خبرگزاری رویترز گزارش داده است که پهپادهایی که در حمله به اقامتگاه نخستوزیر عراق استفاده شدهاند، ساخت ایران هستند و حداقل دو گروه شبهنظامی تحت حمایت ایران، در این حمله نقش داشتهاند.
در گزارش این خبرگزاری به نقل از دو منبع امنیتی آمده است که دو گروه کتائب حزبالله عراق و عصائب اهل حق در این حمله نقش داشتهاند. یک منبع امنیتی دیگر اما گفته است که نقش کتائب حزبالله را میتواند تایید کند ولی نمیتواند نقش عصائب اهل حق را تایید کند.
حمله پهپادی به محل اقامت مصطفی کاظمی روز یکشنبه ۱۶ آبان صورت گرفت و بر اساس بیانیه وزارت کشور عراق، این حمله با سه پهپاد متفاوت انجام شد که دو پهپاد سرنگون شدند و پهپاد سوم به محل اقامت مصطفی کاظمی برخورد کرد و موجب مجروح شدن چند نفر از محافظان او شد.
در همین حال، شبکه المیادین، گزارش داده است که اسماعیل قاآنی، فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران، پس از تحولات اخیر عراق به بغداد رفته است و با رئيسجمهور و نخستوزیر عراق دیدار کرده است و بر ضرورت حفظ امنیت عراق و همچنین رسیدگی به خواستههای معترضان به نتایج انتخابات تاکید کرده است.
مصطفی کاظمی، نخستوزیر عراق، پس از حمله پهپادی اخیر گفت کسانی را که پشت این ترور نافرجام بودند بهخوبی میشناسد و «هویتشان را افشا خواهیم کرد».
طی روزهای گذشته هواداران گروههای مورد حمایت جمهوری اسلامی ایران علیه نتایج انتخابات ریاستجمهوری عراق اعتراضات خیابانی برگزار کرده و علیه مصطفی الکاظمی شعار داده بودند.
پس از وقوع حمله نیز ابوعلی العسکری، مسئول امنیتی کتائب حزب الله عراق، این حمله را نمایشی خواند و گفت که اگر کسی بخواهد به نخستوزیر عراق آسیب بزند، «راههای کمهزینهتر و مطمئنتر» وجود دارد.
انتخابات پارلمانی پیش از موعد در عراق روز یکشنبه ۱۸ مهر ماه (۱۰ اکتبر) با مشارکت حدود ۴۱ درصد واجدان شرایط برگزار شد ولی میزان آرای احزاب وابسته به شبهنظامیان شیعه مورد حمایت ایران در این انتخابات به شدت کاهش یافت و هواداران این گروهها ادعا میکنند که در رایگيری تقلب شده است.
معترضان از جمله هواداران گروههای شیعه «عصائب اهل الحق» و «گردانهای حزب الله» هستند. هر دو گروه زیر چتر حشد شعبی فعالیت میکنند. این گروه تنها موفق به کسب ۱۵ کرسی پارلمان شده است، در حالی که در انتخابات گذشته با در اختیار داشتن ۴۸ کرسی دومین ائتلاف قدرتمند در پارلمان بود.
برگرفته ای از سایت ایران امروز،۹ نوامبر ۲۰۲۱