شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران از آموزگاران سراسر ایران دعوت کرده روز یکشنبه ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۱ دومین تجمع سراسری در سال جدید خورشیدی را برگزار کنند. نخستین تجمع سراسری آموزگاران اول اردیبهشت برگزار شد و شماری از آموزگاران برای ساعاتی بازداشت شدند.
شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران با صدور بیانیهای خواستار حضور آموزگاران سراسر ایران تجمعی اعتراضی در روز یکشنبه ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۱ شد. در این بیانیه به همزمانی روز معلم در ایران و روز جهانی کارگر اشاره و خواستار حمایت این اقشار از اعتراضات یکدیگر شده است.
در این بیانیه آمده که «با توجه به اینکه هنوز مطالبات ما محقق نشده، شورای هماهنگی به تجمع سراسری در روز یکشنبه، ۱۱ اردیبهشت در سراسر ایران فراخوان میدهد.»
همچنین «از آنجایی که این روز مصادف با اول ماه می و روز جهانی کارگر است و اکثریت والدین دانشآموزان ما کارگران و زحمتکشان هستند و مطالبات معلمان مانند آموزش رایگان و باکیفیت، افزایش حقوق بالای خط فقر، حق تجمع و تشکلیابی و حق فعالیت آزادانه و آزادی معلمان و کارگران با سایر اقشار کارگری مشترک است.»
شورای هماهنگی همچنین «ضمن تبریک اول ماه می به کارگران شریف جهان و ایران و دفاع از مطالبات و حق اعتراض کارگران، از والدین دانشآموزان خود میخواهیم برای تحقق مطالبات خود و دفاع از اصل آموزش رایگان و باکیفیت از مطالبات معلمان که بخشی از مطالبات اکثریت جامعه است حمایت نمایند و صحنه واقعی از اتحاد فرهنگیان و سایر اقشار اجتماعی را رقم بزنند.»
در پایان این فراخوان آمده که «امیدواریم که سایه اتحاد عمل زمینه همبستگی بیشتر بین تمام اقشار جامعه برای تحقق حاکمیت مردم، دموکراسی، آزادی، برابری، رفاه و شادی فراهم گردد.»
بر اساس فراخوان شورای هماهنگی تشکلهای صنفی معلمان ایران، آموزگاران روز یکشنبه ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۱ ساعت ۱۰ صبح در تهران مقابل مجلس شورای اسلامی و در شهرستانها مقابل اداره آموزش و پرورش تجمع خواهند کرد.
نخستین تجمع آموزگاران در سال جدید خورشیدی اول اردیبهشتماه برگزار شد. در این تجمع هزاران آموزگار در بیش از ۵۰ شهر تجمع کردند و شعارهایی علیه مقامات حکومتی از جمله محمدباقر قالیباف و ابراهیم رئیسی سر دادند.
تجمع معلمان در مقابل وزارت آموزش و پرورش در تهران با حضور گسترده مأموران یگان ویژه و امنیتی به خشونت کشیده شد و دهها آموزگار بازداشت شدند.
شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران گزارش داده که صبح پنجشنبه و از همان ابتدا از میدان فردوسی تا انتهای خیابان قرنی نیروهای لباس شخصی و گارد و انتظامی تمام مسیر را قرق کرده و مانع از شکلگیری تجمع معلمان شدند و با خشونت و ایجاد رعب و وحشت حدود ۴۰ معلم را بازداشت و به بازداشتگاه وزرا منتقل کردند.
برخی گزارشها شمار آموزگاران بازداشت شده را ۷۰ تن اعلام کرده که ۳۰ نفر آنها زن و ۴۰ نفر مرد بودند. شهرزاد قدیری، معصومه زمانی و علی گودرزی از جمله آموزگارانی بودند که در تجمع امروز آموزگاران بازداشت شدند. غروب پنجشنبه به وقت محلی تهران اعلام شد که همه معلمان بازداشتی در پلیس امنیت وزرا و گیشا لحظاتی پیش آزاد شدند.
معلمان معترض از جمله مطالبات خود را اجرای کامل قانون رتبه بندی فرهنگیان شاغل و همچنین قانون همسانسازی حقوق بازنشستگان، آموزش رایگان و با کیفیت برای دانشآموزان، تشکیل کلاسهای درس با ظرفیت حداکثر ۱۶ دانشآموز و آزادی معلمان زندانی عنوان میکنند. در صورت اجرای صحیح قانون رتبه بندی فرهنگیان، حقوق و مزایای شغلی آموزگاران افزایش خواهد یافت.
اعتراضات سراسری آموزگاران که از دو سال پیش در ایران آغاز و در سال گذشته به صورت پی در پی انجام شد، در حالی در سال جدید خورشیدی نیز ادامه دارد که فعالان صنفی آموزگاران با فشارهای امنیتی و قضایی روبرو هستند.
طی هفتههای گذشته سه آموزگار، رسول بداقی، رسول کارگر و مهدی فتحی به زندان محکوم شدند. شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران نیز در پایان تجمع هفته گذشته آموزگاران در بیانیهای به فشارهای امنیتی و قضایی علیه فعالان صنفی معلمان اشاره کرده و نوشت: «طی شش ماه گذشته صدها معلم در سراسر کشور به بازپرسی و نهادهای امنیتی احضار شده و دادگاه محمود بهشتی لنگرودی، محمود ملاکی، عزیز قاسمزاده، رادا مردانی، پیروز نامی، علی کروشات، فرنگیس نسیمپور، غلامرضا غلامی کندازی و… برگزارشده است و محمد رضا رمضانزادە نیز دوران محکومیت خود را با پابند الکترونیکی سپری میکند.»
برگرفته ای از سایت کیهان لندن، ۲۴ آوریل ۲۰۲۲