ترکیه می‌گوید روسیه و اوکراین “به توافق نزدیک هستند”

مقامات ترکیه که میان روسیه و اوکراین در حال میانجیگری هستند می‌گویند که این دو کشور “می‌توانند به توافق دست یابند”. اما ترکیه هنوز اعلام نکرده که این توافق به چه شکل و در چه زمانی رخ خواهد داد.

مولود چاووش اوغلو،‌ وزیر امور خارجه ترکیه معتقد است که در مذاکرات میان روسیه و اوکراین چشم‌اندازی برای توافق وجود دارد. وزیر امور خارجه ترکیه در مورد جزئیات توضیح زیادی نداده است.

از سوی دیگر رئیس جمهوری اوکراین، ولودیمیر زلنسکی هم‌چنان امیدوار است که بتواند با ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه دیدار داشته باشد. او در مصاحبه با شبکه خبری سی‌ان‌ان آمریکا گفت که مذاکره با روسیه تنها راه “پایان دادن به این جنگ” است.

به گفته مقامات ترکیه، مذاکرات روسیه و اوکراین برای پایان جنگ در حال پیشرفت است و گفته می‌شود که “وافقی نزدیک است”. مولود چاووش اوغلو گفته است: «البته در حالی که جنگ ادامه دارد رسیدن به توافق آسان نیست، اما ما معتقدیم که همه چیز رو به جلو است. ما می‌بینیم که طرفین به توافق نزدیک شده‌اند.»

مولود چاووش اوغلو می‌گوید که ترکیه که عضو ناتو است با تیم‌های مذاکره کننده دو کشور در تماس است. با این حال، وی از افشای جزئیات درباره مذاکرات خودداری کرد زیرا ترکیه سعی می‌کند “نقش میانجی صادقانه ای ایفا کند”.

آنکارا روابط خوبی با هر دو طرف دارد و سخت تلاش می‌کند خود را به عنوان یک میانجی نشان دهد. به همین منظور وزیر امور خارجه ترکیه هفته گذشته از روسیه و اوکراین دیدار کرد.

ابراهیم کالین، سخنگوی ریاست جمهوری ترکیه در گفت‌وگو با روزنامه حریت در این مورد گفته است: «دو طرف در مورد شش موضوع مذاکره خواهند کرد؛ بی‌طرفی اوکراین، خلع سلاح و تضمین‌های امنیتی، رفع موانع استفاده از زبان روسی در اوکراین،‌ وضعیت منطقه جداشده دونباس و وضعیت کریمه که در سال ۲۰۱۴ به روسیه ضمیمه شد.»

برای اولین بار پس از شروع جنگ میان روسیه و اوکراین، وزرای امور خارجه دو کشور روز پنج‌شنبه ۱۰ مارس (۱۹ اسفند) با یکدیگر گفت‌وگو کردند. این دیدار به ابتکار مولود چاووش اوغلو، وزیر خارجه ترکیه در شهر آنتالیا صورت گرفت.

رجب طیب اردوغان، رئیس جمهوری ترکیه بارها پیشنهاد میانجیگری در جنگ بین مسکو و کی‌یف را مطرح کرده بود. او روز چهارشنبه ۹ مارس (۱۸ اسفند) تاکید کرد که ترکیه همچنان می‌تواند “هم با اوکراین و هم با روسیه” گفت‌وگو کند.

برگرفته ای از سایت دویچه وله فارسی، ۲۱ مارس ۲۰۲۲