آمریکا از توقیف یک کشتی ماهیگیری از منشا ایران به مقصد یمن در دریای عرب خبر داد. در این کشتی ۱۴۰۰ سلاح کلاشینکف و ۲۲۶ هزار گلوله کشف شد. نیروی دریایی آمریکا این کشتی را پس از تخلیه محموله غرق کرد.
ناوگان پنجم نیروی دریایی آمریکا روز چهارشنبه اول دی (۲۲ دسامبر) در بیانیهای از توقیف یک کشتی ماهیگیری با محموله تسلیحاتی از منشا ایران به مقصد یمن خبر داد. در این بیانیه که در توییتر نیز منتشر شده آمده است این کشتی ماهیگیری بدون پرچم در بخش شمالی دریای عرب در نزدیکی عمان و پاکستان در حرکت بوده است.
در بیانیه ناوگان پنجم نیروی دریایی آمریکا کشتی توقیف شده به عنوان یک کشتی ماهیگیری بدون تابعیت توصیف شده است. نیروی دریایی آمریکا در حین بازرسی از این کشتی ۱۴۰۰ کلاشینکف و ۲۲۶ هزار گلوله کشف کرده است.
در بیانیه ناوگان پنجم همچنین گفته میشود که کشتی توقیف شده در آبهای بینالمللی در مسیری تردد میکرده است که معمولا برای انتقال غیرقانونی سلاح به حوثیها در یمن استفاده میشود.
خلیج فارس و دریای عرب از حوزههای عملیاتی ناوگان پنجم نیروی دریایی آمریکا محسوب میشوند. این ناوگان در ماه مه سال ۲۰۲۱ نیز موفق به کشف و ضبط یک محموله بزرگ تسلیحاتی در آبهای واقع در شمال دریای عرب شده بود.
بین جمهوری اسلامی ایران که از حوثیهای شیعه حمایت میکند و عربستان سعودی که از دولت قانونی مورد حمایت جامعه جهانی پشتیبانی میکند سالهاست “جنگی نیابتی” جریان دارد.
ائتلاف عربی تحت رهبری عربستان و کارشناسان سازمان ملل بارها ایران را به مسلح کردن شورشیان حوثی متهم کردهاند اما ایران همواره این اتهام را رد کرده است.
گفته میشود که جمهوری اسلامی ایران علاوه بر سلاحهای تهاجمی، تجهیزات و فناوری پهپادهای جنگی را نیز به حوثیها انتقال داده است.
ناوگان پنجم نیروی دریایی آمریکا مستقر در بحرین قبلا ایران را به دلیل ارسال هواپیمای بدون سرنشین به حوثیها مقصر دانسته بود.
طبق بیانیه ناوگان دریایی آمریکا، عرضه، فروش یا انتقال مستقیم و غیرمستقیم سلاح به حوثیها قطعنامههای شورای امنیت سازمان ملل و تحریمهای آمریکا را نقض میکند.
شورای امنیت سازمان ملل متحد از سال ۲۰۱۵ علیه حوثیها تحریم تسلیحاتی وضع کرده است.
در قسمتی از بیانیه ناوگان پنجم آمده است که نیروی دریایی آمریکا پس از خارج کردن خدمه و تخلیه محموله تسلیحاتی کشتی ماهیگیری را غرق کرده است. پنج خدمه این کشتی که خود را یمنی معرفی کردهاند به دولت قانونی یمن تحویل داده خواهند شد.
جمهوری اسلامی و از جمله نمایندگی ایران در سازمان ملل متحد تا کنون درباره توقیف این کشتی واکنشی نشان ندادهاند.
برگرفته ای از سایت دویچه وله فارسی، ۲۳ دسامبر ۲۰۲۱