ترکیه بندرهایش را به روی محموله‌های نفت ایران بست

در راستای اجرای تحریم‌های نفتی آمریکا علیه ایران، ترکیه علیرغم اعتراض علنی به قانون ممنوعیت خرید نفت ایران، بندرهایش را به روی نفت ایران بست.

ترکیه پیش از آن به همراه چند کشور دیگر از این تحریم‌ها معاف شده بود و به مدت ۶ ماه اجازه داشت از ایران نفت بخرد. این معافیت‌ها از آغاز ماه می به پایان رسید.

آنکارا که به دلیل تنش‌های مربوط به قرارداد خرید سامانه دفاع موشکی روسیه با ناتو، آمریکا و اتحادیه اروپا دچار مشکل شده، می‌کوشد با پای‌بندی به تحریم‌های نفتی آمریکا علیه ایران، خود را از تحریم‌های آمریکا در امان بدارد.

«إن توبراش» بزرگ‌ترین شرکت پالایش نفت در ترکیه به آمریکا فشار آورده بود که معافیت‌ها را تجدید کند ولی با مخالفت واشنگتن روبرو شد و به همین دلیل همه واردات نفت خود از ایران را متوقف کرد.

داده‌های مربوط به حمل و نقل محموله‌های نفت نشان می‌دهد که بنادر ترکیه، هیچ نفت‌کشی که در ماه جاری در ایران بارگیری شده باشد را نمی‌پذیرند.

احسان الحق، تحلیلگر بازار نفت در ترکیه گفت که چهار روز پس از پایان تحریم‌ها، یک کشتی نفتکش که ۱۳۰ هزار تن نفت خام ایران را حمل می‌کرد و از طریق دریای مدیترانه به سمت ترکیه می‌آمد، مسیر خود را عوض کرده و سامانه مکان‌یابی خود را خاموش کرد. تحلیلگران بر اساس تصاویر ماهواره‌ای حدس می‌زنند این نفتکش محموله خود را در بندر بانیاس سوریه تخلیه کرده باشد.

ترکیه از اوائل ماه مارس واردات نفت خود از ایران را کاهش داد و برای تامین مایحتاج خود، به خرید نفت از عراق، روسیه و قزاقستان روی آورد.

خبرگزاری رویترز هفته گذشته گزارش کرد که صادرات نفت ایران در ماه جاری حداقل نیم میلیون بشکه کاهش یافته است.

نقل از العربیه