در حالی که روحانی میگوید اولویت نخست دولت واکسیناسیون است، اکنون جمعیت قربانیان ویروس کرونا از میزان تزریق واکسن بیشتر شده و تعداد جانباختگان این بیماری در ایران به ۶۷ هزار و ۵۲۵ نفر افزایش پیدا کرده است.
حسن روحانی رئیسجمهوری اسلامی در جلسه ستاد هماهنگی اقتصادی دولت، «تامین و تولید واکسن و واکسیناسیون مردم اولویت نخست کاری دولت» خواند و گفت که «امروز واکسیناسیون گسترده و حداکثری برای حراست از سلامت مردم، در راس همه برنامه ها و اقدامات دولت قرار دارد.»
طبق اعلام امروز وزارت بهداشت، از ۲ میلیون واکسن موجود کرونا در ایران، «۶۲۱ هزار و ۸۲۲ دوز» تزریق شده است. حال آنکه در طول شبانه روز گذشته، «۲۵ هزار و ۴۹۲ بیمار جدید کرونا» شناسایی شده و ۳۹۵ نفر دیگر بر اثر ابتلا به این بیماری جان باختهاند.
اکنون جمعیت قربانیان ویروس کرونا از میزان تزریق واکسن بیشتر شده و تعداد جانباختگان این بیماری در ایران به ۶۷ هزار و ۵۲۵ نفر افزایش پیدا کرده است.
نقشه کُدگذاری وخامت شیوع ویروس نیز حاکیست ۲۵۷ شهرستان خیلی پُرخطر، ۱۲۹ شهرستان پُرخطر، ۵۱ شهرستان خطرناک هستند و ۱۱ شهرستان در وضعیت کمخطر قرار دارند. در این نقشه، وزارت بهداشت شهرستانهای در وضعیت سیاه یا انفجاری کرونا را با رنگقرمز پُررنگ نشان داده است. پیشتر علیرضا رئیسی سخنگوی ستاد مقابله با کرونا ورود ۶۳ شهر به موقعیت سیاه را تکذیب کرده و گفته بود، از قرمز پُررنگترند!
روحانی اجرای واکسیناسیون را در حالی اولویت روزهای پایانی دومین دولت خود اعلام میکند که بررسی آمارهای دانشگاههای علوم پزشکی از تزریق واکسن در استانها نشان میدهد استانهای خراسان رضوی، خوزستان و اصفهان صدرنشین شدهاند.
استانهای سمنان، فارس، خراسان جنوبی و تهران آمار شفافی از میزان تزریق ندارند و آمارهای کهگیلویه و بویراحمد هم در حالی پنهان مانده و حاکی از آغاز واکسیناسیون دیرهنگام است که این استان بیشترین میزان وخامت را بهخود اختصاص داده است.
این درحالیست که در هفته گذشته ایلام، همدان، چهارمحال و بختیاری و مازندران بیشترین میزان موارد بستری و البرز، همدان، خوزستان، کهگیلویه و بویراحمد و مرکزی دارای بیشترین میزان مرگومیر ناشی از بیماری بودهاند.
نادر توکلی معاون درمان ستاد کرونای تهران نیز اعلام کرده که نزدیک به ۱۰۰ بیمارستان در تهران درگیر بیماری کووید-۱۹ هستند و متاسفانه تمام تختهای آی سی یو در تهران پر شدهاند.
به گفتهی او، «در حال حاضر نزدیک به ۸۵۰۰ بیمار در تهران بستری داریم. عملا بیماران الکتیو و غیرضروری پذیرش نمیشوند و جراحیهای غیر ضروری عملا انجام نمیشود. کلیه تختها در اختیار بیماران کرونایی و خدمات اورژانس و فوریتی است. بیمارستانها به شدت درگیرند، حجم مراجعات به شدت بالاست.»
طبق اعلام او، «کماکان در افراد بالای ۶۰ سال بیشترین میزان فوتیها را داریم. در جوانان خیلی کمتر است، اما مواردی را داریم که افراد بالای ۲۰ یا ۲۵ سال فوت میشوند. هرچند که میزان آن کمتر است.»
از سوی دیگر، تهران با «۵ برابر» شدن تقاضای سیلندرهای اکسیژن در شرایط شیوع ویروس، در آستانه کمبود اکسیژن و گران شدن قیمت گاز اکسیژن برای بیماران مبتلا به کرونا قرار گرفته است. پیکان کلانتری رییس اتحادیه کشوری گازهای طبی و صنعتی اظهار داشت: «مراجعهکنندگان و متقاضیان در دفتر تهران ما، پیش از این روزانه ۲۵ تا ۳۰ سیلندر اکسیژن تقاضا میکردند اما الان به ۸۵ تا ۹۰ سیلندر رسیده است. در برخی از استانها تقاضا تا ۴ یا ۵ برابر نسبت به قبل از کرونا افزایش یافته است.»
کیانوش جهانپور سخنگوی سازمان غذا و دارو در حالی که دیروز یک ویدئو از پالت واکسنهای ممنوعه فایزر منتشر شده، گفت: «امروز هیچ موردی از نشت واکسن کرونا به بازار آزاد نداشتهایم. البته ممکن است موارد تخلفی بوده باشد که افرادی به بهانههای مختلف جایگزین افراد واجد شرایط تزریق واکسن شده باشند که با متخلفان برخورد می شود اما موردی از نشتی و خروج واکسن از وزارت بهداشت به بازار آزاد نداشتهایم.»
سخنگوی سازمان غذا و دارو افزود: «در مورد داروها نیز همیشه موضوع بازار سیاه را داشتهایم، در مورد واکسن هم همین طور است جعلی بودن، تقلبی بودن و قاچاق بودن آنها مسئله دیگری است و ممکن است وجود داشته باشد اما نشت واکسن از وزارت بهداشت به هیچوجه تاکنون نبوده و با توجه به جمعآوری پوکههای واکسن و مشخص بودن اینکه هر کد ملی دریافتکننده کدام واحد واکسن را دریافت کرده، چنین مواردی در کشور به شدت کاهش پیدا کرده یا وجود ندارد. هر مورد تخلف احتمالی هم اگر وجود داشته باشد به راحتی قابل ردگیری است.»
برگرفته ای از سایت کیهان لندن، ۲۴ آوریل۲۰۲۱