اعلام نتایج نهایی انتخابات عراق و شکست ائتلاف نزدیک به حکومت ایران

کمیساریای عالی انتخابات عراق پیروزی قاطع فراکسیون صدر با کسب ۷۳ کرسی را یک بار دیگر تثبیت کرد. ائتلاف فتح که مورد حمایت جمهوری اسلامی است، و در گذشته نیمی از آرا را داشت، موفق به کسب تنها ۱۷ کرسی مجلس شده است.

پس از هفته‌ها مناقشه بر سر آرای انتخابات عراق، کمیساریای عالی انتخابات عراق روز سه‌شنبه ۳۰ نوامبر (۹ آذر) نتایج نهایی انتخابات پارلمانی این کشور را اعلام کرد.

بر اساس نتایج نهایی انتخابات، پیروزی قاطع فراکسیون صدر با کسب ۷۳ کرسی از مجموع ۳۲۹ کرسی مجلس تثبیت شد. در جایگاه دوم “ائتلاف تقدم” سنی‌ها با کسب ۳۷ کرسی قرار گرفته است.

ائتلاف فتح، متشکل از شبه‌نظامیان شیعه و مورد حمایت جمهوری اسلامی ایران با کسب ۱۷ کرسی، پس از دو جبهه کردستان عراق، در جایگاه پنجم قرار گرفته است. در انتخابات گذشته “ائتلاف فتح” صاحب نیمی از کرسی‌های مجلس بود.

این نیروهای شبه‌‌نظامی مورد حمایت رژیم اسلامی حاکم بر ایران با ادعای تقلب در انتخابات به مدت هفته‌ها بغداد را ناامن ساختند و به آشوب کشیدند که این ناآرامی‌ها چندین کشته بر جای گذاشت.

کمیساریای عالی انتخابات عراق تصریح کرد که شکایت‌ها منجر به تغییر ۵ کرسی در استان‌های بغداد، نینوا، اربیل، کرکوک و بصره شده است.

این نهاد شمار افراد واجد شرایط رای دادن را ۲۲ میلیون و ۱۱۶هزار و ۳۶۸ نفر اعلام کرد که از این تعداد ۹ میلیون نفر یعنی ۴۴ درصد از مجموع افراد واجد شرایط رأی خود را به صندوق‌ها انداخته‌اند.

کمیساریای عالی افزود که هیات قضایی به همه شکایت‌ها رسیدگی کرده است: «ما به تعهد قانونی خود در رسیدگی به شکایت‌ها و اعلام نتایج انتخابات عمل کردیم.»

این کمیساریا در ادامه اسامی نامزدهای پیروز انتخابات در همه استان‌های عراق و آرای به دست آمده این افراد را نیز اعلام کرد و در اختیار رسانه‌ها قرار داد.

سهم کرسی‌های احزاب و ائتلاف‌ها در این انتخابات

تنوع چشمگیر احزاب و ائتلاف‌های سیاسی عراق و پراکندگی کرسی‌های پارلمان این کشور حکایت از برگزاری انتخاباتی منصفانه و دموکراتیک در این کشور همجوار جمهوری اسلامی ایران دارد.

به گزارش میدل‌‌ایست‌ نیوز، بر اساس آرای اعلام شده به ترتیب، گروه‌های سیاسی زیر بیشترین کرسی‌ها را به دست آورده‌اند:

فراکسیون صدر: ۷۳، ائتلاف تقدم: ۳۷، ائتلاف دولت قانون: ۳۳، حزب دموکرات کردستان: ۳۱، ائتلاف کردستان: ۱۷، ائتلاف فتح: ۱۷، احزابی که تنها یک کرسی به دست آورده‌اند: ۱۶، ائتلاف عزم: ۱۴، جنبش نسل جدید: ۹، امتداد: ۸، اشراقة کانون: ۶، ائتلاف العقد الوطنی: ۴، ائتلاف تصمیم: ۵، جنبش بابلیون: ۴، ائتلاف قوی الدولةالوطنیه: ۴، جنبش حسم الاصلاح: ۳، ائتلاف جماهیرنا هویتنا: ۳، جبهه واحد ترکمانان عراق: ۱، شمار کرسی‌های افراد مستقل: ۴۳ کرسی که ۵ زن و ۳۸ مرد است.

به گزارش خبرگزاری آلمان، جنین هنیس پلاسشرت، نماینده ویژه سازمان ملل در عراق اعلام کرد که هیچ مدرک و شاهدی دال بر “تقلب سیستماتیک” در انتخابات اخیر عراق مشاهده نشده است.

برگرفته ای از سایت دویچه وله فارسی،۱ دسامبر ۲۰۲۱