طی روزهای گذشته و امروز شنبه ۱۳ شهریورماه، تعدادی از پذیرفتهشدگان آزمون استخدامی نفت سنگین پالایشگاه قشم در مقابل ساختمان شرکت تابان انرژی پاسارگاد، گروهی از پذیرفتهنشدگان در آزمون استخدامی آموزشیاران و آموزشدهندگان نهضت سوادآموزی در مقابل ساختمان مجلس، جمعی از نیروهای خدمات شهری شهرداری یاسوج در مقابل استانداری کهگیلویه و بویراحمد، شماری از کارگران اخراجی اجرائیات شهرداری اهواز مقابل ساختمان شورای شهر، گروهی از زیان دیدگان صرافی کریپتولند در برج نگار میدان ونک تهران، شماری از کارنامه سبزها در مقابل ساختمان وزارت آموزش و پرورش، جمعی از پرسنل جهاد نصر کرمانشاه در مقابل استانداری این استان و کارگران شهرداری خرمشهر در مقابل ساختمان فرمانداری این شهرستان، در تجمعاتی اعتراضی خواستار رسیدگی به مطالباتشان شدند.
پذیرفتهشدگان آزمون استخدامی این پالایشگاه در این خصوص عنوان کردند: “دو سال قبل در آزمون استخدامی هلدینگ پاسارگاد برای پروژه بهرهبرداری پالایشگاه نفت سنگین قشم (بهین پالایش) و اسکله نفتی حرا شرکت کردیم. آزمون و مصاحبههای تخصصی را با موفقیت پشتسر گذاشتیم. مدیران شرکت تابان به ما اعلام کردند تا هرچه سریعتر از کار قبلی خود استعفا دهیم و در قشم محلی برای سکونت خود مهیا کنیم”.
آنها ادامه دادند: “مدیران تابان اعلام کردند که از اول اردیبهشت ماه با حقوق و بیمه نیروی رسمی آنها هستیم. بر اساس وعدههای داده شده، خانه در قشم اجاره کردیم و به مدت دو ماه در کلاسهای تخصصی شرکت کردیم. شنیدهها حاکی از آن است، بهرهبرداری پالایشگاه از شرکت تابان انرژی پاسارگاد که ما را به استخدام خود درآورده، سلب شده است. هیچکس پاسخگوی ما نیست و ما فرصتهای شغلی دیگر را در این روزهای سخت اقتصادی از دست دادهایم”.
تجمع پذیرفتهنشدگان در آزمون استخدامی آموزشیاران و آموزشدهندگان نهضت سوادآموزی
به گزارش ایلنا، امروز شنبه ۱۳ شهریور ۱۴۰۰، گروهی از پذیرفتهنشدگان در آزمون استخدامی آموزشیاران و آموزشدهندگان نهضت سوادآموزی با حضور مقابل ساختمان مجلس، خواستار رسیدگی به وضعیت شغلی خود شدند.
این گروه از کارکنان که از نقاط مختلف کشور برای پیگیری وضعیت شغلی خود عازم تهران شدهاند، میگویند: “حدود سه هزار نفر هستیم که پس از ۱۰ تا ۱۵ سال فعالیت شغلی در نقاط محروم کشور به عنوان آموزشیار و آموزشدهنده نهضت سوادآموزی، بعد از پذیرش نشدن در آزمون استخدامی ۲۱مرداد ماه شغلمان را از دست دادهایم و در عین حال سازمان آموزش و پرورش به عنوان متولی ما نهضتیها ملاک ادامه فعالیت ما را قبولی در آزمون اعلام کرده است”.
یکی از این آموزشیاران با ناعادلانه خواندن آزمون آموزشیاران نهضت سوادآموزی، گفت: “این در حالیست که بعد از تجمعات مختلف مقابل ساختمان مجلس و پیگیری اعضای کمسیون آموزش در نهایت طرح جذب شش هزار نفر نهضتی پذیرفته نشده را در صحن علنی مجلس مطرح و پیگیری کردند که در نهایت این آزمون با ادغام نیروهای طرح امین و مربیان قرآنی بعد از چندین بار تغییر زمان آزمون در روز ۲۱ مرداد برگزار شد”.
به گفته وی؛ مشکل آنجاست که متاسفانه در این آزمون علارغم تلاش چندساله آموزشیاران و تجمعات متعددی که برای برگزاری این آزمون سرنوشت ساز انجام دادند با رای نمایندگان مجلس شورای اسلامی در تاریخ ۱۲ بهمن ۹۹ معلمان قرآن و امور فرهنگی و پرورشی (طرح امین) نیز در آزمون استخدامی آموزشیاران و آموزش دهندگان نهضت سوادآموزی گنجانده شدند.
او ادامه داد: “همه گروههای آموزشی کشور بدون آزمون وارد دانشگاه فرهنگیان شدند؛ اما برای آموزشیاران چنین شرایطی به وجود نیامد و برای ادامه فعالیت؛ همه آنها را وادار به برگزاری آزمون با ادغام برخی گروهای دیگر کردند. این تبعیض و ناعدالتی محسوب میشود. از یک نهضتی زن و بچهدار بعد از ۱۴ تا ۱۵ سال خدمت چرا باید الان آزمون استخدامی گرفته شود؟ چرا از بدو شروع به کارمان از ما آزمون نگرفتند تا امروز در شرایط فعلی اقتصادی کشور، مشکلاتمان با از دست دادن شغل چندبرابر نشود؟ در بدو شروع به کارمان به ما گفته بودند پس از ۲ سال کار در نهضت سوادآموزی در وزارت آموزش و پرورش استخدام میشویم اما حالا بعد از ۱۴ سال پشت سد آزمون جا ماندهایم”.
وی با ناعادلانه خواندن آزمون آموزشیاران نهضت سوادآموزی و ادغام معلمان قرآن و امور فرهنگی و پرورشی (طرح امین) افزود: “معلمان قرآنی و امور فرهنگی و پرورشی (طرح امین) با حد نصاب نمره ۲۰ همگی در این آزمون قبول شدند اما با قرار دادن حد نصاب نمره ۳۵ برای شش هزار آموزشیاران نهضت سوادآموزی جا مانده از آزمون سال گذشته حدود سه هزار نفر دیگر مجددا از آزمون جا ماندند”.
این آموزشدهنده نهضت در ادامه با بیان اینکه نباید در مورد آموزشدهندگان تبعیض روا بدارند، افزود: “آموزشدهندگان نهضت سالها با کمترین دستمزد در مناطق دورافتاده و روستایی کشور کار کردهاند و استحقاق پذیرفته شدن دارند اما با آزمونی که بصورت ناعادلانه برگزار شد مجددا شمار زیادی جا ماندهاند. باتوجه به موارد یاد شده فوق از نمایندههای مجلس یازدهم خواهشمندیم از ما نهضتیها که در شرایط فعلی با افزایش سن، کاری برایمان وجود ندارد و راهی جز ادامه فعالیت در نهضت سوادآموزی را نداریم چاره اندیشی کنند”.
تجمع کارگران خدمات شهری شهرداری یاسوج
به گزارش فارس، امروز شنبه ۱۳ شهریور ۱۴۰۰، جمعی از نیروهای خدمات شهری شهرداری یاسوج با برگزاری تجمع اعتراضی در مقابل استانداری کهگیلویه و بویراحمد خواستار پرداخت معوقات مزدی خود شدند.
کارگران شهرداری با اشاره به اینکه فقط فروردین ماه حقوق گرفتند گفتند: “در این وضعیت سخت معیشتی و بیماری کرونا ۵ ماه است حقوق دریافت نکردهایم و زندگی برایمان به سختی میگذرد. چند ماه است که برای پرداخت حقوق ما وعده امروز و فردا میدهند اما اتفاقی نمی افتد و ما هر روز بیشتر از دیروز شرمنده خانواده هایمان میشویم.
یکی از کارگران شهرداری با بیان اینکه نیروهای خدماتی قلب شهر هستند، عنوان کرد: “برای امر و معاش زندگی قرض میکردیم اما حالا کسی به ما پول قرض هم نمیدهد در این شرایط بیماری کرونا کار میکنیم که پولمان پرداخت شود نه اینکه وعده وعید دهند”.
کارگر دیگری میگوید؛ چندماه طول میکشد که به ما حقوق بدهند بعد از مدتی که حقوقها پرداخت میشود مبلغی از آن را برمیدارد و همه حقوق را به نمیدهند.کارگران قشر مظلوم و بیصاحبی هستند و هیچ کسی از آنها حمایت نمیکند.
کارگران اخراجی اجرائیات شهرداری اهواز
به گزارش عصر ما خوزستان، امروز شنبه ۱۳ شهریور ۱۴۰۰، شماری از کارگران اخراجی اجرائیات شهرداری اهواز در اعتراض به صدور نامه اخراج از سوی شهرداری مرکز، مقابل ساختمان شورای شهر دست به تجمع اعتراضی زدند.
بر اساس این گزارش، این کارگران اخراجی که دارای سوابق ۴ الی ۶ سال خدمت هستند، طی این تجمع ضمن بیان مطالبات خود خواهان رسیدگی مسئولان به این موضوع شدند.
یکی از کارگران در این خصوص گفت: “شورا و شهرداری چگونه به ادعای رئیس شورا، حقوق ۶۳۰ فرد مجهول الهویه را از محل منابع درآمدی شهر پرداخت نموده اما در مقابل نامه اخراج کارگران بی پناه را صادر و دهها خانواده را گرفتار مشکلات معیشتی می کنند”.
تجمع زیان دیدگان صرافی کریپتولند
به گزارش اقتصاد ۲۴، روز چهارشنبه ۱۰ شهریور ۱۴۰۰، گروهی از زیان دیدگان صرافی کریپتولند، در برج نگار میدان ونک تهران دست به تجمع زدند.
این تجمع کنندگان خواستار پاسخگویی مسولان مربوطه و فراهم آوردن امکان برداشت پول و رمز ارزهای خود هستند.
بر اساس این گزارش، بیش از ۳ ماه از دستگیری مدیرعامل صرافی رمزارز کریپتولند و بلوکه شدن داراییهای کاربران این صرافی میگذرد. پس از تجمعات بسیار کاربران کریپتولند در مقابل دادسرای رسیدگی به جرائم اقتصادی بالاخره ۱۴ مرداد ماه پرداخت دارایی کاربران آغاز شد. این در حالی است که از ابتدای شهریور ماه فرایند پرداختها متوقف شده است.
تجمع کارنامه سبزها
به گزارش اتحادیه آزاد کارگران ایران، امروز شنبه ۱۳ شهریور ۱۴۰۰، شماری از کارنامه سبزها در اعتراض به عدم رسیدگی به مطالباتشان، در مقابل ساختمان وزارت آموزش و پرورش، دست به تجمع اعتراضی زدند.
کارنامه سبزها نفرات اول تا سوم پذیرفته شده آزمون استخدامی ماده ۲۸ هستند که به گفته این شهروندان آموزش و پرورش علیرغم کمبود نیروی شدید، از جذب آنها سرباز زده و همچنان از نیروهای بازنشسته استفاده می کند.
تجمع پرسنل جهاد نصر کرمانشاه
به گزارش اتحادیه آزاد کارگران ایران، امروز شنبه ۱۳ شهریور ۱۴۰۰، جمعی از پرسنل جهاد نصر کرمانشاه با برگزاری تجمع اعتراضی در مقابل استانداری کرمانشاه خواستار رسیدگی به مطالبات خود شدند.
این تجمع کنندگان دلیل تجمع خود را عدم پرداخت ۱۳ ماه حقوق، عیدی و سنوات عنوان کردند.
تجمع کارگران شهرداری خرمشهر
به گزارش بی بی سی فارسی، امروز شنبه ۱۳ شهریور ۱۴۰۰، شماری از کارگران شهرداری خرمشهر در مقابل ساختمان فرمانداری این شهرستان دست به تحمع اعتراضی زدند.
این کارگران دلیل تجمع خود را عدم پرداخت ۶ ماه حقوق معوقه خود عنوان کردند.
برگرفته ای از سایت هرانا (مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران)، ۵ سپتامبر ۲۰۲۱