگوید برخی مغازههای مصادره شده نیز برای تامین پول برای شبهنظامیان اجاره داده میشود.
دیرالزور منطقهای است که نیروهای بشار اسد با کمک ایران و روسیه در نوامبر ۲۰۱۷ از نیروهای داعش بازپس گرفتند و بسیاری از ساکنان آن از این مناطق فرار کردهاند؛ موضوعی که خبرگزاری آناتولی نیز به آن اشاره کرده و گفته که سپاه خانههای آوارگان جنگی را مصادره کرده است.
آناتولی میگوید «رژیم اسد به برخی از تروریستهای خارجی که در حمایت از رژیم میجنگند شهروندی سوریه را اعطا کرده و با این روش مسیر مصادره خانههای شهروندان سوری به نفع آنها هموار شده است».
دیدبان حقوق بشر سوریه نیز گزارش داده که گروه «ابوالفضل العباس» تحت حمایت سپاه پاسداران در ۱۳ مارس، حدود ۱۰ روز پیش، نیز یک پمپ بنزین در شهر المیادین استان دیرالزور را مصادره کرد.
دیرالزور در شرق سوریه در نزدیکی مرز عراق واقع شده است.
آتش جنگ داخلی سوریه ۱۰ سال قبل با سرکوب خونین تظاهرات صلحطلبانه مخالفان حکومت بشار اسد برافروخته شد که تا به امروز ادامه دارد. برآوردهای گروه اپوزیسیون ناظر حقوق بشر در سوریه حاکی از آن است که طی این جنگ بیش از ۳۸۸ هزار نفر کشته شدهاند که حدود ۱۱۷ هزار نفر آنها شهروندان غیرنظامی بودند.
بشار اسد از سال ۲۰۰۰ و در پی درگذشت پدر خود، حافظ اسد، قدرت را در سوریه در اختیار دارد.
او طی جنگ داخلی ۱۰ ساله متوسل به کمکهای روسیه و ایران شد و در مقابل نیز، ترکیه و عربستان سعودی به حمایت از شورشیان پرداختند. در این میان شورای امنیت سازمان ملل متحد با قطعنامه ۲۲۵۴ یک نقشه راه بینالمللی برای صلح در سوریه تصویب کرد که هیچگاه اجرا نشده است.
توضیح عکس: مردم دیرالزور در حال فرار
برگرفته ای از سایت رادیو فردا، ۲۴ مارس ۲۰۲۱