رئیس فدراسیون فوتبال ایران از سیصد درصد افزایش حقوق داوران فوتبال خبر داده است. شهابالدین عزیزى خادم گفته: داوران ایرانى به زودى به سیستمهاى رادیویى و برنامهریزى به منظور استفاده ازتکنولوژى VAR مجهز خواهند شد.
وى پیش از این گفته بود: ورود VAR به ایران حداقل به ٣ میلیون دلار بودجه نیاز دارد. در ضمن از این پس درآمد خالص اسپانسر لباس مخصوص داوران برخلاف گذشته هزینه خود داورها خواهد شد.
کمکداور ویدیویى یا VAR تکنولوژى است که از چند سال پیش در برخى مسابقات بزرگ فوتبال براى کمک به داوران مورد استفاده قرار گرفته است. این سیستم با بهره بردن از فیلمهاى زنده بازى و همچنین Headset به داوران امکان اجراى بهتر قوانین و نیز کاهش اشتباهات داورى را مىدهد و در حال حاضر در بسیارى از مسابقات ملى و رقأبتهاى بینالمللى استفاده میشود.
رئیس جدید فدراسیون فوتبال همچنین از هیات رئیسه فدراسیون اختیار تام گرفته تا درباره تمدید یا فسخ قرارداد فدراسیون با شرکت نفت پارس که اسپانسر داوران است، تصمیم بگیرد. ضمنا قرار است از این پس درآمد اسپانسر لباس داوران برخلاف گذشته که صرف مخارج جارى فدراسیون مىشد براى خود داورها خرج شود.
در سالهاى اخیر، همواره صحبت از این بوده که دستمزد داوران فوتبال در ایران از کمترینها در جهان است.
یک داور واجد شرایط و مورد توجه در لیگ برتر فوتبال ایران که هر دو هفته یکبار و در مجموع پانزده بار در هر فصل قضاوت مىکند، براى هر بازى یک میلیون و سیصد هزار تومان دریافت مىنماید و در مجموع نزدیک به بیست میلیون تومان در هر فصل درآمد دارد. اما اجرت او براى یکسال حتى از حقوق بازیکنان لیگهاى دستجات پائین هم کمتر است.
البته دستمزد داوران در لیگهاى پائینتر به مراتب ناچیزتر از درآمد همکارانشان در لیگ برتر مىباشد. بطوری که داور وسط براى هر بازى پانصد هزار تومان مىگیرد و از همین روست که داورى معمولا شغل دوم و یا سوم داوران لیگ ایران است.
در همین حال مسعود مرادى ناظر بینالمللى فوتبال در کمیته داورى فوتبال آسیا مىگوید: حقوقى که اکنون در ایران به داوران مىدهند بسیار ناچیز و بدون شک در شأن داوران ما نیست.
گفتنى است با اینکه برخى از کارشناسان فوتبال و هواداران این ورزش از عملکرد VAR راضى نیستند و بسیارى از بازیکنان نیز در استفاده از این سیستم تردید دارند، جیانى اینفانتینو رئیس فدراسیون بینالمللى فوتبال «فیفا» از موافقان این تکنولوژى بوده و آن را آینده فوتبال دانسته است.
به عنوان مثال رودى فولر مدیر ورزشى باشگاه لِوِرکوزِن آلمان از این سیستم انتقاد کرده و گفته بود: معایب کمکداورى ویدیویى از مزایاى آن بیشتر است و تماشاچیان با وجود این تکنولوژى از فوتبال لذت نمىبرند.
برگرفته ای از سایت کیهان لندن، ۶ مه ۲۰۲۱