ماموران امنیتی صبح امروز ۲۳ مردادماه ۱۴۰۱ بدون دریافت احضاریه یاشار و کاوه دارالشفاء را به بهانه گفتوگو درباره پرونده پزشکی آنها فراخوانده و به زندان اوین منتقل کردند.
بهمن دارالشفا مترجم و روزنامهنگار با انتشار تصویری از برادران دارالشفا خبر انتقال آنها به زندان اوین را تایید کرده است.
یاشار و کاوه دارالشفا همزمان با اعتراضات مردمی نسبت به افزایش قیمت بنزین در آبان ماه ۱۳۹۸ بازداشت و پس از نزدیک به دو ماه به قید وثیقه تا زمان صدور حکم قطعی از زندان آزاد شدند.
یاشار دارالشفا دانشجوی مقطع دکتری جامعهشناسی و رفاه و پژوهشگر مطالعات مارکسیستی در ایران بر اساس رای صادر شده در دادگاه به ۱۵ ماه حبس تعزیری محکوم شد.
کاوه دارالشفا که نوازنده و مدرس موسیقی است نیز به ۱۰ ماه حبس محکوم شده و حالا نیروهای امنیتی این دو را برای گذراندن محکومیت خود به زندان اوین منتقل کردهاند.
رادیو زمانه به نقل از یک منبع نزدیک به برادران دارالشفا نوشته است که انتقال یاشار به زندان توسط ماموران امنیتی بدون توجه به درخواست رسیدگی به پرونده پزشکی او انجام شده است.
این منبع آگاه همچنین گفته است ماموران امنیتی برادران دارالشفاء را به بهانه گفتوگو در باره پرونده پزشکی یاشار فراخوانده بودند اما هر دوی آنها را به زندان منتقل کردند.
یاشار دارالشفا در زمان بازداشت دوماهه خود در آبان ۹۸ در سلول انفرادی زندانی بود و به دلیل عدم رسیدگی پزشکی به پایش که در زندان شکسته شد، دچار عفونت شد و پس از آزادی به قید وثیقه ناچار به عمل جراحی شد.کاوه دارالشفاء نیز دو ماه در سلول انفرادی محبوس شده بود.
این دو برادر پیشتر نیز توسط نهادهای امنیتی احضار و بازداشت شده بودند.
یاشار در سال ۱۳۸۸ و در جریان اعتراضات مردمی به نتیجه انتخابات ریاست جمهوری دو مرتبه بازداشت و در دادگاه انقلاب با حکم قاضی ابوالقاسم صلواتی به هفت سال زندان محکوم شد که این حکم در دادگاه تجدید نظر به پنج سال و نیم کاهش یافت.
او محکومیت خود علیرغم نامه سرگشاده دهها تن از مدرسان و پژوهشگران جامعهشناسی به دستگاه قضایی در اعتراض به این حکم در زندان اوین گذراند.
کاوه نیز پس از حمله ماموران امنیتی به زندانیان سیاسی در سال ۱۳۹۳ بازداشت شده بود.
انتقال برادران دارالشفا در حالی صورت میگیرد که شمار زیادی از فعالان مدنی، فعالان کارگری و حامیان آنها طی ماههای گذشته احضار، بازداشت و یا با پروندهسازی و اتهامات امنیتی مواجه شدهاند.
از جمله کیوان مهتدی و آنیشا اسداللهی دو پژوهشگر و مترجم مدافع حقوق کارگران سه ماه است که در زندان نگهداری میشوند.
سعید مدنی دیگر جامعهشناس برجسته ایرانی نیز در زندان اوین است و و روناک رضایی دانشجوی مقطع کارشناسی ارشد علوم اجتماعی دانشگاه علامه طباطبایی تهران و حامی حقوق کارگران نیز در پی فروریختن ساختمان متروپل در آبادان بازداشت شده و خبری از وضعیت او در دست نیست.
رضا شهابی و حسن سعیدی دو عضو هیئت مدیره سندیکای کارگران اتوبوسرانی تهران و ۱۱ عضو تشکل های صنفی معلمان در کردستان و تهران هم از اردیبهشت ماه سال جاری در زندان نهادهای امنیتی هستند.
جعفر پناهی و محمد رسولاف دو کارگردان سینما هم همچنان در بند نیروهای امنیتی هستند. ماموران امنیتی پناهی را به بهانه اجرای حکم محکومیت پیشین به زندان بردهاند.
برگرفته از سایت ایران وایر،۱۵ اگوست ۲۰۲۲