حقوق‌هایی که پرداخت نمی‌شود! سه کارگر در کرمانشاه اقدام به خودسوزی کردند

سه کارگر پیمانکاری طرف قرارداد با سازمان راه و شهرسازی استان کرمانشاه به دلیل عدم دریافت حقوق اقدام به خودسوزی کردند.

منابع کارگری خبر دادند که روز دوشنبه ۱۷ خردادماه ۱۴۰۰ سه کارگر در اعتراض به «عدم پرداخت حقوق» برای به آتش کشیدن خود اقدام کردند.

این سه کارگر در یک شرکت پیمانکاری کار می‌کنند که پروژه‌های سازمان راه و شهرسازی استان کرمانشاه را انجام می‌دهد. کارگران با حضور در مقابل سازمان راه و شهرسازی قصد داشتند تن رنجور خود را به آتش بکشند.

به گزارش منابع کارگری از وضعیت کنونی این سه کارگر اطلاعی در دست نیست.

مسعود شریفی مدیرکل اداره مسکن و شهرسازی استان کرمانشاه اما درباره این حادثه تلخ ادعا کرده است: «این کارگران که حقوق آنها توسط شرکت تعاونی پرداخت نشده است در محل ساختمان شماره دو مسکن و شهرسازی قصد خودسوزی داشتند که با حضور نیروهای آتش نشانی، اورژانس و پلیس و صحبت با آنان این ماجرا بدون وقوع هرگونه اتفاقی ختم شد.»

برخی منابع کارگری می‌گویند این سه کارگر ماه‌ها حقوق از شرکت پیمانکار سازمان راه و شهرسازی طلبکارند.

خردادماه سال گذشته نیز آزادی میان‌کوهی از مجروحان جنگ ایران و عراق در مقابل ساختمان «بنیاد شهید» کرمانشاه اقدام به خودسوزی کرد و ساعاتی پس از انتقال به بیمارستان درگذشت.

آزادی میان‌کوهی دارای همسر و سه فرزند بود و گفته می‌شود مبلغ وام مورد درخواست او «هشت میلیون تومان» بود که با آن موافقت نشده بود.

اقدام به خودکشی به دلیل فقر از جمله پدیده‌های دردناکی است که در سال‌های گذشته در ایران افزایش یافته است. یکسال پیش در ۲۲ خرداد سال ۹۹ عمران روشنی مقدم کارگر وزارت نفت به دلیل چند ماه طلب حقوق و فشار ناشی از فقر، خود را در تأسیسات نفتی میدان یادآوران در هویزه حلق‌آویز کرد و جان باخت.

رضا آل کثیر کارگر اخراج شده بخش گلخانه مجتمع کشت و صنعت نیشکر هفت‌تپه نیز ۲۳ آذر ۱۳۹۹ خود را به دار آویخت و در بیمارستان جان باخت. او سرپرست سه خواهر و یک برادر معلول خود بود و به تازگی نامزد کرده بود اما اخراج او از محل کار به دلیل رکود، سبب مشکل و بحران مالی برای او شده بود.

یکی از کارگران مجتمع کشت و صنعت نیشکر هفت‌تپه به کانال خبری امتداد گفته بود: ««این کارگر طی یک ماه گذشته در شرکت مشغول به کار بود که با تصمیم یکباره مسئولین کارخانه از کار اخراج و فرد دیگری جایگزین او شد. رفت و آمد و مراجعات مکرر آل کثیر و ارائه نامه از سازمان بهزیستی به آمیلی، قائم مقام شرکت نیز راه به جایی نبرده و اخراج او مسجل شد. او بارها عنوان کرده بود که سه خواهر و یک برادر معلول داشته و نان‌آور خانواده است. این مسائل راه به جایی نبرد و در نهایت امروز صبح با خبر مرگ او مواجه شدیم.»

همزمان یک آموزگار نهضت سوادآموزی در استان فارس که در آزمون استخدام رسمی آموزش پرورش رد شده بود، امردادماه پارسال با خوردن سم خودکشی کرد و جان باخت. عدم قبولی آموزگاران نهضت سوادآموزی در این آزمون، امنیت شغلی آنها را به خطر انداخته و آنها را با مشکلات مالی روبرو می‌کند.

یک ماه پیشتر و در آبان ۱۳۹۹ نیز یک داور فوتبال به دلیل فقر خودکشی کرد و جان باخت. اسماعیل عابدی ساکن استان چهارمحال و بختیاری که سرپرست خواهر و برادرانش بود، خود را به دار آویخت. یکی از آشنایان او درباره علت خودکشی این داور فوتبال گفته بود: «چندین ماه بود که فدراسیون به او داوری نمی‌داد. کار و درآمد مشخصی هم نداشت. گویا مطالبات قدیمی‌اش را هم پرداخت نکرده بودند.»

بهرام ابراهیمی‌مهر ۲۲ دی ۱۳۹۹ کارگر شهرداری شهرستان مرودشت که چند ماه حقوق طلبکار بود، به دلیل فقر و ناتوانی در تأمین هزینه زندگی خودکشی کرد و جان باخت.

بهرام ابراهیمی‌مهر در بخش تأسیسات موتوری شهرداری، و مقابل دوربین‌های مداربسته خود را حلق‌آویز کرد. او در یادداشتی که برای همکاران خود نوشت، به این موضوع اشاره کرده بود که بارها به دلیل اعتراض نسبت به عقب افتادن حقوق، از طرف مسئولان شهرداری مرودشت تهدید به اخراج شده است.

همچنین طی یکسال و نیم گذشته که با شیوع کرونا، تدریس مدارس به صورت آنلاین شد، چند کودک و نوجوان به دلیل عدم توان مالی خانواده‌ برای خرید تبلت یا تلفن هوشمند و عقب افتادن از درس اقدام به خودکشی کردند.

برگرفته ای از سایت کیهان لندن، ۱۱ ژوئن ۲۰۲۱