یک نماینده خوزستان در مجلس: در آبادان و خرمشهر آب فاضلاب به خورد مردم می‌دهیم

نماینده مردم خرمشهر در مجلس شورای اسلامی که در نشست بررسی آب و فاضلاب استان حضور داشت گفته است که «در آبادان و خرمشهر آب فاضلاب به خورد مردم می دهیم.»

احمد لفته‌نژاد، تاکید کرده است آبی که به خرمشهر و آبادان می‌رسد آب نیست و فاضلاب است.

به گفته این نماینده مجلس در آبادان و خرمشهر مردم با توجه به وضعیت نامطلوب آب شرب « با انواع مریضی ها و حساسیت های پوستی مواجه هستند.»

احمد لفته نژاد در ادامه سخنرانی خود خواستار افزایش سهم آبادان و خرمشهر در طرح‌های آبرسانی شد و گفت: «چیزی به اسم توسعه طرح های آب در آبادان و خرمشهر نداریم»

به گفته نماینده مردم خرمشهر در مجلس «طی ۳۲ سال گذشته هیچ طرح برای حل مشکلات آب در این دو شهر وجود نداشته و این مسئله نیاز به بررسی دارد.»

اظهارات نماینده خرمشهر در حالی در رسانه‌های رسمی جمهوری اسلامی منتشر شده است که منابع محلی به ایران‌وایر از قطع آب در مناطقی از ماهشهر از جمله کوره‌ها یا شهرک طالقانی، شهرک مدنی و برخی روستاهای تابعه آن خبر داده‌اند.

یک منبع آگاه به ایران‌وایر گفت که اداره آبفای بندر ماهشهر طی اطلاعیه‌ای از قطع آب لوله‌کشی از روز دهم مهرماه خبر داده و گفته است تا اطلاع ثانوی آب به این مناطق نخواهد رسید.

بحران آب در خوزستان یک موضوع دیرینه و سابقه‌دار است و طی چهل سال گذشته مردم خوزستان در اکثر شهرها و روستاها از دسترسی به آب آشامیدنی سالم محروم بوده‌اند.

تابستان ۱۴۰۰ در روزهای پایانی تیرماه و هفته نخست مرداد در هوای بالای ۵۰ درجه این استان مردم در اعتراض به کم‌آبی و خشک شدن منابع آبی که زمین‌های کشاورزی آن‌ها را سیراب می‌کرد به خیابان آمدند.

این اعتراضات ابتدا از شهر اهواز آغاز و سپس به سایر شهرهای خوزستان کشیده شد و معترضان شعارهای مختلفی را علیه حکومت سر دادند.

سازمان عفو بین‌الملل تایید کرده است که در این اعتراضات ماموران به تیراندازی با فشنگ جنگی و تفنگ ساچمه‌ای، دست‌کم هشت نفر را کشته‌اند اما منابع محلی از کشته شدن ۱۴ تن با اعلام هویت آن‌ها خبر داده‌اند.

۹ روز پس از آغاز اعتراضات در خوزستان، آیت‌الله علی خامنه‌ای، رهبر ایران، در اولین سخنان عمومی در این باره گفت که نمی‌توان از مردم خوزستان برای اعتراضاتشان «گلایه» کرد و گفت: «مردم ناراحتی خود را بروز دادند اما هیچ گله‌ای از آنها نمی‌توان داشت چراکه مسئله آب آن‌هم در آن آب‌وهوای گرم خوزستان مسئله کوچکی نیست.»

او در عین حال نقش «توطئه‌های دشمن» در این اعتراضات را گوشزد کرد و گفت نباید «بهانه‌ای به دست آن‌ها داده شود.»

در پی سرکوب گسترده اعتراضات پروپاگاندای رسانه‌ای جمهوری اسلامی با اعزام چند خبرنگار از حل مشکل آبرسانی به روستاهای پایین دست کارون و روستاهای حاشیه تالاب هورالعظیم خبر داد.

این در حالی است که ساکنان این روستاها از تداوم مشکل بی‌آبی و نرسیدن آب به این منابع خبر می‌دهند.

در تایید ادعاهای ساکنان روستاها و منابع محلی روز دهم مهرماه مدیرعامل سازمان آب و برق خوزستان با تاکید بر «کمبود آب » در این استات گفت تنها «حدود ۷ درصد از مخازن سدهای خوزستان آبدار است و در سد دز حدود ۵ درصد آب داریم که بدترین وضعیت را در میان سدها دارد.

به گفته فرهاد ایزدجو در شرایط محتمل پیش بینی شده برای پاییز، خوزستان با کمبود حدود ۲ میلیارد و ۶۰۰ میلیون متر مکعبی آب مواجه است که این عدد برای پیش‌بینی‌های با وضعیت بدتر، بالا است.

برگرفته ای از سایت ایران وایر،  ۳ اکتبر ۲۰۲۱