ولیعهد سابق اردن به همراه چندین تن از دیگر اعضای خانواده سلطنتی و مقامات سابق این کشور به اتهام تلاش برای اقدام به کودتا علیه ملک عبدالله، پادشاه اردن، بازداشت شدند.
روزنامه گاردین شامگاه شنبه ۱۴ فروردین گزارش داد که افراد بازداشتشده منتسب به شبکهای هستند که گفته میشود با شاهزاده حمزه بن حسین، برادر ناتنی ملک عبدالله مرتبطند، ولیعهد سابق کشور که ۱۶ سال قبل از این مقام کنار گذاشته شد.
ارتش اردن اگرچه گزارشها درباره بازداشت شاهزاده حمزه را تکذیب کرده، اما گاردین به نقل از مقامات امنیتی منطقه و اروپا نوشت که آنها اعتقاد دارند ولیعهد سابق اردن تحت بازداشت خانگی است.
ساعاتی بعد نیز شبکه جهانی بیبیسی ویدیویی از ولیعهد سابق اردن منتشر کرد که بر گزارشها درباره بازداشت خانگی او صحه میگذارد. او در این ویدیو میگوید که صبح روز شنبه رئیس ستاد مشترک ارتش به دیدار وی رفته و اطلاع داده که نمیتواند از اقامتگاه خود خارج شود و با دیگران ارتباط داشته باشد.
ولیعهد سابق اردن در ادامه این ویدیو عنوان میکند که بازداشت او بخشی از برنامه حکومت اردن برای سرکوب منتقدان است. وی میافزاید که اما او مسئول «از کارافتادگی حکومت، فساد و بیکفایتی» آن نیست و اکنون شرایط در کشور به جایی رسیده که هیچ کس نمیتواند بدون ترس از بازداشت و تهدید و آزار و اذیت دیدگاههای خود را بیان کند.
روزنامه واشینگتنپست مجموع افراد بازداشت شده را حدود ۲۰ نفر عنوان کرده است. به نوشته این روزنامه، مقامات اردنی ادعا کردهاند که اقدامات این افراد «تهدیدی علیه ثبات کشور» بوده است.
یکی دیگر از افراد بازداشتشده باسم عوض الله، تحصیلکرده ایالات متحده و از چهرههایی است که برای سالها مورد اعتماد ملک عبدالله بوده. باسم عوض الله همچنین بعدها وزیر اقتصاد اردن و مشاور محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان سعودی شد.
خبرگزاری رویترز به نقل از رسانههای دولتی اردن از شریف حسن بن زید، یکی دیگر از اعضای خانواده سلطنتی اردن، نام برده که امروز به بازداشت نیروهای امنیتی این کشور درآمد.
بازداشت مقامات ارشد و اعضای خانواده سلطنتی در اردن امری نادر است چرا که این کشوز یکی از باثباتترین کشورهای جهان عرب به حساب میآید.
فرمانده ارتش اردن نیز در اظهارات خود بازداشت گزارشها درباره شاهزاده حمزه بن حسین را غیرصحیح دانسته و عنوان کرده که به او صرفا گفته شده است دست از اقداماتی که به «امنیت و ثبات» کشور لطمه میزند، بردارد.
برگرفته ای از سایت رادیو فردا، ۴ آوریل۲۰۲۱